Problem z odpaleniem i komputerem chyba

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Pawelek_Okrutny
bywalec
bywalec
Imię: Paweł
województwo: śląskie

Problem z odpaleniem i komputerem chyba

Post autor: Pawelek_Okrutny » sob 12 lip 2014, 15:59

Nie znam się wiec w sumie nie mam pojęcia co się zepsuło, dlatego pisze tutaj rzecz jasna.
Zaczne od początku może to nie mam nic wspólnego z awarią ale może pomoże, pomyślałem sobie dziś o przejażdżce na moim fistachu ale byl strasznie okopcony wiec mowie zmyje woda bedzie git, no i tak zrobilem po kurzu ani śladu, mowie przejade w inne miejsce standardowo odpaliłem przejechałem 5m. i git. Problem pojawil sie przy drugim odpaleniu gdy chcialem ruszać wbiłem jedynke i motor zgasł okazało sie, ze stopka. Schowałem stopke przekręciłem stacyjke włączam zapłon teraz wciskam starter i mi cos pare razy pocykało i nic komputer sie wyzerowal tzn godz i licznik i po przekreceniu stacyjki na off dziala zegar po daniu na on nic. po kilku próbach zauważyłem ze cos jednak tam zaczyna świtać ale po przełączeniu zapłonu nie slychac tego charakterystycznego dzwięku. Po kilku minutach próbowałem ponownie i juz bylo prawie dobrze komputer swieci kontrolki tez zapłon słychać ale znowu gdy chcialem odpalić motor cos pare razy pocykalo i wróciłem sie do punktu wyjścia. Mam nadzieje ze rozumicie cos z tego i moze pomozecie z Góry dzięki
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.

Awatar użytkownika
Pawelek_Okrutny
bywalec
bywalec

Re: Problem z odpaleniem i komputerem chyba

Post autor: Pawelek_Okrutny » sob 12 lip 2014, 16:15

Juz wiem co cyka taka kostka w gumie po prawej stronie przymocowana z oznaczeniem 1

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz

Post autor: emil » sob 12 lip 2014, 18:17

tak - rozumiemy, że waliłeś wodą po stykach i teraz nie bangla. Poczekaj do jutra aż wyschnie i będzie ok. A na przyszłość patrz w co lejesz wodę pod ciśnieniem, zwłaszcza, jeśli nie dopilnowałeś przez zimę konserwacji styków.
Pawelek_Okrutny pisze:Juz wiem co cyka taka kostka w gumie po prawej stronie przymocowana z oznaczeniem 1
ciekawe wyjaśnienie sytuacji. Może jakieś zdjęcie? Może schemat z zaznaczeniem? Guma przy większości przekaźników robi za uchwyty :roll:

Awatar użytkownika
Pawelek_Okrutny
bywalec
bywalec

Post autor: Pawelek_Okrutny » sob 12 lip 2014, 18:41

Ale wlasnie o to chodzi ze siedzenie mialem zalozone i nie lalem myjka czyli wody pod cisnieniem tylko zwykla sieciowka a wiec nie powinno sie nic stac

Awatar użytkownika
Pawelek_Okrutny
bywalec
bywalec

Post autor: Pawelek_Okrutny » ndz 13 lip 2014, 13:47

Temat do usunięcia

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » ndz 13 lip 2014, 16:02

Pawelek_Okrutny pisze:Temat do usunięcia
Jak do usunięcia :?: :?: :?: Problem rozwiązany, to napisz co było przyczyną i jak sobie poradziłeś :?: :?: :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Pawelek_Okrutny
bywalec
bywalec

Post autor: Pawelek_Okrutny » ndz 13 lip 2014, 18:48

Okazało się ze padł akumulator a reszta to tylko zbieg okoliczności. Po założeniu nowego jeszcze trzeba pomierzyć czy nie padł tez regulator napiecia.

ODPOWIEDZ