Stanley, Coval, Yato czy inne ???
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Gedore, Proxxon, Lux Tools ale tylko najwyższa półka. Mam te narzędzie i są nie do za*ebania. Narzędzia NEO Tools wyglądają na porządne, ale nie miałem okazji z nimi pracować. Stanley tylko wygląda "mocno", nie są to za dobre narzędzia. Dynamometr akurat mam lipny z Lidla z Niemiec jednak robotę wykonuje w 100%. Z Yato polecam nitownicę koszt około 60 zł. Jest to odlew a nie pozaginana blacha, świetnie się nią pracuje.
Jeśli się dba o narzędzia i wie jak nimi pracować to nawet te gorszej jakości będą nam długo służyć.
P.S. A tak w ogóle, co wy się o te narzędzia pytacie? Przecież tym trzeba pracować.
Jeśli się dba o narzędzia i wie jak nimi pracować to nawet te gorszej jakości będą nam długo służyć.
P.S. A tak w ogóle, co wy się o te narzędzia pytacie? Przecież tym trzeba pracować.

- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
też mam dynamometry tej firmy- do 25Nm i drugi do 210Nm- są ok i pomagają mi w pracy przy motkuKolczyK pisze:to tengtools ? mam identyczny,,, kupilem przejsciowke na 1/2 i 3/4 czy jakos tak,

Co do nasadek to oprócz starych kompletów polskich i ruskich z lat 70-80 (wytrzymujące 2 metrowe rury jako przedłużki

Jeśli kasa pozwoli to proponuje snap-on, ojciec ma taki zestaw typowy do ciężarówek i sprzętu cięzkiego (od 36 do bodajże 56 czy jakos tak) -tyle co one młotów dostały to chyba żadne inne by tyle nie wytrzymały, ukrecały szpilki, gieły rury nakładane jako przedłużki- wypas normalnie (ale cena też konkretna)

- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
No i kupiłem Yato. Jak narazie się spisują, ale jeszcze zawieszenia w mercu nimi nie robiłem, ale wiem, że jak wytrzymią to będą oki. Ogólnie wyglądają na solidne, tylko boję się o grzechotki, że nie wytrzymią ciężkiej pracy
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
-
- zadomowiony
Wszystkie narzędzia u siebie w warsztacie mam firmy YATO, grzechotki potrafią wytrzymać naprawdę spore obciążenia, jeszcze mi żadna nie padła, a kilka ich mam. Przy zakupie kierowałem się stosunkiem jakość-cena i chyba najgorzej na tym nie wyszedłem. Podobnie jak klucze dynamometryczne. Mam też klucz pneumatyczny tej firmy (1410 Nm) i uwierzcie mi, że jego możliwości potrafią zadziwić. Do tego jak na razie jest niezniszczalny. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wyrobów tej firmy.
diesel-naprawa układów wtryskowych, mechanika pojazdowa, wymiana opon, naprawa motocykli, quadów i skuterów-Poznań 519 185 505
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Odkpoe trochę temat,ostatnio tez muszę się zaopatrzyc w kilka kluczy i wybrałem Yato,solidne klucze i stosunek cena-jakość jak najbardziej ok.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
A ja powiem tylko tyle - przetestowałem już trochę te klucze i muszę powiedzieć, że mnie dość mile zaskoczyły. Nawet grzechotka na zawieszeniu nie puściła 

