PODŁĄCZENIE BEZPIECZNIKA DO AKUMULATORA
PODŁĄCZENIE BEZPIECZNIKA DO AKUMULATORA
Witam!
Zakupiłem nowy akumulator do mojej hondy vfr 800 vtec rc46 2003r i mam problem, a mianowicie zapomniałem jak podłączone były 2 przewody prowadzące do bezpiecznika, czarny (wydaje mi sie że do minusa) i czarny z czerwonym paskiem. Proszę o pomoc bo z mechaniką u mnie słabiutko. Szukałem info na forum i w internecie i nic nie znalazłem. Z góry dziękuje
Zakupiłem nowy akumulator do mojej hondy vfr 800 vtec rc46 2003r i mam problem, a mianowicie zapomniałem jak podłączone były 2 przewody prowadzące do bezpiecznika, czarny (wydaje mi sie że do minusa) i czarny z czerwonym paskiem. Proszę o pomoc bo z mechaniką u mnie słabiutko. Szukałem info na forum i w internecie i nic nie znalazłem. Z góry dziękuje
- Kajzer
- teksciarz
- Imię: Jarek
Re: PODŁĄCZENIE BEZPIECZNIKA DO AKUMULATORA
Czerwony plus.
żeby była jasność. Wiem jak podłączyć akumulator, pytanie moje dotyczy 2 przewodów z okrągłą końcówką nakładane na klemy i prowadzą one do bezpiecznika i od bezpiecznika idzie dalej przewód pod bak
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
To o czym mówisz nie jest częścią oryginalnej instalacji elektrycznej. Jest to jakaś modyfikacja czyli zasilanie do czegoś dodatkowego. Przypuszczam że czarny z czerwonym paskiem będzie plusem.
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
Ale pisze o 2 przewodach biegnących do bezpiecznika, i oby dwa wchodzą do jednego bezpiecznika? Jeżeli tylko jeden to jest on do plusa, a drugi pewnie minus (masa)
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Najlepiej niech wrzuci zdjęcie, będzie po problemie 

wrzuce zdjęcie jutro bo nie mam światła w garażu. Rozmawiałem z kolegą o tym i on te przewody ma spiete na stałe z klemą akumulatora
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
witamy nowego na forum

podniosłem bak i okazało się że jest to przewód do gniazda 12V, czarny poszedl na minus a czarny z czerwonym paskiem poszedł na plus. Pora polatać bo słońce świeci aż serducho mocniej bije