W spr oceny Auta

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
lukmajster
teksciarz
teksciarz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie
Kontakt:

W spr oceny Auta

Post autor: lukmajster » czw 19 lut 2015, 15:58

Witam, szukam samochodu i rozglądam się za Audi a4 1.8t, passat b5 z tym samym silnikiem no i moze cos z bmw e46. Musi byc KOMBI ( mam goldenke a jej kłaki z poprzedni aucie byly wszędzie wiec spr jasna)

Najbardziej podobna mi sie A4
Pracuje w polsce (20km autostrada) oraz dorabiam za granica (Niemcy - tyg wyjazdy 4os w aucie + bagaż)

auto ekonomiczne, w gazie, z jakas tam moca:)

Szukam opini ludzi, może ktoś akurat ma jakies z tych aut, może na sprzedaż może cos wiecej powiedzieć.
btw tak szukałem na innch forach opinii ale nie ma to jak info od "swojego" :)

Prosiłbym tez o opinie tej sztuki ktos może lepiej ogarnia.
http://olx.pl/oferta/audi-a4-b5-1-8t-20 ... c183173927

Jest to oferta juz przedawniona znajomy chce ja sprzedać. I mam do niego zaufanie jesli chodzi o auta.

Ale czekam na wasze opinie. Z góry dzieki!

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Re: W spr oceny Auta

Post autor: kiki » czw 19 lut 2015, 20:55

Jak się posypie ta automatyczna skrzynia to tanio nie będzie, proponowałbym jakiś manual jeśli ma być ekonomicznie (w tym przedziale cenowym wszystko będzie miało już ponad 300 kkm przelotu więc awarie będą się pojawiać prędzej czy później).

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » czw 19 lut 2015, 21:42

Hmmmm co do skrzyni. Mi się wydaje, że raczej już i automatów z tego roku i manuali nikt nie bebeszy w celu naprawy bo jest tego pełno na rynku zamienników. Z tą mocą to może walnąć i jedna skrzynia i druga. Zależy czy było coś przy niej też dłubnięte. Pzdr
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Falcon
pisarz
pisarz
Imię: Artur

Post autor: Falcon » pt 20 lut 2015, 19:00

A kiedy wymieniany był napinacz łańcucha rozrządu ?? Bo lubi sie posypać a troche kosztuje i sporo rozbierania . Ciekawe - wsadził tyle kasy w tjuning i zamontował gazownie ???? :roll: :szok
Fiu,fiu zaszczekał kot Filemon

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » ndz 22 lut 2015, 08:59

Lukmajster, mam w rodzinie, auto ojca, audi a4 b6 1.8t 190km z 2004r. Co do automatu, to na twoim miejscu bym odpuścił, bo
jak jest ok, to chodzi, a jak się posypie to koszty naprawy potrafią być b. duże. A często z tych lat, te automaty są już wymęczone, coś im powoli dolega, nie mają wymienionego oleju na czas itd. Bmw e46 ma szwagier od wielu lat, ok auto, ale jak dla mnie osobiście nie kupiłbym już nigdy tylnonapędowego, choć miałem ich 5. Jak coś to tylko przedni napęd bądź 4x4. Odnośnie tego auta z linka, to ja bym odpuścił i poszukał osobiście innego i czystej serii, bez żadnych tjuningów etc. Co do audi, vw, bmw to służę pomocą, info na pw jak coś;)
pzdr
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

SALWA
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Szymon
województwo: śląskie

Post autor: SALWA » ndz 22 lut 2015, 10:26

mam sporo taniej B5 w gazie tyle że nie 1.8T ...za to nie będziesz się przejmował czy gaz jest dobrze zestrojony i nie wysrasz turbiny po roku .... :D

Awatar użytkownika
Hefajstos
klepacz
klepacz
Imię: Maciej

Post autor: Hefajstos » pn 23 lut 2015, 10:33

SALWA pisze:mam sporo taniej B5 w gazie tyle że nie 1.8T ...za to nie będziesz się przejmował czy gaz jest dobrze zestrojony i nie wysrasz turbiny po roku .... :D
a jaki motor?

ODPOWIEDZ