NEGATYWNIE
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
Re: NEGATYWNIE
w ciągu 7 dni odwołałem się od otrzymanego mandatu wystawionego na podstawie Iskry, 5 spraw mimo że mogło by się zamknąć wszystko w jednej i w końcu wygrałem
-
- teksciarz
- Imię: Jakub
- województwo: kujawsko-pomorskie
to śmigaj na kurs , 6 najstarszych punktów Ci odejmą koszt chyba 350 złBury pisze: ja jak bym dostał 4 to juz bym stracił dekle ;( a gdzie tu wrzesien...![]()
![]()
i jak tu jezdzic,jak tu żyć
![]()
![]()

- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
W Wawie 300, bo tu działa ekonomia skali. Dwa lub trzy razy w tygodniu po 30 osób 

The best is yet to come! 

- antek
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: śląskie
No i już w domu (niby pozytyw ) ale tak jak myślałem przy wypisie usłyszałem że znaleźli kilka rzeczy nie tak ,lecz nic konkretnego i muszę się do tego przyzwyczaić i nauczyć z tym żyćantek pisze:Wizyta kontrolna w przychodni skończyla sie w szpitalu na kardiologij

Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu…
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
na karcie wypisowej powinni podać co, więc zawsze możesz to skonsultować z innym lekarzem. Ważne, żeś w domu 

-
- zadomowiony
- Imię: Szymon
antek ... podejrzewam że większość z nas ma kilka takich rzeczy z którymi żyje i będzie musiała... tak jak pisał emil... grunt że w domu, święta idą.
Ja dzisiaj rozebrałem moją lalę... no i negatywnie generalnie bo okazało się że kranik razem z linkami mam zdemontowany ale jest też pozytyw bo mam moda na reglerze i wymieniony filtr powietrza więc zaoszczędzę troszkę...
Ja dzisiaj rozebrałem moją lalę... no i negatywnie generalnie bo okazało się że kranik razem z linkami mam zdemontowany ale jest też pozytyw bo mam moda na reglerze i wymieniony filtr powietrza więc zaoszczędzę troszkę...
- antek
- pisarz
- Imię: Andrzej
Pewnie że dobrze być w domuSALWA pisze:antek ... podejrzewam że większość z nas ma kilka takich rzeczy z którymi żyje i będzie musiała... tak jak pisał emil... grunt że w domu, święta idą.

Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu…
-
- zadomowiony
- Imię: Szymon
tak też jest
... mam też kilka innych modów ale powoli będę odkrywał ... narazie pełny serwis bo lala stoi bez ubrania i oczu 

