RC36 Projekt

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz
województwo: lubelskie

RC36 Projekt

Post autor: dzi-es » sob 23 sie 2014, 23:56

Cóż.. nie bylo zainteresowanych kupnem moto, tak więc dłubie :)

Dzisiaj rozebralem moto z owiewek,lampy,stelaża z licznikiem itd. Ogólnie przód. Została mi teraz sterta kabli na wierzchu i chłodnica oleju luzem na przewodach... Pytanie, gdzie moge ją zamontować i w jaki sposób? Odkręciłem spod pługa taką blaszke do ktorej móglbym przykręcić chłodnice i ktora ma kawałek dłuższy z drugiej strony który mógłbym przykręcić z lewej strony do ramy. Jednak musze zrobic małe odsadzenie no i za cholere nie moge dojść do ładu z wężami które idą do owej chłodnicy. Jak wiadomo są nieco sztywne i ciężko sie wyginają. Jest taka sytuacja,że nie bardzo da się przyczepic chłodnice z lewej lub z prawej strony przez nie. Może by je skrócić i dać chłodnice cenralnie jakoś ? pod drugą chlodnicą?

Jakieś pomysły koledzy?:)

PS.Proszę o nie przenoszenie tego działu do "chwalimy się" itd. Chce żeby temat widzieli też zwykli userzy a nie tylko ownersi ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Samson1983
pisarz
pisarz
Imię: Sławek
województwo: podkarpackie

Re: RC36 Projekt

Post autor: Samson1983 » pn 25 sie 2014, 15:08

W ogóle, przede wszystkim pytanie kolego co to chcesz "wystrugać" z naszej wspaniałej VFRki typowego nakeda? streeta?? czy coś całkiem innego?? bo w zasadzie od tego by trzeba zacząć żeby nie zaburzyć koncepcji :)
..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » pn 25 sie 2014, 18:34

Jeszcze nie ma konkretów bo zależy co za ile kupie ;) Wstępnie

Tył : OD cagivy mito cały komplet bo okazyjna cena i lubie tą stylizacje tylnych lamp -2 kwadraty.

Przód : albo zwykła mini owiewka polisporta za 180zł albo taki patent : lampa + maska https://dl.dropboxusercontent.com/u/109 ... E60_57.JPG

ewentualnie inna opcja to lampa okrągła na styl cafe racera.

Lusterka : mam z poprzedniego moto takie montowane w końcówki kiery jak w cafe.

Kierownica : albo risery + prosta kiera ,albo clipony pod półką (styl cafe:)) jednak chciałbym troche pogumować więć prosta kiera chyba lepiej sie nadaje. Aczkolwiek clipy wyglądają cool pod półką.

Inne modyfikacje : Jeśli jednak będzie to cafe zamiast streeta to będzie cały czarny + pas z szachownicą i czarny numer "wyścigowy" na bialym tle. + czarne / czerwone felgi.

arcinkk
bywalec
bywalec
Imię: Marcin

Post autor: arcinkk » wt 26 sie 2014, 03:58

Widzę ze zaczoles a zmiany napędu jakies modyfikacje ?

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » wt 26 sie 2014, 20:56

Chwilowo latam na zębatce +2 z tyłu. Zastanawiam się nad -1 z przodu, ale sie boje ze mi spalanie wzrosnie jakos drastycznie w mieście. Bez plastików mysle ze z 10kg ubyło. Stelaż zegarów z zegarami i lampa sporo ważyły. + owiewki itd. Może bez tego wejdzie na gume jakimś cudem z gazu. Z owiewkami tak z 20cm aby szedł nad ziemia.

arcinkk
bywalec
bywalec

Post autor: arcinkk » śr 27 sie 2014, 02:31

U mnie jak narazie wskoczył nowy napęd przód seria tył 54z ale jak to jeździ to dowiem sie dopiero na przyszły sezon ;) no i co do wagi to zamierzone jest zejście do 170 kg

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » śr 27 sie 2014, 22:12

A jakim cudem chcesz tego dokonać :D pełen zbiornik wachy to juz 20kg hehe

arcinkk
bywalec
bywalec

Post autor: arcinkk » czw 28 sie 2014, 02:17

Zbiornik bedzie sciety na płasko wiec trochę ubedzie ;)

arcinkk
bywalec
bywalec

Post autor: arcinkk » pt 29 sie 2014, 03:16

z samej ramy ubyło mi prawie 4 kg wszystkie owiewki, stelaze usunięte zadupek waży 2 kg myśle ze mogę liczyć na cud xd sety zmienione na same trójkątny aluminiowa zebatka, jak będę miał czas to założe osobny temat. :)

arcinkk
bywalec
bywalec

Post autor: arcinkk » pt 29 sie 2014, 03:30

Waga początkowa o ile dobrze pamietam to jakies 230 kg upd jest napewno lżejszy Polki tez zostały zacięte usunięta stacyjka całe oświetlenie na bazie led układ hamulca tylnego na radialce trochę tu i tam liczę na pozytywny wynik ;) no i czekam na twoja wizje zmiany turystyka w potwora xp

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » ndz 31 sie 2014, 21:06

A ja czekam na wypłate hehe bo stoje w miejscu. Zastanawiam się czy warto pakować większą zębatke czy poprostu nauczyć się gum ze sprzęgła ;)

arcinkk
bywalec
bywalec

Post autor: arcinkk » pn 01 wrz 2014, 18:21

tez idzie ale większa frajda stawiać go z gazu na pierwszych 3 biegach tylko ról gazu nie umiem nigdzie znaleźć na dwie linki ;)

rafal223
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Rafał
województwo: dolnośląskie

Post autor: rafal223 » pn 01 wrz 2014, 19:37

W wielu 4t crossowych jest rollgaz na dwie linki, szukaj pod rollgaz ktm cross itd.

arcinkk
bywalec
bywalec

Post autor: arcinkk » wt 02 wrz 2014, 21:22

Bo tak znalazłem kilka, ale większość plastik ;) na zakupach byłem i zaopatrzylem sie w nowy z aluminium i łańcuch i chyba wszystkie części i materiały urlop zaczyna mi sie w przyszłym tygodniu i będę sie brał za piaskowanie i ostatnie mody ramy xd .

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » pt 05 wrz 2014, 21:41

A jaką kierownice masz w swoim ? Oryginalną czy streetową? Ja bym chciał streetową,ale chwilowo martwi mnie przedłużanie linek. Chyba będzie potrzebne... mam w oplocie także zostaje liczyć,że ten kto to montował dał troche zapasu,ale wątpie... czekam na lampe i czekam i doczekac sie nie moge... zamówiłem sobie we wtorek póki co taką byle jaką mini owiewke aby do zimy polatać w miare legalnie po drogach. Mam już patent na chłodnice. Dalej jednak sprawia problem pompa. zjarała się całkiem mimo nowej reperaturki. szukam pompy teraz... wstępnie namierzyłem od F3 za 150 ale gosc mial oddzwonic i cisza.

ODPOWIEDZ