To i ja się pochwalę w końcu montażem wyświetlacza (montaż na razie wstępny i do poprawy).
1. Czujniki umieściłem na kawałku blaszki, przykręconej do pompy wody bo nie ma gdzie i jak ich przykleić w modelu RC46 (na taśmę dwustronną, póki co po ponad 2 tys.km przebiegu, trzyma się, choć myślę o wklejeniu ich na np. poxipol)
2. Magnes umieściłem na kawałku blaszki (przyklejony na poxipol), przykręconej do dźwigni biegów
3. Wyświetlacz przymocowałem chwilowo na górnej półce, ponieważ nie mam pomysłu w jaki sposób go zamontować na zegarach, albo wmontować do środka do zegarów (taśma dwustronna nie daje rady - odkleja się), może ktoś wmontował np. w zegary ten wyświetlacz i podzieli się sposobem.
4. Luz podłączyłem do czujnika luzu
5. "+" podłączyłem do plusa w kostce biegnącej z lewej strony pod owiewką co powoduje włączanie się wyświetlacza po stacyjce i włączeniu zapłonu
6. Pozostałe przewody polutowane z przewodami czujników
Trochę zabawy jest z ustawieniem czujników, ale kilka chwil, metoda prób i błędów i da radę to wszystko odpowiednio
ustawić. Działa ok, tylko w sposób jaki jest zamontowany u mnie (chwilowo) nie jest dobrze widoczny.
Poniżej fotorelacja;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52