Najlpeszy kask na VFR :)
- Radek
- teksciarz
?migam w Sharku RSF 2. Kupi?em go do?? drogo ,ale podobno teraz mo?na go wyrwa? za 700-800zl.
Podstawowe zalety to:
- ?atwa zmiana szybki , wystarczy wcisn?? przyciski po bokach kasku
- wygodna wy?ci??ka
- dobrze si? trzyma g?owy
- dobre zapi?cie
- waga
- dobra wentylacja
Wady:
- g?o?ny z otwartymi wywietrznikami +160,180km/h
- rzadko,ale potrafi zaparowa? szybka (psiukni?cie antifogiem za?atwia sprawe)
RSF2 to ju? wy?sza p??ka i warto si? zastanowi? czy nie dorzuci? par? groszy i kolejne kilka sezon?w przeje?dzi? w komforcie. Zreszt? jestem zdania ,?e kask buty i r?kawiczki na motocykl musz? by? wygodne
Podstawowe zalety to:
- ?atwa zmiana szybki , wystarczy wcisn?? przyciski po bokach kasku
- wygodna wy?ci??ka
- dobrze si? trzyma g?owy
- dobre zapi?cie
- waga
- dobra wentylacja
Wady:
- g?o?ny z otwartymi wywietrznikami +160,180km/h
RSF2 to ju? wy?sza p??ka i warto si? zastanowi? czy nie dorzuci? par? groszy i kolejne kilka sezon?w przeje?dzi? w komforcie. Zreszt? jestem zdania ,?e kask buty i r?kawiczki na motocykl musz? by? wygodne
- Vlaad
- klepacz
- Kontakt:
W?a?nie intensywne parowanie szyby okaza?o si? najpowa?niejsz? wad? mojego Shark'a. W majowy ?ykend (wiadomo jaka by?a pogoda) pojecha?em na Pomorze. To by?a totalna pora?ka szyby bez antyfoga. Trzeba uchyla? szyb? i woda leje si? do ?rodka. Antyfog w sprayu nie pom?g?. Natomiast Kask kumpla z foli? antyfog (SV55) spisa? si? doskonale.Radek pisze: Wady:
- Vlaad
- klepacz
- Kontakt:
Mi?dzy nami okularnikami poiwem szczerze: tylko soczewki kontaktowe. Co prawda nie wyobra?am sobie grzebania paluchem w oku, ale znalaz?em soczewki kt?rych nie wyjmuje si? na noc i mozna je nosi? miesi?c. Poma?u dojrzewam do decyzji. Mam ju? dosy? pieprzenia si? z okularami .Yaco pisze:A co ja mam zrobi? gdy mi patrza?y paruj?? Podnosz? szybk? i dalej nic nie widze...
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Od dw?ch dni posiadam garnek AGV GP-PRO (w malowaniu typu "wiejski tjuning" - czyli wszystkie kolory na raz, na szczescie bez numeru 46 ). Jak na razie wra?enia fajne - dobra wentylacja, bardzo lekki, wyjmowana podszewka no i cichy jest w por?wnaniu ze starym Grexem. Troch? razi mierne wyko?czenie jak na cen? ... Na szcz??cie jest to "test?wka" bo jak mia?bym sam wyda? 1,5 tys z? na kask to by?by to Shoei XR-1000.
Pozdro, Pawel
Pozdro, Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
-
- zadomowiony
rozumiem ze droczysz sie ze mna?Vlaad pisze:Paso?yt nie musi widzie? . Minej widzi - mniej fika .
aniti fog przydaje sie zdecydowanie:P mialam raz nie mila sytuacje - jechalismy z UxYm tuz po deszczu, zaparowala mi szybka wiec ja uchylilam. Niestety, mijalismy wyjatkowo duza kaluze w ktora wjechal jadacy z naprzeciwka samochod... i poczulam sie zupelnie jak na basenie
- Vlaad
- klepacz
- Kontakt:
Noooo pewnie, ?e tak! Zestaw g?o?nom?wi?cy (paso?yt) powinien mie? regulacj? g?o?no?ci i wy??cznik . Zaparowana szybka to namiastka tych urz?dze? . A co do basenu... ja tam lubi? chodzi? na basen .Muka pisze: rozumiem ze droczysz sie ze mna?
[ Dodano: 2006-06-14, 18:19 ]
No i kupi?em wreszcie nowy kask. Caberg 505 Urban Tribe. W por?wnaniu do Shark'a:
- jest cichszy, kiedy zamkni?ta jest szyba (po otwarciu szyby jest g?o?niejszy),
- ma zdecydowanie mniejsze opory powietrza (przy g?owie na wprost i przy odwracaniu si?)
- jest wyczuwalnie l?ejszy,
- wentylacja na podobnym poziomie
- du?o lepsza widoczno?? (wi?kszy wizjer)
- blenda przeciws?oneczna to wspania?y wynalazek!
Jestem bardzo zadowolony z zakupu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Vlaad
- klepacz
- Kontakt:
Jeżeli stać cię na SHOEI-a, to chyba nie ma sensu szukać innych. Bardzo mała masa, świetna aerodynamika. Czego więcej trzeba?maciek pisze:Przymierzam się do zakupu nowego kasku, więc odświeżam temat
Jak narazie kieruję się w sronę Shoeia XR1000.
Czy może macie jakies inne typy w tym przedziale cenowym (do 1500PLN)?
Shark RSF2 niestety odpada (jakoś mi nie leży )