wymiana regulatora i....????
- arkadius9
- teksciarz
- województwo: poza granicą Polski
Re: wymiana regulatora i....????
Pytanie za 100 punktow ..czy moge zmierzyc prad wychodzacy z reglwra ..tzn ..podlaczyc regler do altka (trzy zolte kable) ale nie wpinac dostki do aku??czy nie spale w ten sposob regulatora..mowa ocxywiscie o pomiarze na odpalonym moto??
- arkadius9
- teksciarz
Pytanie za 100 punktow ..czy moge zmierzyc prad wychodzacy z reglwra ..tzn ..podlaczyc regler do altka (trzy zolte kable) ale nie wpinac dostki do aku??czy nie spale w ten sposob regulatora..mowa ocxywiscie o pomiarze na odpalonym moto??
Jesli chodzi o reglery to nie mam pojecia..nowy kupilem tourmaxa ..a stary zakupilem z motocyklem 2 lata temu
Jesli chodzi o reglery to nie mam pojecia..nowy kupilem tourmaxa ..a stary zakupilem z motocyklem 2 lata temu
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
nie wolno odpalać moto bez podłaczonego aku bo prąd nie ma gdzie sie magazynowac i wali wszystko na instalacje
- arkadius9
- teksciarz
Dzieki..tez tak myslalem..brak mi juz pomyslow co zrobic
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
a zmierz ładowanie innym miernikiem moze i tu jest przekłamanie
- arkadius9
- teksciarz
Mierzylem trzema miernikami..wiec blad wyeliminowany
- arkadius9
- teksciarz
A co wiecie o uziemieniu regulatora napiecia?? Wyczytalem cos naten temat..ze przy wyzszym napieciu niz przewidywane powinno sie sprawdzic czy dobrze uziemiony jest regulator???..u mnie poprostu przykrecony jest do ramy pod siedzeniem..standartowo..zwracaliscie na to kiedys uwage???
-
- zadomowiony
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
Przepalona żarówka od kierunkowskazów to przypadek jak by ci sie paliły non stop żarówki takie główne jak przód które są cały czas używane to już coś nie tak. Mój nowy regulator też nieraz poda napięcie 15V jak zchodzi z obrotów na chwilę po przegazówce, mam zamontowaną kontrolkę to widzę co się dzieje z napięciem ładowania i taką radzę wykonać. Po zamontowaniu nowego regulatora też z początku myślałem że coś z nim nie tak ładowanie 13,8 włączone światła 13,2 i im wyższe obroty tym niższe napięcie. Powodem takiego zachowania instalacji były wszystkie łączówki a szcególnie ta przed gniazdem bezpiecznika tam napięcie siadało, trzeba je wyciać i polutować na stałe i od tego czasu ładowanie mam już OK.