Prośba o pomoc.

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Czarekleg
Imię: Czarek
województwo: mazowieckie

Prośba o pomoc.

Post autor: Czarekleg » sob 11 kwie 2015, 18:00

Witam, zacznę od samego początku. około 2 tyg temu zgubiłem jedyny kluczyk jaki posiadałem do swojej VFR-ki, po kilku dniach kombinowania znalazłem firmę w Wawie która bez problemu podjęła się dorobienia kluczyka na podstawie stacyjki i modułu bo moto jest z HISS. Oddałem wymienione elementy i na drugi dzień odebrałem śliczne 2 nowe kluczyki, jakiesz było moje zdziwienie kiedy po zamontowaniu z powrotem stacyjki i modułu moto nie chciało zapalić :?: Po włożeniu kluczyka, kontrolki pięknie się zapalają, kontrolka imo gaśnie, niestety nie słychać było pompy paliwa tuż przed odpaleniem i tu leży problem nie działa pompa paliwa. Po konsultacjach z zaprzyjaźnionym warsztatem doszliśmy do wniosku że nie ma wysterowania na pompę z modułu. Po sprawdzeniu prawie wszystkiego co możliwe, oddałem z powrotem moduł do zakładu, jeszcze go nie odebrałem ale czuję że będą problemy z reklamacją.
I tu moje pytanie, czy znalazł by się śmiałek z Wawy lub okolic który mógłby do mnie podjechać i pożyczyć mi na chwilę moduł i stacyjkę abym mógł sprawdzić czy moje moto jest sprawne na 1000%. Co oczywiście od razu zasugerował mi gość z zakładu, natomiast moto wcześniej do końca śmigało aż miło, musiał bym je zepsuć w trakcie demontażu lub montaż modułu lub stacyjki co jest niemal niemożliwe.
Cały zabieg potrwa około 2 h.
Oczywiście postaram się jakoś odwdzięczyć pomocnemu koledze.
Dodam że mieszkam w Legionowie pod Warszawą.
Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
ZioLek-82-
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Re: Prośba o pomoc.

Post autor: ZioLek-82- » sob 11 kwie 2015, 19:14

mogę zaoferować stacyjkę i moduł(to to co siedzi pod siedzeniem przy lampie?) ale z 99r czyli bez Hiss - mam to luzem
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..

Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /

Awatar użytkownika
Czarekleg

Post autor: Czarekleg » sob 11 kwie 2015, 19:27

Bardzo dziękuję za chęci ale to podobno musi być wersja z HISS, inna nie podejdzie. Tak to ten moduł pod siedzeniem przy tylnej lampie.

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » sob 11 kwie 2015, 21:56

Nie potrzebujesz wymieniać stacyjki. Wsadź od kogoś moduł i swój kluczyk w stacyjkę, a kluczyk do pożyczonego modułu przyłóż do anteny HISSa. Jak faktycznie nie zadziała moduł to kup drugi moduł z samym transponderem z kluczyka a nowy sobie zaprogramujesz sam. Na allegro są nowe surówki kluczyków z pustymi transponderami więc dotniesz sobie pod swoją stacyjkę.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
Czarekleg

Post autor: Czarekleg » pn 13 kwie 2015, 12:59

A może któryś z kolegów w okolicy zgodził by się tylko uzyczyc na chwile moduł, załatwiłem busa i jestem w stanie podjechać do kogoś ze swoim moto, i tak jak kolega Arnold poradził nie trzeba wymienić stacyjki tylko przytknąć kluczyk do mojej, także całą operacja potrwa 10 min.
Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
ZioLek-82-
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: ZioLek-82- » pn 13 kwie 2015, 15:32

Jak coś to jestem w Wawie i mam moduł ze stacyjka i kluczykiem ale z 99r. Wyjęte z jeżdżącego moto.
Jestem do 20 jak cos :wink:
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..

Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /

Awatar użytkownika
Czarekleg

Post autor: Czarekleg » pn 13 kwie 2015, 16:06

Dopytałem się dzisiaj w serwisie i jednak podobno bez HISS nie podejdzie, ale bardzo dziękuję za chęci .

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pn 13 kwie 2015, 16:50

W jakim sensie nie podejdzie? Jedynie będziesz miał odłączone sondy lambda i przez to lekko większe spalanie no i nie będzie HISSa.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
Czarekleg

Post autor: Czarekleg » pn 13 kwie 2015, 19:28

Dzięki Panowie za chęci i podpowiedzi, na razie sprawa załatwiona, kupiłem cały zestaw HISS, moduł, stacyjkę, kluczyk, wlew paliwa i zamek pod kanapą, zamontuję sobie ten zestaw żeby już jeździć i spokojnie będę walczył z gościem, a jak już będę miał swój moduł to ten zestaw sprzedam.
Jeszcze raz dzięki.

ODPOWIEDZ