Czy ktoś lakierowal golenie?
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
Re: Czy ktoś lakierowal golenie?
srebrny młotkowy hamerajz dobrz wyglada i trzymie jak skała juz pare latek.....zero odprysków itd
- ADHD VFR
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: wielkopolskie
Z jakieś 5h bawiłem się papierem ściernym ( odpowiednia ziarnistość) dałem kumplowi do pomalowania i oto efekt
Przed daniem do malowania pozatykaj wszystkie otwory żeby nie dostała się tam farba.
Oto efekt sami zobaczcie

Wcześniej wyglądały tak :

Oto efekt sami zobaczcie

Wcześniej wyglądały tak :

- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
No i efekt bajka
ja kiedyś odświeżałem lagi do Suzuki GS 500e. Oczywiście lagi wy czyściłem do żywego
odtłuściłem i jazda. Podkład akrylowy / 3-4 warstwy spray motip akrylowy / na koniec 2 warstwy bezbarwnego akrylowego. Jak się trzyma?? widziałem moto po 10 latach (bo kumpel kupił) wygląda i trzyma się jak złoto 

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- ADHD VFR
- pisarz
Samson1983 dobrze gada warto je po czyszczeniu odtłuścić
Ja z tego co wiem to kumpel chyba dwa razy jakiś podkład dał i następnie malował.Póki co efekt powalający ;D

- slimak
- klepacz
- Imię: Marcin
ja mam malowane tradycyjnie w złoty pół mat i powiem tak policzyć koszty malowania proszkowego rozebrania i piaskowania wychodzi sporo drożej niż metoda tradycyjną więc moim zdaniem szkoda zachodu a efekt ten sam u mnie po 3 sezonach od malowania wyglądają ok ale jak ktoś się czuje lepiej z tym ze pomaluje proszkowo jego sprawa
ZKL
- rammir
- zadomowiony
- Imię: Adam
- województwo: śląskie
Ja też kombinowałem nad malowaniem a potem wpadłem na szatański pomysł żeby je wypolerować. Stary lakier ściągałem papierem 800 a miejsca trudno dostępne szczotką drucianą na wiertarce. Wiem wiem z tą wiertarką to hardcore'owa propozycja, samemu było mi ciężko się przełamać ale po paru godzinach zabawy z papierem i wodą radykalne propozycje stały się bardzo kuszące. Sprawdziłem najpierw wpływ szczotki w miejscu mniej widocznym i.... okazało się że nie jest tak źle. Szczotka była już stara i trochę zjechana a co za tym idzie nie taka ostra. Przy próbie z nową szczotką efekt był niestety nie do przyjęcia - rysy głębokie trudne potem do usunięcia. Po usunięciu całego lakieru zabrałem się za polerowanie. Tutaj pomocą służyła mi stara szlifierka stołowa dziadka z założonym dużym filcowym kołem polerskim oraz pasta polerska w sztyfcie nakładana bezpośrednio na koło a nie na materiał.
Efekt był mega zadowalający, a w miejscach gdzie nie dotarłem szlifierką użyłem filcowej końcówki stożkowej do wiertarki. Resztki pasty usunąłem rozpuszczalnikiem a całość dodatkowo wykończyłem pastą polerską w tubce do aluminium. Moto jeszcze nieposkładanie więc nie wiem jak to będzie wyglądało wszystko razem, ale jakby było obciachowo to mogę zawsze pomalować
Efekt był mega zadowalający, a w miejscach gdzie nie dotarłem szlifierką użyłem filcowej końcówki stożkowej do wiertarki. Resztki pasty usunąłem rozpuszczalnikiem a całość dodatkowo wykończyłem pastą polerską w tubce do aluminium. Moto jeszcze nieposkładanie więc nie wiem jak to będzie wyglądało wszystko razem, ale jakby było obciachowo to mogę zawsze pomalować

- rammir
- zadomowiony
Tutaj fotki. Obok gotowej goleni stara, nie ruszona jeszcze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- rammir
- zadomowiony
Wybaczcie, że zdjęcia nie odwróciłem 

- ADHD VFR
- pisarz
No elegancko Ci to wyszło jestem ciekaw jak zamocowane będą się prezentować 

- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
Jak zmontujesz motka do kupy to efekt na pewno będzie piorunujący
schody zaczną się dopiero razem z użytkowaniem by utrzymać ten efekt 

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
- dj_doktor
- bywalec
- Imię: Greg
- województwo: dolnośląskie
Tammi piękna robota. Rozważam tez taka opcje polerki ale mam już kilka elementów które co jakiś czas potrzebują odświeżenia i chyba było by tego za dużo. Polerowane jest fajne ale z utrzymaniem lipton. Pozdrawiam
Romet Ogar->Yamaha DT 125->Honda CR 250->Honda CBR 900RR->Honda VFR V-tec:)
- rammir
- zadomowiony
dj_doktor pisze:Tammi piękna robota. Rozważam tez taka opcje polerki ale mam już kilka elementów które co jakiś czas potrzebują odświeżenia i chyba było by tego za dużo. Polerowane jest fajne ale z utrzymaniem lipton. Pozdrawiam
Zobaczymy jakie to będzie w utrzymaniu. Po cichu liczę, że pasta choć trochę zabezpieczy alu. Będę informował jak się to będzie sprawowało.Samson1983 pisze:Jak zmontujesz motka do kupy to efekt na pewno będzie piorunującyschody zaczną się dopiero razem z użytkowaniem by utrzymać ten efekt
- antek
- pisarz
- Imię: Andrzej
Jest jeszcze opcja polakierowania bezbarwnymrammir pisze:dj_doktor pisze:Tammi piękna robota. Rozważam tez taka opcje polerki ale mam już kilka elementów które co jakiś czas potrzebują odświeżenia i chyba było by tego za dużo. Polerowane jest fajne ale z utrzymaniem lipton. PozdrawiamZobaczymy jakie to będzie w utrzymaniu. Po cichu liczę, że pasta choć trochę zabezpieczy alu. Będę informował jak się to będzie sprawowało.Samson1983 pisze:Jak zmontujesz motka do kupy to efekt na pewno będzie piorunującyschody zaczną się dopiero razem z użytkowaniem by utrzymać ten efekt

Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu…
- wydra
- klepacz
- Imię: Mateusz
nie pomalujesz wypolerowanego elementu bezbarwnym bo bedzie momentalnie odchodził, a pasta nic nie zabezpieczy ale liczyc na to mozna 

Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"