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
-
- Imię: Mariusz
- województwo: łódzkie
Re: Stanley, Coval, Yato czy inne ???
Siemano,
Ja sobie chwalę nasadowe klucze Craftsman (dożywotnia gwarancja, prod. w u.s.a.), używam od 7 lat i żadnych ubytków czy problemów.
Dynamometryczny to osobiście polecam firmy Jonnesway. Używam od 2 lat, jestem bardzo zadowolony (zakres 19-110 Nm).
W miarę potrzeb rozbudowuje sobie "zaplecze narzędziowe" i od około dwóch lat kupuję klucze Stahlson (dostępne w Castoramie). Są naprawdę niezłe, w dobrej cenie i jest na nie 25 lat gwarancji. Dają radę. Mają też fajne całe zestawy.
Dodam od siebie, że na narzędziach nie warto oszczędzać. W rezultacie i tak trzeba wydać siano na porządne, a dodatkowo śruby i nakrętki poniszczone... o samookaleczeniach nie wspominając
Ja sobie chwalę nasadowe klucze Craftsman (dożywotnia gwarancja, prod. w u.s.a.), używam od 7 lat i żadnych ubytków czy problemów.
Dynamometryczny to osobiście polecam firmy Jonnesway. Używam od 2 lat, jestem bardzo zadowolony (zakres 19-110 Nm).
W miarę potrzeb rozbudowuje sobie "zaplecze narzędziowe" i od około dwóch lat kupuję klucze Stahlson (dostępne w Castoramie). Są naprawdę niezłe, w dobrej cenie i jest na nie 25 lat gwarancji. Dają radę. Mają też fajne całe zestawy.
Dodam od siebie, że na narzędziach nie warto oszczędzać. W rezultacie i tak trzeba wydać siano na porządne, a dodatkowo śruby i nakrętki poniszczone... o samookaleczeniach nie wspominając

zenek
- abook
- zadomowiony
- Imię: Kuba
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Witam,
niedawno kupowałem komplet kluczy, wybór padł na Yato 3884. Jak na razie jestem z nich zadowolony. Polecającą osobą te klucze był mechanik samochodowy, blacharz z wieloletnim doświadczeniem.
Śmiało mogę polecić.
niedawno kupowałem komplet kluczy, wybór padł na Yato 3884. Jak na razie jestem z nich zadowolony. Polecającą osobą te klucze był mechanik samochodowy, blacharz z wieloletnim doświadczeniem.
Śmiało mogę polecić.
Ciężka praca jeszcze nikomu nie zaszkodziła, ale po co ryzykować?
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa
-
- Imię: Mateusz
- województwo: podkarpackie
KING TON
w 100 % polecam 

- Fankas
- pisarz
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
tylko ze cena tez jest odpowiednia....Mati922106 pisze:KING TONw 100 % polecam
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- Kudlaty
- teksciarz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Ja polecam narzędzia Bernera. Mam trochę tego w domu i bardzo je chwalę. grzechotką można odkręcać zapieczone koło w samochodzie i nic się nie stanie. W firmie miałem stare narzędzia Yato i nową skrzynkę Bety. Yato są świetne. Chińskie narzędzia a wytrzymają wszystko. Nasadki najczęściej były używane do klucza pneumatycznego i nic się im nie działo. Betę należy omijać szerokim łukiem! Beznadziejne narzędzia. Śrubokręty Szybko padają. Torksy się połamały. Naprawdę beznadziejne. Do tego problemy z gwarancją robili że za dużej siły używałem:D Do domu kupiłem sobie małą skrzyneczkę Yato bo bardzo podobał mi się ten czarny śrubokręt do którego można podpiąć wszystkie nasadki i grzechotkę. Inne firmy też mają takie śrubokręty, ale nie mają miejsca na grzechotkę (a na pewno beta nie ma)
- Robert De
- zadomowiony
- Imię: Robert
- województwo: dolnośląskie
Cześć.
Powiedzcie proszę jaki zakres klucza dynamometrycznego jest najbardziej przydatny w VFR 800 FI? A możne inaczej. Jaki zakres należałoby "pokryć" do prac serwisowych typu, klocki, świece, napęd itp. ?
Dzięki
Robert
Powiedzcie proszę jaki zakres klucza dynamometrycznego jest najbardziej przydatny w VFR 800 FI? A możne inaczej. Jaki zakres należałoby "pokryć" do prac serwisowych typu, klocki, świece, napęd itp. ?
Dzięki
Robert