Pytanie do rajdowców
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: Pytanie do rajdowców
A ja Ci proponuję dwuczęściowy. Jak wspomniałeś do toru masz daleko a wygoda w upalne dni nie do przecenienia. A nawet jak byś chciał pośmigać na torze to też będziesz zadowolony jak po sesji sam zdejmiesz kurtkę i się szybko schłodzisz bez konieczności pomocy drugiej osoby bo nie zawsze będzie ta druga osoba w zasięgu twojej ręki.
Ja kiedyś miałem i teksa i skórę, tak pewnie dwa lata to trwało aż w końcu sprzedałem teksa bo tylko wisiał w szafie. Dla mnie w skórze jest o niebo lepiej niż w teksach. Więc pomyśl też, czy nie zmienisz też swojego upodobania. A jak będziesz miał tylko jednoczęściowy to powodzenia w zwykłym codziennym użytkowaniu.
Ja kiedyś miałem i teksa i skórę, tak pewnie dwa lata to trwało aż w końcu sprzedałem teksa bo tylko wisiał w szafie. Dla mnie w skórze jest o niebo lepiej niż w teksach. Więc pomyśl też, czy nie zmienisz też swojego upodobania. A jak będziesz miał tylko jednoczęściowy to powodzenia w zwykłym codziennym użytkowaniu.
- głowaś
- teksciarz
- Imię: michał
- województwo: warmińsko-mazurskie
Szczerze mówiąc to wczoraj byłem przekonany do kupna jednoczęściowego ale nie jestem przekonany żebym dał radę się załatwić bez stresu na stacji benzynowej a to jest bardzo duży argument za dwuczęściowym . Jak człowiek się starzeje to robi się wygodny 

wspólna pasja zbliża ludzi
- Bury
- klepacz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
a kombi da Ci zstrzyk adrenalinki??? lansik co? hehegłowaś pisze:Chodzi mi tylko o zastrzyk adrenalinki , a miasto i dalsze wypady to preferuję textil
bierz 2 częsciowke i bedziesz dziękował,na tor i tak nie jezdzisz a jak juz to ile razy pojedziesz? 2 w roku? zresztą 2 częsciowka też jaknajbardziej sie nadaje i dużo wygodniejsza
ja mam tekstyl i jest zajebicho odpinasz podpinasz podpinki . Skore też mam ale chyba już coraz rzadziej zakładam. Choć cieżko mi było przemoc sie do textyla to teraz powoli zmieniam zdanie i inaczej na niego patrze czyli pozytyw. A lans??? hmmm to nie dla nas lans jest dla frendzli

VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- głowaś
- teksciarz
Ok a jakie według was firmy są godne polecenia ale ne z najwyższej półki . Podrzuccie tylko sprawdzone nie ze kolega mial.dla mnie liczy się opinia testujacego
- Bury
- klepacz
ja miałem 2 TSCHULE,a teraz obecnie testuję RST i powiem tak,
mimo wszystko na Tschule nie narzekam choć
pierwszy(350 euro ja go odkupiłem za mniej ale nowka) był bez garba i było lepiej,nie zcierało sie przy zamkach paskach ale niestety przez zime się "skurczył" i był za mały ;( sprzedany
drugi Tschul (1380zł) troszku się zaczoł scierać przy zamkach paskach schodził kolor poza tym ok aaa garb mnie .q.w.... troszku a Dorote nawet bardzo bo nie mogła kimać sprzedałem bo okazyjnie kupiłem RST
RST petarda, duzo lepszee wykonanie i skora wentylacja ale cena... a i ciutki za duży chyba ale nie ma zle
a ile masz do wydania?
mimo wszystko na Tschule nie narzekam choć
pierwszy(350 euro ja go odkupiłem za mniej ale nowka) był bez garba i było lepiej,nie zcierało sie przy zamkach paskach ale niestety przez zime się "skurczył" i był za mały ;( sprzedany
drugi Tschul (1380zł) troszku się zaczoł scierać przy zamkach paskach schodził kolor poza tym ok aaa garb mnie .q.w.... troszku a Dorote nawet bardzo bo nie mogła kimać sprzedałem bo okazyjnie kupiłem RST
RST petarda, duzo lepszee wykonanie i skora wentylacja ale cena... a i ciutki za duży chyba ale nie ma zle

a ile masz do wydania?
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Ja mam RST i bardzo dobrze lezy i trwaly. Z jakimi predkosciami jezdzisz? NIe wyobrazam sobie jezdzenia w tekstylnym na motocyklu sportowo turystycznym. Przy predkosciach powyzej 150+ pompuje sie jak balon i rzuca calym moto. Wez dwuczesciowke a tekstylny zostaw sobie na miasto. Jazda w skorze to naprawde lepszy komfort.
- głowaś
- teksciarz
Kombi skórka +20 do szpanu
ale skorka to jest tylko na tą chwilę gdy chcesz pokonać wiatr. Wszyscy znamy to uczucie. Jeżeli ktos o nie będzie wypytywal to nigdy tego nie zrozumie. Mniejsza o to stanelo na dwuczęściowym a co sadzicie o probike ?

