CO WY NA TO??

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
vfrwroclaw
Imię: maciej

CO WY NA TO??

Post autor: vfrwroclaw » sob 19 sty 2013, 23:01

JAK W TEMACIE... :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Re: CO WY NA TO??

Post autor: kubatron2 » ndz 20 sty 2013, 01:14

troche ,,ciezki,,zadupek z cbr i te przewody kable niepochowane.a ogolnie stund niezły

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » ndz 20 sty 2013, 10:25

ja bym wywalił zadupek a dołożył kawałek owiewki , żeby zakryła zbiorniczek płynu i te wszystkie węże i przewody
Adam

vfrwroclaw

Post autor: vfrwroclaw » ndz 20 sty 2013, 11:15

No wlasnie...jestem szczesliwym posiadaczem tego cuda...jaki.zadupek bez wiekszej ingerencji w moto?a co do kabli...wszystko jest tak krotkie ze jest problem zeby to schowac pod bak...

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 20 sty 2013, 15:06

Jak wyżej.Dupa zbyt masywna, kable rzeczywiście nie wyglądają estetycznie, no i ta tragiczna owiewka od crossa... Zadatki ma dobre ale wymaga jeszcze trochę pracy i nakładów finansowych.
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

vfrwroclaw

Post autor: vfrwroclaw » ndz 20 sty 2013, 15:39

no właśnie....a tu kasy brak... :(

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » ndz 20 sty 2013, 15:51

vfrwroclaw pisze: Tytuł: CO WY NA TO??

a ja na to jak na lato :P g.lato :twisted: Pierwsz spprawa to ma być street czy stunt??
Bo narazie wygladaj jak zabaweczka typu patrzcie samice jestem stunterem, pale gume staje dęba.....

Jak na streeta marnie jak na stunt zbyt delikatnie. Zadupek nawet obleci tylko ta lampa rodem z CB500 W cebuli ona najmniej mi się podobała i tu też. Natomiast przód kompletnie nieprzemyślany nie rozwiązany psuje w znacznej mierze całość. Wygląda jak naprędce sklecony do przeglądu po jakimś dzwonie

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » ndz 20 sty 2013, 18:03

magik pisze:
vfrwroclaw pisze: Tytuł: CO WY NA TO??

a ja na to jak na lato :P g.lato :twisted: Pierwsz spprawa to ma być street czy stunt??
Bo narazie wygladaj jak zabaweczka typu patrzcie samice jestem stunterem, pale gume staje dęba.....

Jak na streeta marnie jak na stunt zbyt delikatnie. Zadupek nawet obleci tylko ta lampa rodem z CB500 W cebuli ona najmniej mi się podobała i tu też. Natomiast przód kompletnie nieprzemyślany nie rozwiązany psuje w znacznej mierze całość. Wygląda jak naprędce sklecony do przeglądu po jakimś dzwonie
szkoda , że ja na zdjęciach żadnej lampy nie zauważyłem a i przód też nie za bardzo widoczny
więc krytyka chyba mało merytoryczna a bardziej "polityczna"
Adam

vfrwroclaw

Post autor: vfrwroclaw » ndz 20 sty 2013, 20:32

wiec jakie propozycje???co zmienić??...kable ok....może da rade cos zrobić.....zadupek....może R1???lakieru na pewno nie zmienie(paleta Forda)...co do przodu....mam pewna koncepcje....myślałem o masce Jasona....ale to tylko przemyślenia...a może jedna mała pojedyncza lampa na xenonie....nie wiem sam...ale na pewno na wakacje moto bedzie robiony...napewno będzie licznik koso RX2 jeśli kasy wystarczy...jak nie to jakiś acewell...co do silnika...igiełka. :D czekam na jakies sugestie

Awatar użytkownika
Chris-Zg
pisarz
pisarz
Imię: Christian
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Chris-Zg » ndz 20 sty 2013, 20:37