- VFRKrzysztof
- klepacz
Taka oto historia, z której można wyciągnąć wniosek, czy warto kupować ubezpieczenie w Warcie.
Jakiś czas temu na suficie w mojej łazience pojawiły się plamy. Sąsiadka z góry początkowo twierdziła, że to wina kosmitów, ale pan z administracji ją przekonał, że to jednak jej wina i podała mi numer polisy. Zgłosiłem szkodę w Warcie, przyszedł młody człowiek, popstrykał fotki, coś tam napisał i powiedział, że w ciągu miesiąca dostanę kasę na konto. Dziś przyszło pismo:
TUiR WARTA S.A. uprzejmie informuje, iż zgodnie z postanowieniem art. 16 ust.3 ustawy z dnia 22 maja 2003r.
o działalności ubezpieczeniowej (t.j. Dz.U. z 2013r., poz. 950 ze zm.) po rozpatrzeniu roszczeń zgłoszonych
z tytułu ubezpieczenia WARTA DOM+ potwierdzonego polisą o numerze ................ odmawiamy wypłaty
odszkodowania z tytułu uszkodzenia mienia.
UZASADNIENIE
Informujemy, że zgodnie z §36 ust. 2 Ogólnych Warunków Ubezpieczenia WARTA DOM+ przedmiotem
ubezpieczenia jest odpowiedzialność cywilna ubezpieczonego i jego osób bliskich, jeżeli w związku z
czynnościami w życiu prywatnym lub posiadaniem mienia są oni zobowiązani, w myśl przepisów prawa, do
naprawienia szkody.
WARTA przejmuje odpowiedzialnośc w przypadku, gdy szkoda została wyrządzona poszkodowanemu
czynem niedozwolonym, na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, o ile zdarzenie powodujące szkodę powstało
w okresie ubezpieczenia (§37 ust. 1 OWU WARTA DOM+).
Przypisanie odpowiedzialności cywilnoprawnej następuje stosownie do reguł określonych w myśl art.
415 Kodeksu Cywilnego, zgodnie z którym podstawą jest wina podmiotu wyrządzającego szkodę
przy jednoczesnym wystąpieniu trzech przesłanek odpowiedzialności czyli: faktu wystąpienia szkody,
zawinionego działania, bądź zaniechania sprawcy wypadku ubezpieczeniowego oraz adekwatnego związku
przyczynowego pomiędzy działaniem bądź zaniechaniem a szkodą.
Winy nie można natomiast domniemywać z powodu samego faktu zaistnienia szkody.
Na podstawie przeprowadzonych oględzin mienia oraz w oparciu o potwierdzenie administratora budynku ustalono, iż doszło do jednorazowego zalania Pana łazienki.
Z zebranych w sprawie dokumentów nie wynika, aby Ubezpieczonemu można było zarzucić niedbalstwo czy
lekkomyślność będące nieumyślną formą winy.
W ubezpieczonym lokalu nie stwierdzono żadnych nieszczelności i awarii. Powyższe potwiedza zarówno
Ubezpieczona, jak i administrator budynku.
Biorąc powyższe pod uwagę odszkodowanie nie przysługuje.
Jest ubezpieczenie, jest szkoda, a nie ma odszkodowania. Tak działa Warta.
Jakiś czas temu na suficie w mojej łazience pojawiły się plamy. Sąsiadka z góry początkowo twierdziła, że to wina kosmitów, ale pan z administracji ją przekonał, że to jednak jej wina i podała mi numer polisy. Zgłosiłem szkodę w Warcie, przyszedł młody człowiek, popstrykał fotki, coś tam napisał i powiedział, że w ciągu miesiąca dostanę kasę na konto. Dziś przyszło pismo:
TUiR WARTA S.A. uprzejmie informuje, iż zgodnie z postanowieniem art. 16 ust.3 ustawy z dnia 22 maja 2003r.
o działalności ubezpieczeniowej (t.j. Dz.U. z 2013r., poz. 950 ze zm.) po rozpatrzeniu roszczeń zgłoszonych
z tytułu ubezpieczenia WARTA DOM+ potwierdzonego polisą o numerze ................ odmawiamy wypłaty
odszkodowania z tytułu uszkodzenia mienia.
UZASADNIENIE
Informujemy, że zgodnie z §36 ust. 2 Ogólnych Warunków Ubezpieczenia WARTA DOM+ przedmiotem
ubezpieczenia jest odpowiedzialność cywilna ubezpieczonego i jego osób bliskich, jeżeli w związku z
czynnościami w życiu prywatnym lub posiadaniem mienia są oni zobowiązani, w myśl przepisów prawa, do
naprawienia szkody.
WARTA przejmuje odpowiedzialnośc w przypadku, gdy szkoda została wyrządzona poszkodowanemu
czynem niedozwolonym, na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, o ile zdarzenie powodujące szkodę powstało
w okresie ubezpieczenia (§37 ust. 1 OWU WARTA DOM+).
Przypisanie odpowiedzialności cywilnoprawnej następuje stosownie do reguł określonych w myśl art.
415 Kodeksu Cywilnego, zgodnie z którym podstawą jest wina podmiotu wyrządzającego szkodę
przy jednoczesnym wystąpieniu trzech przesłanek odpowiedzialności czyli: faktu wystąpienia szkody,
zawinionego działania, bądź zaniechania sprawcy wypadku ubezpieczeniowego oraz adekwatnego związku
przyczynowego pomiędzy działaniem bądź zaniechaniem a szkodą.
Winy nie można natomiast domniemywać z powodu samego faktu zaistnienia szkody.
Na podstawie przeprowadzonych oględzin mienia oraz w oparciu o potwierdzenie administratora budynku ustalono, iż doszło do jednorazowego zalania Pana łazienki.
Z zebranych w sprawie dokumentów nie wynika, aby Ubezpieczonemu można było zarzucić niedbalstwo czy
lekkomyślność będące nieumyślną formą winy.
W ubezpieczonym lokalu nie stwierdzono żadnych nieszczelności i awarii. Powyższe potwiedza zarówno
Ubezpieczona, jak i administrator budynku.
Biorąc powyższe pod uwagę odszkodowanie nie przysługuje.
Jest ubezpieczenie, jest szkoda, a nie ma odszkodowania. Tak działa Warta.
The best is yet to come! 

- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
pozostaje korzystanie z usług jakiejś kancelarii ,a może Jano????
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Koobsky
- pisarz
- Imię: Kuba
- województwo: poza granicą Polski
Dokładnie. Poza tym to, że ubezpieczyciel nie poczuwa się do odpowiedzialności za zaistniałą szkodę nie oznacza, że bezpodstawnie ubiegasz się o odszkodowanie. Odpowiedzialność nadal ponosi właściciel mieszkania, z którego Cię zalano. W zasadzie to on ma przesrane teraz z powodu Warty a nie Ty. Jak go pozwiesz i wygrasz to będzie musiał wywalić kasę na wyrządzone Ci szkody z własnej kieszeni. To w sumie na niego tak naprawdę Warta się wypięła a nie na Ciebie.PETER pisze:pozostaje korzystanie z usług jakiejś kancelarii ,a może Jano????
Szkoda tylko, że Ty musisz się teraz użerać z kimś zamiast szybko dostać kasę i zapomnieć o sprawie.
Cóż. Polska...
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.
https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.

https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
- VFRKrzysztof
- klepacz
Tak właśnie jest. To nie jest mój problem, tylko sąsiadki z góry, bo to ona będzie musiała wybulić kasę za malowanie, a nie Warta, której ona już wybuliła kasę za ubezpieczenie. A z Wartą warto ... iść do sądu.
The best is yet to come! 

- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
brak napojów łagodzących skutki wczorajszego spożycia bimbru jest miażdżący 

nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /