Jak obalić system. Realny plan działania.

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: lubelskie

Jak obalić system. Realny plan działania.

Post autor: Pablopbs » wt 01 kwie 2014, 00:55

Witajcie panowie i panie,
na wstępie chcę zaznaczyć, że nie wiążę się z żadną partią, nie mam zamiaru żadnej oczerniać i prosiłbym o nie prowadzenie sprzeczek / kłótni na temat poglądów politycznych, bo nie o to tutaj chodzi.

Tak samo nie wiążę się w żaden sposób z kanałem osoby, która filmik nagrała.

https://www.youtube.com/watch?v=yERSQefwzFE

Przekaz jest jasny i sensowny, jeśli wszystko już zawiodło to skupmy się na czymś czego nie było, żadna aktualna, znana partia nie zrobiła nic dla naszego państwa i na pewno nie zrobi, więc może czas na zmiany?

Ja osobiście namawiam do takiego działania, jeśli każdy z nas podejdzie do tematu "marketingowo" to ta akcja bardzo szybko rozejdzie się po całej Polsce, jak wiemy dużo starszych osób również ma dostęp do internetu lub kogoś kto może im objaśnić klarownie całą sytuację i niech Twój dziadek czy babcia nie tłumaczą się, że są za starzy, co oni zmienią i po co w ogóle mają iść. Wasz kontrargument jest prosty - dziadku, chcesz żeby w przyszłości żyło mi się lepiej i łatwiej ?

I nie chcę się tu potyczkować na argumentacje czy to ma sens czy nie ma jedno jest pewne, trzeba zresetować ludziom mózgi i przestać mówić "a pier%$lę to, mój głos i tak niczego nie zmieni"

Wiem, że "akcja" jest trudna ze względu na mentalność polaczków, ale moim zdaniem warto spróbować dokonać małego przewrotu, tak więc rozsyłajcie film, namawiajcie rodzinę, znajomych w pracy, na fejsie, wystarczy każdemu jasno i logicznie objaśnić problem i rozwiązanie.

Ruszmy dupska, zróbmy chociaż tyle :bye
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil
województwo: mazowieckie

Re: Jak obalić system. Realny plan działania.

Post autor: emils » wt 01 kwie 2014, 06:50

Ja również rozsyłam gdzie mogę, sam bardzo chętnie tak zrobie. W poprzednich wyborach myślałem, że jak nie oddam głosu to coś zmieni, ale jak widać się myliłem, dlatego na te wybory oddam głos na partię, której nie ma w sejmie.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz

Post autor: Pablopbs » wt 01 kwie 2014, 08:40

emils pisze:Ja również rozsyłam gdzie mogę, sam bardzo chętnie tak zrobie. W poprzednich wyborach myślałem, że jak nie oddam głosu to coś zmieni, ale jak widać się myliłem, dlatego na te wybory oddam głos na partię, której nie ma w sejmie.
No i super, oby coraz więcej takich odpowiedzi :bye

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech

Post autor: śliniak290 » wt 01 kwie 2014, 09:19

Bardzo ciekawe podejście i plan działania
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
pawlik
zadomowiony
zadomowiony
województwo: łódzkie

Post autor: pawlik » wt 01 kwie 2014, 14:32

Nie wiem, czy takie gloszenie "oddaj glos na jakakolwiek partię" nie jest strzelaniem w ciemno. Poza tym podchodzi mi tu troche wypromowaniem pratii "Ruch narodowy" - moze sie myle, ale jakos dziwnie wpada w oko slajd z logo tej partii na srodku :)

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » wt 01 kwie 2014, 15:04

pawlik pisze:Nie wiem, czy takie gloszenie "oddaj glos na jakakolwiek partię" nie jest strzelaniem w ciemno. Poza tym podchodzi mi tu troche wypromowaniem pratii "Ruch narodowy" - moze sie myle, ale jakos dziwnie wpada w oko slajd z logo tej partii na srodku :)
raczej ..uja polityki debilnej :P

Nie wiem jak ktoś kto żyje te 20lat w demokracji może wierzyć w to, że system działa. Kasa, wojsko, podatki, własność.......... to są zbyt ważne rzeczy, żeby dodać ich los w ręce głupiego tłumu który to miałby "decydować" o przyszłości. Czy ktoś z Was kupując córeczce mieszkanie za roczny budżet szpitala wojewódzkiego, czy ratując synka bo mu tanie linie lotnicze splajtowały, pozwolił by sobie nie przewidzieć wyniku tzw "wyborów" i swój los, los rodziny i ich własności powierzył w ręce stada baranów? Równie dobrze można by było skoczyć z drimlajnera bez spadochronu.

Wiara w demokracje to głupota, już dawno istniało powiedzenie " nie ważne kto jak głosuje, ale kto liczy głosy" Do póki będzie frekwencja dopóty będą mogli ustalać dowolne wyniki wyborów, bo najgorzej oszukać frekwencje.

Powodzenia, ale dla mnie to kolejna propaganda niewnosząca nic do rzeczy i jeśli się nie zrobi majdanu w warszawie to świnie przy korycie się nie zmienią. Z drugiej strony po co zmieniać tłuste upaione świnie na chude i wygłodniałe, że niby będzie lepiej ??

Na tej szerokości i długości geograficznej lepiej już było..............

