Sposób na fotoradary
- Bury
- klepacz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
Re: Sposób na fotoradary
a mi anulowali 10 pkt i 500 zyla, poszło na ruska Z google maps;) kazdy sposob jest dobry oby skuteczny
VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Bury
- klepacz
a mi anulowali 10 pkt i 500 zyla, poszło na ruska Z google maps;) kazdy sposob jest dobry oby skuteczny
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Może ktoś jest w temacie i powie mi, czy wszystkie fotoradary są ustawione a zbliżanie się pojazdu i na oddalanie, czy większość na zbliżanie, czy może nie ma reguły?
LWL 74HN
- siwyR6
- teksciarz
- Imię: Sławomir
- województwo: śląskie
Nie ma reguły to zależy jak ustawią panowie od obsługi tej maszynki, czasami możesz się zdziwić jadąc, no i foto może być po twojej stronie ustawione na oddalanie po przeciwnej albo odwrotnie.dla tego ja staram się zawsze zwalniać przy każdej maszynce bo nigdy nie ma pewności jak jest ustawiona. 

Nie każde zwycięstwo prowadzi do celu, lecz każda porażka do niego zbliża.
Przy każdej nie ma sensu, gdyż tylko pomalowane na żółto są legalne (jeśli mówimy o stacjonarnych).siwyR6 pisze:Nie ma reguły to zależy jak ustawią panowie od obsługi tej maszynki, czasami możesz się zdziwić jadąc, no i foto może być po twojej stronie ustawione na oddalanie po przeciwnej albo odwrotnie.dla tego ja staram się zawsze zwalniać przy każdej maszynce bo nigdy nie ma pewności jak jest ustawiona.

"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- siwyR6
- teksciarz
Z reguły tak powinno być , ale w praktyce bywa inaczej , zapraszam do Skoczowa na trasie Katowice-Wisła tj.główne skrzyżowanie ze światłami kolo dworca PKS . Foto koloru szarego i aparat w środku jakoś cyka sobie fotkiSt@ry pisze:Przy każdej nie ma sensu, gdyż tylko pomalowane na żółto są legalne (jeśli mówimy o stacjonarnych).siwyR6 pisze:Nie ma reguły to zależy jak ustawią panowie od obsługi tej maszynki, czasami możesz się zdziwić jadąc, no i foto może być po twojej stronie ustawione na oddalanie po przeciwnej albo odwrotnie.dla tego ja staram się zawsze zwalniać przy każdej maszynce bo nigdy nie ma pewności jak jest ustawiona.

W zależności kto jest administratorem. Jeśli są to tzw. wieżowe, jakie można spotkać w całej Polsce, to powinny być aministrowane przez ITD a wówczas, aby można na podstawie zrobionych przez nich zdjęć nałożyć grzywnę muszą być pomalowane na żółto. Jeśli chodzi o te będące na wyposażeniu SM/G, to do końca 2013 roku muszą one zostać przemalowane na kolor żółty.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
ale sm nie ma chyba prawa stawiac słupków tylko tzw mobilne pstryczki..
szarych przy krajówkach stoi pełno, pełno nadal robi zdjęcia.
szarych przy krajówkach stoi pełno, pełno nadal robi zdjęcia.
- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Jedno mnie w tym wszystkim zastanawia. Próbuje się za wszelką cenę wykazać bezprawne używanie fotoradarów, by uniknąć konsekwencji (głównie finansowych) łamania prawa (przekraczanie prędkości). To przecież jakaś paranoja jest. Podobnie jak analogiczna sprawa tego gościa, który bezprawnie nagrał i opublikował wizerunki złodziei okradających mu sklep.
Jeśli chodzi o błędne pomiary spowodowane nieprawidłową instalacją/nieumiejętnością obsługi to zgoda. Ale jeśli ktoś argumentuje, że ograniczenie jest bez sensu, bo droga prosta, zero ruchu i można by odwinąć, a radar stoi tylko do trzepania kasy, to już coś nie tak.
Jeśli chodzi o błędne pomiary spowodowane nieprawidłową instalacją/nieumiejętnością obsługi to zgoda. Ale jeśli ktoś argumentuje, że ograniczenie jest bez sensu, bo droga prosta, zero ruchu i można by odwinąć, a radar stoi tylko do trzepania kasy, to już coś nie tak.
- Bury
- klepacz
ja po pierwszym zdjeciu( ktore zresztą anulowali;) pisałem o tym) zachlapałem tablice i przelatałem tak cały sezon nie patrząc na fotoradary. Sprey do łańcucha i piasek robi robotę
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- siwyR6
- teksciarz
A dla czego anulowali ? Sami od siebie czy podałeś jakiegoś janka z pacanowa??bury75tcz pisze:ja po pierwszym zdjeciu( ktore zresztą anulowali;) pisałem o tym) zachlapałem tablice i przelatałem tak cały sezon nie patrząc na fotoradary. Sprey do łańcucha i piasek robi robotę

- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Konkrety panie konkretybury75tcz pisze:ja po pierwszym zdjeciu( ktore zresztą anulowali;)

"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- Bury
- klepacz
pisałem o tym wczesniej... czytajcie a znajdziecie nie bede sie co chwila powtarzał
i to są konkrety panie

VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
a za to nie można beknąc za składanie fałszywych zeznań?bury75tcz pisze:a mi anulowali 10 pkt i 500 zyla, poszło na ruska Z google maps;) kazdy sposob jest dobry oby skuteczny
Ok, zawsze możesz powiedzieć "pomyliłem się, zapomniałem, zdawało mi się", ale przecież łatwo mogą sprawdzić czyt aki obywatel przekraczał granicę i kiedy. pomijając fakt, że jak ten biedny człowiek kiedys będzie chciał się wybrać do PL, to moga chcieć od niego zapłaty zaległych mandatów?

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Osoba, co do której zachodzi podejrzenie popełnienia wykroczenia nie musi zeznawać prawdy - tzn. składać zeznań samo-obciążających.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/