Gdzie warto zatrzymać się na jedzenie
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Re: Gdzie warto zatrzymać się na jedzenie
W Mysłwoicach polecam zajaz BRAKS.Bywam tam dośc często.Mają fasty i foody jak i normalną polską kuchnie,W szczególności polecam np placki np po węgirsku.
następną przystanią jest Góralska chata na światłach w olkuszu.Byliśmy tam nawet kiedyś z VFRami.Jedzenie mega dobre.Polecam każdemu
Temat gór.Zbójnicka chata w Ustroniu.Miodula...trunek który powala na kolana smakiem.Jedzenie w dobrej cenie i dużo jak na "polskie knajpki"
następną przystanią jest Góralska chata na światłach w olkuszu.Byliśmy tam nawet kiedyś z VFRami.Jedzenie mega dobre.Polecam każdemu
Temat gór.Zbójnicka chata w Ustroniu.Miodula...trunek który powala na kolana smakiem.Jedzenie w dobrej cenie i dużo jak na "polskie knajpki"
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
Tankbar - DK 8, mniej więcej 12 km za Zambrowem jadąc w kierunku Warszawy po prawej stronie. Stacja Orlen i setki TIR`ów na parkingu. Zawsze świeże jedzenie, świetna karkówka z grila, placek po węgiersku, kanapki ze smalcem, śledzik w oleju, duży wybór surówek i sałatek, porcje dla kierowców. Nie próbowałem u nich rybki ale przy najbliższej okazji nadrobię. Porządny kotlet z frytkami, surówkami i kawą za 25-30 zł.
- Janusz B.
- klepacz
- Imię: Dżony
Widzę że temat, który miał stworzyć drogową mapę Polski z naniesionymi zayebistymi jadłodajniami, zmienił się w bezużyteczną wyliczankę knajp w całym kraju.

Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
Wracając do pożądanej przez Janusza formy wrzucę swoje 3 grosze:Janusz B. pisze:Proszę o zamieszczanie postów zawierających informacje o:
1. nazwie miejsca,
2. jego lokalizacji - najlepiej z mapką,
3. rodzaju kuchni, którą tam podają,
4. orientacyjnych cenach - od ilu można tam zjeść.
1. Karczma u Jana
2. Zaczernie k/ Rzeszowa - jadąc z Rzeszowa w kierunku Warszawy krajowa 9 (E371) po lewej stronie
3. Kuchnia polska oraz grill
4. jadłem karkówkę grilowaną na żywym ogniu w kminku (zajebista) plus ziemniaki pieczone, surówka i coś do picia - calość 26 PLNów

W podobnej cenie znajomy zamówił sobie "kotlecisko schabowe"

Reasumując: jedzenie bardzo dobre, świeże no i za bardzo atrakcyjną $. Wystrój typowy jak na karczmę, czysto, miła obsługa, przed karczmą spory parking. Polecam.
- stoodent1
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
1. Restauracja Piec
2. miejsca.lublin.gazeta.pl/miejsca_lublin/157958699/Restauracja+Piec/miasto-Zagrody/p/
3. Kuchnia polska świetne ryby
4. Zamówiłem tam wędzone roladki z karpia w sosie borowikowym cena 25zł.
Świetne!!!!
Duży wybór dań miła obsługa.
Doskonała alternatywa dla oklepanej i słabej Bidy.
Od tego lata może być już uruchomiony 15% rabat dla motocyklistów co oczywiście sprawdze i poinformuje.
Pytać o Sylwka gość aktywny motocyklista i miły człowiek.
Polecam
2. miejsca.lublin.gazeta.pl/miejsca_lublin/157958699/Restauracja+Piec/miasto-Zagrody/p/
3. Kuchnia polska świetne ryby
4. Zamówiłem tam wędzone roladki z karpia w sosie borowikowym cena 25zł.
Świetne!!!!
Duży wybór dań miła obsługa.
Doskonała alternatywa dla oklepanej i słabej Bidy.
Od tego lata może być już uruchomiony 15% rabat dla motocyklistów co oczywiście sprawdze i poinformuje.
Pytać o Sylwka gość aktywny motocyklista i miły człowiek.
Polecam
-
- zadomowiony
- Imię: Damian
- województwo: mazowieckie
jest trochę nieczytelny
więc:
siema, wybieram się w Bieszczady, będe jechał z Piaseczna,
podrzućcie jakieś fajne knajpy po drodzę,dzięki

więc:
siema, wybieram się w Bieszczady, będe jechał z Piaseczna,
podrzućcie jakieś fajne knajpy po drodzę,dzięki