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » wt 01 kwie 2014, 17:53

magik pisze:...Równie dobrze można by było skoczyć z drimlajnera bez spadochronu..
Stosunkowo bezpieczna czynność. One zwykle są zbyt wypasione by wzbić się w powietrze;)

W polemikę polityczną wdawać się nie będę - mam zbyt niepopularne poglądy...

Awatar użytkownika
smukly
Imię: Grzegorz
województwo: poza granicą Polski

Post autor: smukly » śr 02 kwie 2014, 01:57

Ktos kiedyś mądrze powiedział...Jeśli jest olbrzymia góra czarnego piasku a włożymy do niej jedno małe białe ziarenko- czy ta olbrzymia góra jest nadal taka sama? To właśnie my mozemy byc tym ziarenkiem białego piasku. I jeszcze jedno ...kropla drąży skałę..... :roll:
Nie wiem , nie umiem , nie znam się...zarobiony jestem...

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » śr 02 kwie 2014, 06:50

Bardzo dobry spot wyborczy prawicy :)
Bo to właśnie oni są tą mniejszością, na którą sami się skazują tworząc między sobą podziały.
Poza tym nie nazwałbym tego obalaniem systemu a co najwyżej zmianą rządzących. System zostanie ten sam, czy będzie lepiej to mam nadzieję że się przekonamy... :)

Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz

Post autor: Pablopbs » śr 02 kwie 2014, 14:28

Panowie każdy z Was ma trochę racji, ale problem polega głównie na tym, że kolejne kadencje tych samych partii NA PEWNO niczego nie zmienią na LEPSZE, wręcz przeciwnie. Oczywiście nie mamy żadnej pewności, że któraś z tych mniejszościowych partii lub koalicja zmienią Polskę na lepsze, sam osobiście nie znam żadnej z nich, dopiero teraz mam zamiar trochę się nimi zainteresować i poczytać co mają w głowach, ale może warto spróbować niż czekać na cud z założonymi rękami ;)

luktoy
bywalec
bywalec
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: luktoy » śr 02 kwie 2014, 16:23

Tutaj nie chodzi o to, kto wygra wybory. Tu chodzi o możliwości jakie daje samo "bycie przy korycie". Obojętnie kto nie wygra w naszym kraju i tak się nic nie zmieni, bo jak mawia mój Ojciec - władza jest debilogenna. Zbyt dużo cukierków i innych lukrowanych pączków mają do dyspozycji rządzący. Jeżeli wierzycie w to, że przyjdzie ktoś nowy i dobrowolnie odejmie sobie od ust te słodkości, to jesteście..... w błędzie. Chodzi o to aby zmienić system. Jednak wbrew tytułowi wybranie tych, którzy jeszcze nie byli wybierani nie zmienia systemu - daje tylko możliwości nażarcia się przez tych, którzy jeszcze nie mogli się nażreć.

P.S.
Tematy polityczne na forum źle się kończą z reguły....

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » śr 02 kwie 2014, 16:50

Pablopbs pisze:Wiem, że "akcja" jest trudna ze względu na mentalność polaczków
Kolego, wyślij mi na priv imię, nazwisko i adres, a ja złożę we właściwej prokuraturze zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z Art. 133 KK. No dawaj! Pokaż, że masz jaja! Jesteś odważny tylko wtedy, kiedy jesteś schowany za nickiem, czy też podpiszesz się pod tym, co napisałeś, imieniem i nazwiskiem?
Ta akcja jest trudna, ponieważ trudno jest znaleźć idiotów, którzy uwierzą, że takie działanie może coś poprawić. Hasło tej durnej propagandy brzmi:
Wybierz tą partię spoza Sejmu, która najbardziej ci odpowiada.
Nie znam dokładnie ordynacji wyborczej i nie wiem ile maksymalnie partii mogłoby się znaleźć w Sejmie, gdyby każda minimalnie przekroczyła próg wyborczy, ale na pewno było by ich za dużo i zbyt mocno się różniących, żeby można było z tego sklecić rząd.
Ludzie, idźcie sobie polatać, zamiast zajmować się takimi pierdołami.
The best is yet to come! :-)

luktoy
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: luktoy » śr 02 kwie 2014, 16:57

VFRKrzysztof pisze: Kolego, wyślij mi na priv imię, nazwisko i adres, a ja złożę we właściwej prokuraturze zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z Art. 133 KK. No dawaj! Pokaż, że masz jaja! Jesteś odważny tylko wtedy, kiedy jesteś schowany za nickiem, czy też podpiszesz się pod tym, co napisałeś, imieniem i nazwiskiem?
A nie mówiłem... Niech Admini tu lepiej posprzątają, zanim zrobi się większa jatka.... szczególnie z takim podejściem jak Kolega wyżej...

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » śr 02 kwie 2014, 17:10

luktoy pisze:szczególnie z takim podejściem jak Kolega wyżej
Rozumiem, że moje podejście Ci się nie podoba, a podejście kolegi inicjatora wątku Ci się podoba, pomimo, że:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polack
The best is yet to come! :-)

luktoy
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: luktoy » śr 02 kwie 2014, 18:28

Twoje podejście nie podoba mi się o tyle, że wyczuwam silne napięcie wstępne... Poluzuj trochę zawias, a będzie dobrze...

ODPOWIEDZ