Ograniczyć spalanie
-
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: poza granicą Polski
Re: Ograniczyć spalanie
No pelen szacun dla takiego wyniku, ja wrocilem do domu wczoraj, w sumie jakos tak bardzo sie nie przykladalem do tego liczenia ale mysle ze sr spalanie mialem na poziomie 5,5litra, moze ciut mniej, 100% autostrad z plecakiem, 3 kufry i tankbag, predkosc okolo 110-120. Do polski lecialem samemu 130-160 i musialem zdecydowanie czesciej tankowac takze predkosc robi roznice w baku jak przedmowca napisal.
- Rychu
- pisarz
duzo na znaczeniu ma tez obciazanie moto , z bagazami tez zauwazalnie wiecej pali mimo nie jakis duzych predksoci
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
- województwo: wielkopolskie
Ciekawostka, co maregulator ma do spalania? Jednak ma, stary regulator spalanie 8, najlepszy wynik 7.2 przy jeździe 100-110 z dziadkami na choperach. Przy podanietym regulatorze spalanie 9.2 przy jeździe 110-120 na trasie.
Nowy regulator jazda 110-120 spalanie 7.2 i 6.8 i nie była to jazda z dziadkami
.
Może mi to ktoś wytłumaczyć?
Nowy regulator jazda 110-120 spalanie 7.2 i 6.8 i nie była to jazda z dziadkami

Może mi to ktoś wytłumaczyć?
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
zawory pair wyczyszczone co to da niewiem zobaczymy na trasie ale syfu było masakra napewno nikt tam niezaglądał dostęp do nich całkiem niezły no moze te przednie było gorzej ale tylko temu ze nic niedemontowałem tylko lekko popuściłem chłodnice oleju zeby miec lepszy dostęp.dzieki kiki za sugestie i mobilizacje do tego czynu serwisowego
.pamietajcie tylo jak były te ramka sitka blaszki zmontowane i w jakim kierónku aby nie pracowały ,,pod prąd,, i jeszcze jena sprawa ramka tego zamoru ma ogumowane okienko takze nie mozna zbyt mocno traktowac jej drucianką itd

- kubatron2
- klepacz
narazie potwierdza sie to ze chodzi tu o ekologie bo faktycznie spaliny nie smierdza tak ostro/a co do reszty to wyjdzie w praniu to napisze
- zalew
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: zachodniopomorskie
Pisz,pisz.Wtedy ja się wezmę i moja także zacznie w końcu osiagać spalanie poniżej fabrycznej normy hehe.Choć z tego co pamiętam Arnold chyba nie zgłaszał po tym zabiegu zmniejszonego spalania.No ale z całego serca życzę obu FI aby dzięki temu spalały te magiczne wartości.Nam tymbardziejkubatron2 pisze:narazie potwierdza sie to ze chodzi tu o ekologie bo faktycznie spaliny nie smierdza tak ostro/a co do reszty to wyjdzie w praniu to napisze

- kubatron2
- klepacz
działa nie działa jest czyste 

Po przejrzeniu tematu nasunął mi się tylko jeden wniosek, w momencie założenia tematu benzyna była 1 - 1,3zł tańsza ;D
- zalew
- pisarz
A moja wciąż pali tyle ile paliła i nadal ją lubię 

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
czyli ile? mi w ixie spalanie przy normalnej jezdzie oscyluje trochę powyżej 6l, nie liczę przelotów na autostradzie, gdzie dochodzi do 8 

- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
który rok masz tego iksa? na szpicy czy jeszcze gaźniki?
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
01 wtrysk z katem. tak podobno mają
- zalew
- pisarz
7,5 gdy korzystam z potencjału w sposób który daje satysfakcję i radość z posiadania(moje odczucia)
.Najczęściej zamykam się średnio w przedziale 6-8l/ 100km .W tym sezonie gdy byłem wymaltretowany trasą ponad miarę i jechałem wielce asekuracyjnie zlazłem bliżej poziomu TDI WAG,ale jakoś nie widzę tego rozwiązania na dłuższą metę ani również zbytnio za nim nie tęsknię
Cenię Hondę,ale nijak nie potrafię przekonać się do rzędówek
Z tym tematem godzę się corocznie a z kwestią mam 110KM i pali mi ile pali pogodziłem się już dawno 

- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
Moi drodzy. Wiem, że temat stary, ale nie znalazłem bardziej aktualnego dot. kwestii spalania. Moja RC46 właśnie spaliła mi 13,4l / 100km w mieście (no i nie ogarnąłem wskaźnika poziomu paliwa i musiałem prowadzić ją na stację
). Fakt, że ogień był przeogromny przez cały bak. Czy motocykl na wtrysku może tyle palić?
Fakt, że RC36I potrafiła mi spalić nawet 17l, ale wtrysk powinien chyba jednak charakteryzować się zdecydowanie niższym spalaniem?

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- kubatron2
- klepacz
fi pali wiecej niz gazniki rc 36 z ty juz dawno sie pogodziłem a o jakim ty strasznym ogniu mówisz jak latałes po miescie ??duzo gimnazjakistek wyszło naraz ze szkoły i trza było polatac na gumie i ją popalić?/??? hihihjiVermilion pisze:Moi drodzy. Wiem, że temat stary, ale nie znalazłem bardziej aktualnego dot. kwestii spalania. Moja RC46 właśnie spaliła mi 13,4l / 100km w mieście (no i nie ogarnąłem wskaźnika poziomu paliwa i musiałem prowadzić ją na stację). Fakt, że ogień był przeogromny przez cały bak. Czy motocykl na wtrysku może tyle palić?
Fakt, że RC36I potrafiła mi spalić nawet 17l, ale wtrysk powinien chyba jednak charakteryzować się zdecydowanie niższym spalaniem?