Loteria???
- tomaszn750
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: śląskie
Loteria???
Witam,
Strzelił mi do głowy pewien pomysł, może nie do końca mądry ale chce usłyszeć waszą opinie.
Od paru dni sprzedaję samochód i krew mnie zalewa. Każdy ma jakieś ale: a to że za drogi, a to za tani, a może kolor jednak nie ten.
Na pewno nie raz każdy z nas brał udział w loteriach i zostawił tam nie małe sumki.
Więc tak sobie pomyślałem ze zorganizuję coś takiego. Nie wiem czy jest to do końca mądre i dlatego pytam.
Samochód to Mazda 3 z połowy 2006 roku w złotym kolorze. (więcej inf. jak do czegoś dojdzie)
Cena jaka mnie interesuje to 17 tys zł.
Zastanawia mnie czy znalazły by się chętne osoby do takiej "zabawy", które nie boją się wydać 100zł na takie rzeczy.
Ja sam bym poszedł na coś takiego.
Opiszę może jak by to miało wyglądać z mojego punktu widzenia.
Na pewno na początek parę osób(z forum) z mojej okolicy musiało by mnie odwiedzić, zobaczyć auto i potwierdzić że to nie żadna ściema. Zrobić listę chętnych, ustalić terminy i spos. płatności i termin losowania( oczywiście ja w nim nie biorę udziału)Losowanie w obecności kogoś z forum.Wylosowana osoba pojawiła by się u mnie na spisanie umowy i odbiór autka.
Nie wiem jak to wygląda od str. prawnej- bo nie mam ochoty być ciągany po sądach czy ponosić kary.
Jestem ciekaw czy są chętne osoby na coś takiego.
Piszcie wasze opinie na ten temat.Nie chce nikogo wyrolować. Ja sprzedam auto a ktoś może je mieć za grosze.
jak są chętni to zróbcie listę
1.
2.
3.
170.
albo piszcie że mam dać sobie spokój bo jest to beznadziejne.
Może ma ktoś jakiś inny pomysł
Pozdrawiam
Strzelił mi do głowy pewien pomysł, może nie do końca mądry ale chce usłyszeć waszą opinie.
Od paru dni sprzedaję samochód i krew mnie zalewa. Każdy ma jakieś ale: a to że za drogi, a to za tani, a może kolor jednak nie ten.
Na pewno nie raz każdy z nas brał udział w loteriach i zostawił tam nie małe sumki.
Więc tak sobie pomyślałem ze zorganizuję coś takiego. Nie wiem czy jest to do końca mądre i dlatego pytam.
Samochód to Mazda 3 z połowy 2006 roku w złotym kolorze. (więcej inf. jak do czegoś dojdzie)
Cena jaka mnie interesuje to 17 tys zł.
Zastanawia mnie czy znalazły by się chętne osoby do takiej "zabawy", które nie boją się wydać 100zł na takie rzeczy.
Ja sam bym poszedł na coś takiego.
Opiszę może jak by to miało wyglądać z mojego punktu widzenia.
Na pewno na początek parę osób(z forum) z mojej okolicy musiało by mnie odwiedzić, zobaczyć auto i potwierdzić że to nie żadna ściema. Zrobić listę chętnych, ustalić terminy i spos. płatności i termin losowania( oczywiście ja w nim nie biorę udziału)Losowanie w obecności kogoś z forum.Wylosowana osoba pojawiła by się u mnie na spisanie umowy i odbiór autka.
Nie wiem jak to wygląda od str. prawnej- bo nie mam ochoty być ciągany po sądach czy ponosić kary.
Jestem ciekaw czy są chętne osoby na coś takiego.
Piszcie wasze opinie na ten temat.Nie chce nikogo wyrolować. Ja sprzedam auto a ktoś może je mieć za grosze.
jak są chętni to zróbcie listę
1.
2.
3.
170.
albo piszcie że mam dać sobie spokój bo jest to beznadziejne.
Może ma ktoś jakiś inny pomysł
Pozdrawiam
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: Loteria???
Zajączku zwróć uwagę na ilość ludzi w liście "chętnych" (170) i każdy miałby wpłacić wpisowe 100 zł co daje sumę 17000. I już chyba wiesz co miałby z tego?
Bo chyba dobrze myślę tomaszn750 ?
-
- pisarz
- Imię: Kamil
- województwo: mazowieckie
No to 170 osób butelka i kręcimy
Pewnie każdy zainteresowany chciałby za 100 zł kupić takie auto 

- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
Jacko pisze:Zajączku zwróć uwagę na ilość ludzi w liście "chętnych" (170) i każdy miałby wpłacić wpisowe 100 zł co daje sumę 17000. I już chyba wiesz co miałby z tego?
Już czaje, tylko będzie miał problem jak lista osób przekroczy 170...

LWL 74HN
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
LWL 74HN
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Zajączku problemu nie będzie jak lista przekroczy 170, chyba większy będzie dla właściciela jak ilość osób będzie np. 130
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- województwo: kujawsko-pomorskie
Wyrolowani będą ci którzy nic z tego nie będą mieli.tomaszn750 pisze:Nie chce nikogo wyrolować. Ja sprzedam auto a ktoś może je mieć za grosze.
Moja propozycja jest taka:
Zbierzmy się w 20 osób kupimy auto od Tomka za 2000zł.
Potem sprzedamy za połowę ceny którą On zaproponował a resztą się podzielimy (chyba to by był najuczciwszy układ-przynajmniej dla Nas)

Ostatnio zmieniony ndz 25 sty 2015, 11:57 przez Tomek Grudziądz, łącznie zmieniany 1 raz.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- Paczu
- Imię: Paweł
- województwo: małopolskie
Moim zdaniem za dużo zachodu. 170 osób jedna wygrana czyli szanse są marne. Wiadomo teraz sprzedaż auta to test na cierpliwość. Moim zdaniem musisz się w nią uzbroić i na pewno się sprzeda. Może wyjazd na giełdę, może inwestycja w firmę co odświeża lakier i środek inwestycja koło 200zł ale Polacy kupują oczami.
- tomaszn750
- zadomowiony
- województwo: śląskie
szanse jak w każdej loterii.
Może są chętni, jak przekroczy 170 to cenę dzielimy na il osób. jak nie osiągnie 170 to się nie bawimy bo moim zdanie nie warto wydawać więcej kasy.
Przeszkodą największą dal minie jest prawo.
Może są chętni, jak przekroczy 170 to cenę dzielimy na il osób. jak nie osiągnie 170 to się nie bawimy bo moim zdanie nie warto wydawać więcej kasy.
Przeszkodą największą dal minie jest prawo.
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- województwo: kujawsko-pomorskie
Bo?tomaszn750 pisze:nie osiągnie 170 to się nie bawimy
A jak totka skreśli 10 osób to losowania nie będzie?tomaszn750 pisze:szanse jak w każdej loterii
Każda ze stron powinna ponieść jakieś ryzyko.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
-
- pisarz
- Imię: Robert
Pomysł ciekawy, ale moim zdaniem przy tej liczbie osób nie do zrealizowania. Po pierwsze, nie sądzę, żeby z forum uzbierało się 170 chętnych ( czy nawet blisko tego ). Po drugie, zawsze znajdzie się ktoś, kto prędzej czy później będzie miał jakiś problem
.