Nie wiem jak to jest jak się mieszka za granicami Polski, ale to za co się płaci m.in. w Shoei i dlaczego warto go kupić u dealera to pełny darmowy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny w Polsce

Na prawie każdej imprezie są goście z Shoei i za friko jak masz potwierdzenie zakupu u dealera (np. aktywna karta Shoei) masz czyszczenie, wszystkie regulacje + wymiana zużytych elementów typu mocowania, zawiasy, gąbki, wyściółki, zaślepki, wentylacje za darmochę od ręki. Tak jak było ostatnio na cyklu naszych imprez MA i Castrol'a czy MotoShowPoznań
A XR-1100 można w MA teraz kupić za około 1600zł (biały NXR 1899zł), tylko tak jak mówiłem jest lipa z rozmiarami i kolorkami

Poszukaj na louis.de bo są teraz właśnie w ofercie Last Chance i stamtąd mogę ściągać na MA
Trzeba uważać na tanie oferty kasków Shoei na portalach aukcyjnych, bo często gęsto są to kaski sprowadzane z USA bez naszej europejskiej homologacji i o ile w Polsce policja takich rzeczy nie sprawdza to z relacji klientów wiem, że np. niemieckie służby policyjne już się do tego mocno przyczepiają

Do tego często z aukcji w zestawie nie ma np. pinlocka, podbródka, zaślepek akustycznych, noska, a normalnie Shoei zawsze daje je w zestawie.