- belkot
- klepacz
probike to sa kombinezony budzetowe jak tshul, swift, itp. Bezpieczne sa ale niekoniecznie wygodne (zwroc uwage na szczegoly - np jaka wstawka jest w kroczu). Jezeli ci taki pasuje to kupuj ale nie spodziewaj sie cudów. Najwazniejsze to przymierzyc czy wszystko jest ok. Nie ma nic gorszego niz kupienie kombi ktory bedzie wkurzal podczas uzytkowania.
+20 do szpanu to sa zjechane slidery. Jak nie dasz rady zejsc na kolano to szlifierka i zjechac
+20 do szpanu to sa zjechane slidery. Jak nie dasz rady zejsc na kolano to szlifierka i zjechac

- Bury
- klepacz
no ja latam turystykiem w kombi tekstyl i nie jeżdze powoli(belkot nawet tyle nie pojedziesz choć byś chciałbelkot pisze:Ja mam RST i bardzo dobrze lezy i trwaly. Z jakimi predkosciami jezdzisz? NIe wyobrazam sobie jezdzenia w tekstylnym na motocyklu sportowo turystycznym. Przy predkosciach powyzej 150+ pompuje sie jak balon i rzuca calym moto. Wez dwuczesciowke a tekstylny zostaw sobie na miasto. Jazda w skorze to naprawde lepszy komfort.

nie gadaj głupot bo mnie sie balon żaden nie robi no chyba ze moj hodowany junkers

ostatnio jak wracalismy z Karwi do Borzechowa to prawie 100% nas miało tekstyl a wszyscy mieli ponad 2 paczki na auto bani (niektorzy nawet grubo ponad)

VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Bury
- klepacz
w telewizji też nic nie mowili o przelocie balonow nad obwodnicą 3City 
belkot może leciałeś w takim białym malarskim

belkot może leciałeś w takim białym malarskim

VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- belkot
- klepacz
A jezdziles w skorze? Masz porownanie? Oczywiscie dobrze dopasowany i wykonany tekstyl minimalizuje efekt nadmuchania tylko taki kosztuje dosc sporo. Pochwal sie w czym jezdzisz. Ja juz wiele widzialem tekstyli nadmuchanych...
Nikt mnie nie przekona do Tekstylnego. Zjechalem w skórze włochy, lazurowe wybrzeze oraz rumunie i nie bylo najmniejszego problemu z cieplem lub zimnem (no moze poza postojami w korku). Dla mnie duzo lepszy komfort jazdy jak skora dolega do ciała...
Nikt mnie nie przekona do Tekstylnego. Zjechalem w skórze włochy, lazurowe wybrzeze oraz rumunie i nie bylo najmniejszego problemu z cieplem lub zimnem (no moze poza postojami w korku). Dla mnie duzo lepszy komfort jazdy jak skora dolega do ciała...
- głowaś
- teksciarz
dobra rada thx. a co do sliderow to trzeba najpierw sie nauczyc jak je scierac
nie napisze ze jestem super extra jazda na kole i slidery wymieniam co weekend bo to nie prawda. Ale się uczę na wszystko przyjdzie czas ale z głową. Zbyt szanuję vke zeby ja katować.

- głowaś
- teksciarz
Myślę że ta czrnulka burego to wymagajace moto i wie co robi
- Bury
- klepacz
czytasz posty??? mam już 3cią skóre i pierszy tekstyl czytaj wszystko kolegobelkot pisze:A jezdziles w skorze? Masz porownanie? Oczywiscie dobrze dopasowany i wykonany tekstyl minimalizuje efekt nadmuchania tylko taki kosztuje dosc sporo. Pochwal sie w czym jezdzisz. Ja juz wiele widzialem tekstyli nadmuchanych...

mam kurtkę creight i spodnie rainese czy coś takiego za komplet dałęm coś 1200zł i nie jest to zadna wysoka półka
ale mierzyłem kurtke i była petarda ale jak pani podeszła i powiedziała mi cene to prawie sie przewrociłem sama kurtka kosztowała 4200zł
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- głowaś
- teksciarz
No wlasnie jest tyle możliwości że człowieka glowa boli. Nie ważne czym kto i jak długo. To nie ten temat. Dzial chwalimy się jest gdzieś indziej