-
- pisarz
- Imię: Adam
A ja ze względu na to iż większość opisów to " karkówka z grilla" lub " wielki schaboszczak" mam prośbę , o ile to możliwe zamieścić info czy jest coś wegetariańskiego wartego uwagi
Adam
- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
+1adam.ada pisze:A ja ze względu na to iż większość opisów to " karkówka z grilla" lub " wielki schaboszczak" mam prośbę , o ile to możliwe zamieścić info czy jest coś wegetariańskiego wartego uwagi
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
w temacie dań wegetariańskich to muszą się wypowiedzieć zainteresowani,
mięsożercy raczej nie zwracają uwagi na takie dania 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
A macie coś dobego między Sierpcem a Płockiem? Wybieram się jutro w małą trase i tam planuje coś zjeść.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Wątpię żeby było coś konkretnego miedzy Sierpcem a Płockiem, chyba że z Płocka lecisz na Wyszogród to po lewej stronie w lesie (ok 5-10km za Płockiem) masz kuchnie polową (taka z żołnierzem) dobre żarcie w przyzwoitej cenie.
- Karollo85
- województwo: śląskie
Polecam każdemu Szafranowy Dwór, który znajduje się w Czeladzi przy trasie przelotowej Katowice-Częstochowa. Można tam bardzo dobrze zjeść;)
Karl
-
- pisarz
Dla wegetarian, co prawda w Czechach ale po trasie często ujeżdżanej, Zajazd u Toma. Polecam smażony ser, dla mnie rewelacja. Namiary http://wikimapia.org/22728598/pl/Motorest-u-Toma
Adam
-
- klepacz
- Kontakt:
Przydałaby się kurcze jakas zbiorcza mapa, gdzie by to wszystko umieszczono - ciężko się zorientować, co po drodze (no i czy ktos juz nie polecał tego samego
).
Z ostatniej wyprawy w Bieszczady polecam Karczmę Jorgula:
1. Karcza Jorgula
http://www.karczmajorgula.pl
2. Nowa Dęba.
https://www.google.com/maps?ll=50.36266 ... 9ba+Polska
3. Ze strony: "Specjalnością Karczmy Jorgula są potrawy kuchni staropolskiej, oparte na oryginalnych przepisach naszych babek i prababek, które dzięki pewnym modyfikacjom i małym tajemnicom naszych kucharzy przygotowywane są a la carte zawsze ze świeżych produktów."
4. Ceny bardzo rozsądne. Ja zamówiłem danie nieco bardziej ekstrawaganckie: nazywało się chyba "sakiewka ze schabu" albo podobnie, w środku tejże sakiewki z plastrów schabu był krem ze szparagów i jakiegoś sera. Koszt - o ile pamiętam 27 PLN (czywiscie za zestaw, z sałatką i pieczonymi ziemniakami). Pozostałe zamówione potrawy były wyraźnie tańsze. Porcje solidne, ładnie podane, smaczne. Bardzo delikatnie przyprawione, co sugeruje dobra jakość składników
.

Z ostatniej wyprawy w Bieszczady polecam Karczmę Jorgula:
1. Karcza Jorgula
http://www.karczmajorgula.pl
2. Nowa Dęba.
https://www.google.com/maps?ll=50.36266 ... 9ba+Polska
3. Ze strony: "Specjalnością Karczmy Jorgula są potrawy kuchni staropolskiej, oparte na oryginalnych przepisach naszych babek i prababek, które dzięki pewnym modyfikacjom i małym tajemnicom naszych kucharzy przygotowywane są a la carte zawsze ze świeżych produktów."
4. Ceny bardzo rozsądne. Ja zamówiłem danie nieco bardziej ekstrawaganckie: nazywało się chyba "sakiewka ze schabu" albo podobnie, w środku tejże sakiewki z plastrów schabu był krem ze szparagów i jakiegoś sera. Koszt - o ile pamiętam 27 PLN (czywiscie za zestaw, z sałatką i pieczonymi ziemniakami). Pozostałe zamówione potrawy były wyraźnie tańsze. Porcje solidne, ładnie podane, smaczne. Bardzo delikatnie przyprawione, co sugeruje dobra jakość składników

- brakus
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: łódzkie
Jeśli będziecie kiedyś przejazdem koło Kutna (woj. łódzkie) to polecam pysznego motoburgera ze 100% wołowiny + kufel bezalkoholowej czeskiej Holby w Moto Pub Garage ul. Grunwaldzka 37 ( 300m od drogi krajowej nr 60 Łódź-Płock ).
https://pl-pl.facebook.com/motopubgarage
https://pl-pl.facebook.com/motopubgarage