brak mocy pomocy!!!
-
- Imię: Łukasz
- województwo: wielkopolskie
brak mocy pomocy!!!
Witam posiadam problem z silnikiem lub elektryką a mianowicie sam nie wiem czego to przyczyna , a problem jest następujący po okręceniu manetki na ful silnik wkręca się na obroty (kręci do odcięcia ) ale nie tak żwawo . Podczas jazdy dopiero czuć ubytek mocy przy ruszaniu trzeba uważać żeby nie zgasł wyprzedzanie najlepiej na 3, silnikiem nie szarpie podczas przyspieszania nie przerywa nie kicha po prostu wrażenie jak bym miał 15 KW a nie 80 kw, paliwo tankuje zawsze 98 nigdy z beczki filtr paliwa wymieniony filtr powietrza nowy listwa wtryskowa jak nowa zero zabrudzeń wtryski rozpylają ładnie nie leją zawory wyregulowane świece kolor kawowy bardzo ładne bez nagarów ani wżerów. na co jeszcze mogę zwrócić uwagę co sprawdzić ? dodam że stało się to z dnia na dzień.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: brak mocy pomocy!!!
Kontrolka FI nie mruga? Profilaktycznie zrób zworkę i sprawdź czy są jakieś błędy. Może któryś czujnik nie łapie. Weź serwisówkę sobie poczytaj na elektryce.
-
mam inne zegary i kontrolki FI nie mam
a nie mogłem znaleźć w wiązce które te kable wchodzące w zegar, zworkę mam zrobić na tej czarnej wtyczce z dwoma kabelkami (czy to jest reset kompa?) bo akumulator odłączałem na 24h i nic to nie zmienia

-
- zadomowiony
- Imię: Rafał
- województwo: dolnośląskie
Sprawdz, czy wszystkie kolektory równomiernie się nagrzewają. Może na jeden cylinder nie smiga.
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Kiedy wymieniałeś filtr paliwa ? Ja miałem podobne objawy, jak mi się wężyk z pompy zsunął, było to po około 10 dniach od wymiany fitlra paliwa.
może wrzuć filmik z postoju jak wrkecasz moto - posłucha się jak chodzi.
może wrzuć filmik z postoju jak wrkecasz moto - posłucha się jak chodzi.
-
filtr wymieniałem 2 dni temu na zewnętrzny wąż paliwowy jest twardy pompuje ładnie jak zatkam palcem to ciężko utrzymać , nie umiem wstawić zdjęcia ale wracając do świec jak pisałem elektrody były bardzo ładne i prawie od razu je skreśliłem z listy "winowajców" ale dzisiaj jak je wykręciłem to na porcelance a osadzeniem klucza był brązowy kruchy nalot ale nie wchodzący pod gumkę od fajki"dało się go łatwo zdrapać" czy to też jest sygnał do wymiany świec? kanały do świec suche bez oleju, jutro wymienię przewody na nowe i sprawdzę to co napisał = rafal223 = czy kolektory się równo nagrzewają i nakręcę filmik jak się wkręca. Teraz to sąsiedzi by mnie zabili 

-
- klepacz
Na samym dole tego postu masz mój przypadek : viewtopic.php?f=75&t=18520&view=unread#unread
najlepiej to idź takim tropem.
1. Moto jeździło normalnie.
2. Zrobiłem w nim czynność "x" i "y"
3. Moto przestało jeździć
4. Sprawdź poprawność wykonania czynności "x" i "y"
gorzej jak nic nie robiłeś i nagle problem.
najlepiej to idź takim tropem.
1. Moto jeździło normalnie.
2. Zrobiłem w nim czynność "x" i "y"
3. Moto przestało jeździć
4. Sprawdź poprawność wykonania czynności "x" i "y"
gorzej jak nic nie robiłeś i nagle problem.
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
jak wymieniłe/s filter na jaki zewnętrzny co ty piszesz ???? pok ten filter
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
ja obstawiam albo cos kolega z filtrem nacudował albo zle zmontował przewód paliwowy przy listwie wtryskowej
-
- klepacz
Kubatron możliwe, że źle zamotował ten przewód o którym ze mną nawet rozmawiałeś i który sam poprawiałem. Wklej mu tu link z tym Twoim przypadkiem.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
tak na odległość to chyba jakiś magik by się przydał ale sprawdzenie temperatury kolektorów może coś pomóc
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
DOBRA NOWINA DZIAŁA!!!! sprawdziłem kolektory, tak jak pisał kolega wcześniej i okazało się, że cylinder 1 jest ciepły a nie gorący pozamieniałem świece i nic, zamieniłem cewki 1 z 3 i zaczął działać 1 a 3 nie
czyli padła cewka na szczęście miałem starą wiązkę elektryczną od quada i tam miałem identyczną cewkę tylko że czarna
, założyłem i silniczek znowu pali laczka
jak by co QUAD LUCKY STAR sp250 ma takie same cewki. stało się to z dnia na dzień nie dotykałem się niczego bo wszystko hulało aż miło potem zacząłem wszystko wymieniać a raczej próbowałem coś wymyślić
PRAWDA jest taka dziękuje wam za na kierowanie mnie gdzie szukać. dziwi mnie tylko to że wszystkie świece były takie same kawowe a nie jedna ulana jak to zawsze bywa, no i ze nie zorientowałem się że chodzi na 3 cylindry V jest super
POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ DZIĘKUJE

- emil
- stary wyjadacz
- województwo: śląskie
cewkę to jednak bym założył taką, jak ma być, chyba że chcesz w Bieszczadach przypadkowe bobsleje uprawiać np.
-
cewkę już mam na oku i rano zamówię, a tą to zostawię jako awaryjną, bo co prawda może się nieco różnic parametrami