co do czyszczenia wtryskow to i owszem rowniez na weekend to odkladam, ale synchro? czy to nie komputer tym steruje? jak to sie synchronizuje? jedyne jeszcze co mi przychodzi na mysl to regulacja luzow zaworowych.emil pisze:a co z czyszczeniem i synchro wytrysku?
gasnąca sprawa
- tezet_tc
- Imię: Piotr
- województwo: łódzkie
Re: gasnąca sprawa
- tezet_tc
a widzialem juz ten temat, wlasnie po tym przyszlo mi do glowy ze czas zajrzec do filtru. wczesniej jezdzilem virowka i tez mialem taka sytuacje. tam co prawda wymienilem filtr, ale moto mi zgasl daleko od domu i musialem w polowych warunkach cos wymyslic. i wlasnie zobaczylem ten filtr. wydmuchalem syf i na chate dojechalemharylog pisze: bo dzięki dociekliwości forumowych kolegów, koszty zamiennika filtra w porównaniu do oryginału są sporo niższe.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Synchronizuje się przepustnice, nie wtryski. Każdą przepustnicę można z osobna ustawić, jej przepływ. Efektem regulacji jest podciśnienie za nią powodowane suwem ssania w cylindrze. Mocniej otwarta przepustnica to mniejsze podciśnienie. Chodzi o to żeby na wszystkich cylindrach było takie same podciśnienie bądź takie jakie zaleca producent. Dla przykładu. Tak jakby w dwóch przepustnicach jedna była prawie zamknięta, a druga otwarta w połowie. Efekt będzie taki że do dwóch cylindrów będzie dostarczana różna ilość mieszanki co spowoduje nie równą pracę silnika.tezet_tc pisze: ale synchro? czy to nie komputer tym steruje? jak to sie synchronizuje?
- tezet_tc
a jak?Arnold pisze: Każdą przepustnicę można z osobna ustawić, jej przepływ.
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Bierzesz do ręki wakuometr, podłączasz pod przewody albo króćce podciśnienia i kręcisz śrubkami.
W serwisówce ten proces jest dokładnie opisany.

- tezet_tc
no tak, moglem sie domyslic. dzieki za informacje
- tezet_tc
Witam, w serwisowce jest opisane aby brac za wzor podcisnienie z 1 gardla. nastepnie na 3 i na 4 ma byc opdowiednio o 10 i 20 mmHg mniej. no i spoko.Arnold pisze:Bierzesz do ręki wakuometr, podłączasz pod przewody albo króćce podciśnienia i kręcisz śrubkami.W serwisówce ten proces jest dokładnie opisany.
moje pytanie tylko co z 2 gardlem??? jakos tego nie znalazlem w serwisowce

- tezet_tc
spoko
dzieki, wszystko tak jak w serwisowce. tylko nadal nie wiem co z 2 gardlem?? co tam ustawiac?

- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
To co na pierwszym.
- tezet_tc
dzieki 

- Koobsky
- pisarz
- Imię: Kuba
- województwo: poza granicą Polski
Ciekaw jestem czy to synchronizowanie w czymś pomogło. Mojej też się zdarza zgasnąć w podobny sposób jak chwycę za sprzędło w "nieodpowiedniej" chwili. Nie jest to zbyt uciążliwe do puki się to zauważa. Gorzej jak by zdechła na mokrym i bym niczego nieświadomy puścił sprzęgło za szybko w lekkim złożeniu... Mogłoby być "wesoło"... ;]
Synchro muszę zrobić bo lekko mi faluje na wolnych obrotach. Cały czas się zastanawiam czy oddać do serwisu czy może kupić wakuometry i zrobić samemu. Nie mam od kogo pożyczyć a serwis pewnie skasuje mnie tyle co bym za wakuometry zapłacił...
Synchro muszę zrobić bo lekko mi faluje na wolnych obrotach. Cały czas się zastanawiam czy oddać do serwisu czy może kupić wakuometry i zrobić samemu. Nie mam od kogo pożyczyć a serwis pewnie skasuje mnie tyle co bym za wakuometry zapłacił...
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.
https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.

https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec