jaki kask kupic??

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
szulek
bywalec
bywalec
Imię: Michał
województwo: pomorskie

jaki kask kupic??

Post autor: szulek » pt 04 paź 2013, 10:40

Witam mam pytanie jaki kask integralny polecacie w przedziale 500-900zł. Obecnie mam szczekowy AIROH MATHISSE. Jest dosyc glosny, mial byc dopasowany a okazal sie luzny bez kominiarki jest dosyc luzny. nie ma zamykanych wlotów wiec caly czas w nim wieje po twarzy.
Mysle nad HJC IS-17 bo teraz w sklepie jest promocja z 800 na 640 wiec jest okazja ale chce jeszcze uslyszec wasze propozycje. Ewentualnie myslalem jeszcze o jakims sharku lub CABERG EGO.

Awatar użytkownika
radomki
teksciarz
teksciarz
Imię: Krystian
województwo: dolnośląskie

Re: jaki kask kupic??

Post autor: radomki » pt 04 paź 2013, 13:27

w przedziale 500-900 ciezko bedzie Ci znaleźć cichy kask

Awatar użytkownika
vnx88
Imię: Marcin
województwo: śląskie

Post autor: vnx88 » pt 04 paź 2013, 17:26

NOLAN N86 daje radę. Ewentualnie u tego użytkownika idzie coś z górnej półki wychaczyć w dobrych pieniądzach.
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=26731314

Awatar użytkownika
Kris070
Imię: Krzysztof
województwo: dolnośląskie

Post autor: Kris070 » pt 04 paź 2013, 20:59

W tej cenie możesz poszukać Sharka 900 S ,ja kupiłem na wiosnę ,o ile pamiętam niecałe 800zł w pomarańczowym malowaniu cred, po przejechanym sezonie jestem zadowolony z zakupu . Czy jest cichy ? Wcześniej miałem Givi ,w którym wiatry hulały więc jak dla mnie tak , chociaż szczerze mówiąc to jakoś nigdy mi hałas nie przeszkadzał .
XL 1000 SD01

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » pt 04 paź 2013, 22:20

szulek pisze:Mysle nad HJC IS-17 bo teraz w sklepie jest promocja z 800 na 640 wiec jest okazja ale chce jeszcze uslyszec wasze propozycje.
Zbyt wielkiego doświadczenia z kaskami nie mam trzeci sezon jeżdżę w HJC fg-15 i w porównaniu do poprzedniego (nie pamiętam marki) to jest 100razy lepszy. Jest nadal cichy i wyściółka jest w dobrym stanie mimo przebiegu ponad 30kkm. IS-17 jest nowszym modelem więc myślę że z pewnością będzie jeszcze lepszy a na pewno jest lepiej wyposażony blenda automatyczna, doszczelnianie szyby no i w zestawie pinlok itp. A cena 640pln to moim zdaniem prawdziwa okazja. Nie dyskwalifikuję innych marek bo ich nie znam a z HJC jestem naprawdę zadowolony.

Awatar użytkownika
paawel
bywalec
bywalec
Imię: Paweł
województwo: mazowieckie

Post autor: paawel » sob 05 paź 2013, 07:59

to i ja swoje 12 groszy wtrące :) Jeżdżę w sharku s700s i jak na razie nie mam zastrzeżeń. Jest bezpieczny (4 gwiazdki wg sharpa), posiada blendę i jest dla mnie przede wszystkim wygodny. Kumpel z roboty jeździ w HJC IS16 i też nie narzeka, chociaż wg sharpa ma 3 gwiazdki. Cena podobna. Śmiało brałbym również sharka s900, w takiej cenie myślę, że warto.
paawel

piotreksdz
bywalec
bywalec
Imię: Lisu
województwo: łódzkie

Post autor: piotreksdz » sob 05 paź 2013, 08:52

Ja mam Nolana N86. Wizualnie kask super, wyściółka, blenda i pinlock w zestawie. Miałem nadzieję, że będzie cichy (wcześniej miałem Uvex Ps350). Fakt jest cichszy, ale powyżej 80km/h to szum i V4 nie slychać za bardzo. Jeśli mogę koledze poradzić to nie sugeruj się wyciszeniem w trakcie jazdy, ja się przekonałem, że nie ma sensu :( brałem pod uwagę HJC is17 i Nolana n86. Wzięła za przewagę cena, bo kupiłem go w czerwcu na motobazarze w Łodzi za 700 złotych. Ale ten HJC IS-17 też kozacki :D Pozdrawiam!!!!!

