vfr NAKED
-
- bywalec
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
vfr NAKED
witam, przebudowa zaczęła sie od małego incydentu w którym straciłem przednie lagi. Narazie jest naked, chciałbym w stronę streeta iść ale zostawić okrągłą lampe. jest zima wiec prace trwają przy motorku, na chwile obecną jest zawias gsxr 750 i szeroka kierownica, zegary własnej konstrukcji prawie gotowe, myślę nad klatką na silnik i modyfikacji silnika (pod kątem stuntu- jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o pomoc), układ wydechowy- wycięcie tłumika pod silnikiem (tej puszki) i wstawienie tam normalnego tak żeby cały układ wydechowy został pod silnikiem a koło odsłonięte (jeśli ktoś wie czy tą puszkę można wyciąć to też proszę o pomoc), pługiem, może jakaś mała owiewka i jak kasa wystarczy to nad tyłem. Co Wy na to? co byście zmienili? Więcej zdjęć teraz nie mam a moto jest rozebrane wiec nie ma jak zrobić...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- patrycy77
- bywalec
- Imię: Patrycjusz
- województwo: śląskie
Re: vfr NAKED
hmmm...najpierw to chyba musisz odpowiedzieć na jedno bardzo ważne pytanie...co chcesz w życiu z tym motórem robić?..a potem to rób
a tak na poważnie, piszesz street i stunt. Wydaje mi się, że jest zasadnicza róznica. Bo jeśli zakładasz, że będziesz go używał do stuntu, to nieważny wygląd - zrób pożądną kaltke i inne stelaze do dwunastek, ósemek i innych tam, pożądne hamulce, coś z silnikiem (ja nie wiem co), wklep bak, zrób dziure na noge z tyłu i goń go. W takim przypadku zostawił bym sobie troche kasy na pożądną zbroje i inne wszystkie możliwe śroki ochrony. W moto wpakuj tyle ile trzeba i nic więcej, bo może nie przeżyć
i będzie szkoda!
A jeśli chcesz zrobić ładnego streeta i od czasu do czasu polatać na gumie jak na cywilizowanego europejczyka przystało....to może wspólnymi siłami, wszystkich bywalców forum, coś uda się wymyślić.
Puszkę pod silnikiem raczej można wyciąć i wstawić jakiś tłumik, ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy;) a i zmień lusterko...KONIECZNIE!!

A jeśli chcesz zrobić ładnego streeta i od czasu do czasu polatać na gumie jak na cywilizowanego europejczyka przystało....to może wspólnymi siłami, wszystkich bywalców forum, coś uda się wymyślić.
Puszkę pod silnikiem raczej można wyciąć i wstawić jakiś tłumik, ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy;) a i zmień lusterko...KONIECZNIE!!

Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
Mi się kiedyś wydawało....że jestem pewny:p
-
- bywalec
- Imię: Sebastian
Jeśli chce się dopiero uczyć stuntu to masz racje, szkoda pakować kase skoro kilka razy dziennie moto będzie leżało na glebie. Ale stunt na porządnie zrobionym streecie
. Lusterko...sad but true. Puchę można wychlastać, zamiast niej strumienice albo po prostu przespawać kolektory. Do stuntu przyda Ci się drugi hampel tylni żeby mieć go pod lewą łapą, a z tym już trochę roboty jest, no i duża zębata na tył 

-
- bywalec
Ma być gotowa żeby czasami polatać na kole itp, ale wygląd street, poprostu ładny motorek który ma cechy stunta (klatka,silnik). Liczniki, lampy itp zostają.
- patrycy77
- bywalec
A z tyłu stelaż chcesz zakładać? bo od tego zależy czy przerabiać zadupek. Ja stelaż z tyłu bym olał, bo nieważne jaki założysz zadupek, to niekoniecznie będzie to ładne wyglądać. Załóż może coś lekkiego (R1, R6, itp)?albo 954...ciekawe jakby to wyglądało...
Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
-
- bywalec
- Imię: Sebastian
z zadupkiem 954 wyglada tak
viewtopic.php?f=19&t=17532&view=unread#unread

- patrycy77
- bywalec
no właśnie! przyzwoicie 

-
- bywalec
z tylu bez stelaża jak narazie, nie wiem czy wogóle zmieniać ten tył, zeby potem nic nie odstawało itp... ale jeśli już to fajnie wygląda np. od cbr 600rr
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
Zobacz np od augusty f4 albo s1000rr.kupisz z laminatu dość tanio a efekt piorunujący
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- FernandoT
- pisarz
- województwo: lubuskie
hmm VFR to chyba był by ostatni motocykl jaki bym chciał przerabiać na stunt psa.. szkoda tylko ładny motocykl psuć ;/
WSK M21W2 1972, KTM LC 4