Kombinezon przeciwdeszczowy
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Re: Kombinezon przeciwdeszczowy
Jagna a co zakładasz na buty i rękawiczki ?
- jagna
- klepacz
- Imię: Agnieszka
- województwo: śląskie
Rękawiczki tez mam z goretexem.
A na buty to nic bo za dużo spod spodni to mi nie wystają i przemakają po paru godzinach w dużym deszczu. Nawet ja nie mam aż takiego pecha, żeby mi się często przytrafiało 4 godziny w ulewie
A na buty to nic bo za dużo spod spodni to mi nie wystają i przemakają po paru godzinach w dużym deszczu. Nawet ja nie mam aż takiego pecha, żeby mi się często przytrafiało 4 godziny w ulewie

Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Ja używam SIDI dwuczęściowy od dwóch lat - nie polecam , po 20 minutach w ulewie dupa przesiąka i rękawy. Na drobne przelotne deszczyki ok ale na dłuższą metę kibel.
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
-
- klepacz
Po wielu konsultacjach zdecydowałem że kupie nowe magazynowe ciuchy wojskowe typu goretex flecktarn, czyli w niemieckim malowaniu moro. Dlaczego taka decyzja?: goretex to to nie jest bo nie ma takiej nazwy na metce jest za to nazwa że to jakiś trójlaminat. Na próbę przyjechały ciuchy z różnych rozmiarów. Ciuchy używki i tylko jedne spodnie były nowe. Po założeniu ciuchów oczywiście na teksty wskoczyłem pod prysznic
I ciuchy używane niestety przepuszczają wodę tak że ich wewnętrzna warstwa robi się wilgotna - wiec odpadają (chociaż jedna z kurtek i puściła tylko trochę w jednym miejscu). Czas na test nowych nie używanych spodni, rok produkcji 1997
Powłoka DWR zewnętrzna w stanie idealnym, cała woda od razu się skrapla i spływa ze spodni, po długim i ostrym laniu prysznicem spodnie suche z zewnątrz jak również wewnątrz. Zatem decyzja kupuje koniecznie nowe goretex fleckarn. Złapałem już kontakt do gościa który ściąga tego typu ciuchy z niemcowni, za komplet około 260-300zł.
Minus tych ciuchów to to że jesteś mało widoczny na drodze więc kamizelka odblaskowa obowiązkowo.
I tu pytania jest ktoś chętny na takie ciuchy ? (większe zamówienie = taniej ) I czy jest ktoś kto mógłby tego typu ciuchów w Niemczech poszukać ?

Minus tych ciuchów to to że jesteś mało widoczny na drodze więc kamizelka odblaskowa obowiązkowo.
I tu pytania jest ktoś chętny na takie ciuchy ? (większe zamówienie = taniej ) I czy jest ktoś kto mógłby tego typu ciuchów w Niemczech poszukać ?
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Prawdziwy goretex w deszczu sześć godzin (tyle zdarzyło mi się w deszczu go jednorazowo używać) nie przemaka, a za komplet 300 zł to wątpię by był to goretex.
LWL 74HN
-
- klepacz
Akurat to jest 3laminat, w deszczu te ciuchy flecktarn się sprawdzają w 100%, na forum ADV o tym piszą i gość od którego kupiłem swoją vfr takich używa jako przeciwdeszczowe i poleca, tylko warunek nowe. Tak jak napisałem w nowych spodniach wlazłem pod prysznic i woda ścieka po nich. A cena taka dlatego że są to ciuchy z magazynów produkcja około 1995
dodatkowo śmiesznie się w tym wygląda
Jeśli chodzi o membrany to w zimie dla relaksu uczę jeździć na nartach i akurat mam kurtkę na membranie 20 000 dermizax, cały dzień w deszczu i nie puszcza.

Jeśli chodzi o membrany to w zimie dla relaksu uczę jeździć na nartach i akurat mam kurtkę na membranie 20 000 dermizax, cały dzień w deszczu i nie puszcza.