marek_w
teksciarz
teksciarz
Imię: Marek
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: marek_w » sob 05 paź 2013, 09:11

Kupilem sharka 700 z blenda byl ok wygodny itp. Po upadku zmieniłem na s900 i jest lepiej:) bardziej dopasowany z jakimś systemem pompowania policzkow blenda i pinlock był ale żółty i ja to jakoś w tym jeździć nie umiem. Ubieralem w sklepie hjc i mimo ze kask fajny może to mi jakoś sprawiał wrażenie niedopasowanego i shark okazal sie tańszy. :D
Jest plus dla hjc za konstrukcję z włókien, shark termo plastik

szulek
bywalec
bywalec

Post autor: szulek » sob 05 paź 2013, 17:47

dzieki koledzy za porady promocja jeszcze trwa więc przemyśle po przymierzam i bede musiał cos wybrac, ewentualnie poczekam do lutego i wtedy cos zakupię może bedą nowe modele i wiecej kasy bede mogl przeznaczyc na kask. ale kazda porada jest cenna i bede bral pod uwage takze z gory wielkie dzieki za porady.

Awatar użytkownika
Pawelek_Okrutny
bywalec
bywalec
Imię: Paweł

Post autor: Pawelek_Okrutny » pn 07 paź 2013, 15:22

Osobiscie niedawno kupiłem IS 17, jak dla mnie bo, kupowalem w sklepie najważniejsze było to zeby dobrze leżał. Przymierzałem dużo kasków z blendom i bez, z pompka i bez pompki i żaden tak nie pasował jak własnie IS 17 stad mój wybór. Co do hałasu nie mam zbytnio porównania wiec nie wypowiadam się. Wracając do kasku jak narazie jeżdżę i chwale sobie.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.

Awatar użytkownika
siwyR6
teksciarz
teksciarz
Imię: Sławomir

Post autor: siwyR6 » pn 07 paź 2013, 19:56

wybór jest ciężki... tu masz fajnego linka do porównania cen w PL i w D ja osobiście kupowałem w D bo cena była dużo niższa niż w naszym kraju....a jeszcze jak trafisz na promocje to idzie kupić naprawdę w super cenie, wątpię że u nas dostaniesz w takich promocjach. Problemem może być to że kupując kask musisz go przymierzyć i dopasować do swojej dyni ale dla chcącego nic trudnego,jeżeli znajdziesz coś w lepszej cenie niż w naszym pięknym kraju zawsze możesz przymierzyć w jakimś sklepie i ten sam rozmiar potem zamówisz przez neta z tego sklepu... ja tak kupiłem dla żony przez neta i jest igła 8) a swój to byłem i na miejscu dopasowałem, no i kasowo wyszło dużo taniej ...

http://www.louis.de/_30451adc0083f40aca ... aser_cp122

:P
Nie każde zwy­cięstwo pro­wadzi do ce­lu, lecz każda po­rażka do niego zbliża.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz

Post autor: emil » pn 07 paź 2013, 22:05

poszukaj scorpiona :) nie wiem jaki tam model będzie się mieścił, jakaś 700-tka pewnie. Kask się nie wygniata, ma dmuchane policzki, zawsze można go dopasować, ale pomimo, że mam takowe coś 5 lat, nie użyłem ani razu. W starszych modelach licha szyba - paruje, ale jak się wklei antyfoga to jest ok. w miarę cichy (w porównaniu do airoha warriora) i wygodny.

szulek
bywalec
bywalec

Post autor: szulek » pn 28 paź 2013, 13:12

Ostatnio przymierzałem też HJC RPHA 10 + naprawde super kask tylko cena ok 1600zł ale moze bede odkladal i na przyszly sezon sobie sprawie jednak tego HJC. co o tym myslicie??

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » pn 28 paź 2013, 15:59

http://www.megamotorcyclestore.co.uk/hj ... ce-helmet/ http://www.megamotorcyclestore.co.uk/hj ... ce-helmet/ tysiak czyli 600 w kieszeni. Piękny tez jest za 229 replika Bena Spisa czarno zielony.
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Baron
Imię: Karol
województwo: podlaskie

Post autor: Baron » pn 28 paź 2013, 17:45

A co sądzicie o kaskach marki Arai?

ODPOWIEDZ