Witam wszystkich bylych, obecnych i przyszlych VFRowcow
Jestem Michal, obecnie jezdze trzeci sezon Yamaha TDM 850 4TX '98 (a w sumie juz ktorys z kolei ale ciagnie mnie do szybszej turystyki - stąd zastanawiam się nad zmianą na VFR800 FI (00-01). Czytam juz forum od jakiegos czasu i zbieram informacje - jak widac VFRy spelniaja praktycznie wszystkie Wasze oczekiwania, wiec moze spelni i moje
Pozdrawiam znajomych forumowiczow
Cześć
Nie, żebym Cię odstraszał od VFRki, ale też długo jeździłem 3VD, 4TX i brakuje mi od czasu do czasu tego, że przez garby na ulicach nie mogę przelecieć na stojąco prawie nie zwalniając Tego VFRka nie da
Grzegorz
Czesc gpa wlasnie musze sie pare razy przejechac VFRka w roznych warunkach zeby to sprawdzic organoleptycznie Mialo byc wiecej kiepskich nawierzchni ale brak czasu i zostaje normalny asfalt i dluzsze przeloty (szybsze). Tutaj licze wlasnie na lepsza ochrona przed wiatrem niz w przypadku TDM i wieksze szybkosci przelotowe VFRka. TDM nie jest zlym motocyklem, tylko czasem warto zmienic klimat choc troche
U mnie było tak samo. Chciałem poszaleć poza asfaltem, ale jedynie co zaliczałem to jazda poboczem jak były korki. Korków już nie doświadczam (A2 i lewobrzeżna obwodnica Wwy zmieniły wiele), więc odpuściłem sobie oszukiwanie siebie, że może kiedyś się uda i znajdę czas na jazdę w terenie.
TDMka naprawdę dobry motocykl. VFR to zupełnie inny klimat. Lepszy, ale też inny.
Witaj kolego,decyzji żałować nie będziesz, choć VFR na stojaka po szuterku polatać się juz tak nie da.Wiem bo pomiedzy VFR miałem przez sezon BMW GS,Natomiast na ładnym asfalcie szybko docenisz zmiane i nie bedziesz chciał nic innego.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.