Ona stała troche na allegro chyba, co? Kupiłeś sprzeta czy robiłes?
Mnie najbardziej odrzucaja te wszystkie kable... Pochowac to koniecznie! zadupek przydalby sie jakis "lzejszy" :wink:
Chlodnice oleju przelozyc pod chlodnice wody, tylko przewody trza skrocic, kolektory mozna wypolerowac, zbiorniczek wyrownawczy tez do kosza, i tam kolo lampy/ kiery cos za duzo wszystkiego :roll:

Ale ogolnie nie jest zle, troche pracy i bedzie naprawde dobrze.
Czerwone są najszybsze!

vfrwroclaw

Post autor: vfrwroclaw » ndz 20 sty 2013, 20:49

Kupiłem...w sumie w kwietniu tamtego roku...w sezonie zrobiłem jakies 150 km nie było czasu na zabawę i jazde.....koło kiery jest tylko skrzyneczka bezpieczników i licznik kmh (chyba nie oryginalny )strasznie to wygląda...nie mam narazie takich na prawde konkretnych pomysłów co z nią robić....alee jakoś na dniach powoli będe to ogarniać.... :?

vfrwroclaw

Post autor: vfrwroclaw » ndz 20 sty 2013, 20:52

aaaa.a ta co stała na alledrogo to inna....miała inny lakier i była obudowana :D

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 20 sty 2013, 21:28

adam.ada pisze:szkoda , że ja na zdjęciach żadnej lampy nie zauważyłem a i przód też nie za bardzo widoczny więc krytyka chyba mało merytoryczna a bardziej "polityczna"
Nie trzeba się specjalnie wysilać by dojrzeć "maskę" od crossa za 5 dych z allegro...
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

vfrwroclaw

Post autor: vfrwroclaw » ndz 20 sty 2013, 21:32

kiciol pisze:
adam.ada pisze:szkoda , że ja na zdjęciach żadnej lampy nie zauważyłem a i przód też nie za bardzo widoczny więc krytyka chyba mało merytoryczna a bardziej "polityczna"
Nie trzeba się specjalnie wysilać by dojrzeć "maskę" od crossa za 5 dych z allegro...
to może coś zaproponujesz?? :twisted:

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » pn 21 sty 2013, 01:03

Wiesz co ja bym zaproponował rezygnacje z zadupka przede wszystkim zrobił coś ładnego rurowego a,la ducati monster i na biały proszek bym pomalował Zice do tapicerowania samemu albo w zakladzie tak zeby nie rzucały się w oczy bardziej niż rama No i krótszy zadupek bym zrobił tak lekko o 8cm przeniosło by to optycznie środek ciężkości do przodu uwalniajac łade tylne koło. Do tego filigranowe lampki dzieś niepozornie ukryte oczywiście LED mocne żeby było bezpiecznie.

Żeby ukryć kable pomyślał bym nad plastikami od CB 500 ona przy baku miała takie nieduże albo dosztukować coś podobnego bo wszystkiego chyba nie ukryjesz.

Co do przodu..... gorzej Maska jest oklepana znana po za tym... ciężko z reflektorem żeby mieć i wygląd i oświetlona drogę.... Albo pobawić się z żywica w jakieś własnoręczne arcydzieło albo.... ja bym widział tam reflektor od kawasaki Z750 rocznik 2003 albo pójsc na old school i założyć lampe jak w CB okrągła tylko z ledowym pozycyjnym na rancie http://www.louis-motocykle.pl/reflektor ... ed,p,55092 i np malnąc tez na biało albo w kolorze moto :D ooo w kolorze moto by fajnie to wyglądało aha i obowiązkowo kierownice połówkowa do tego :D chyba ze jakąś do caferacera wytrzaśniesz na środku schowasz gdzieś licznik albo wkomponuj w bak :D a rurę kierownicy tez walnąć na biało :D

% ojro za pomysły się należy :mrgreen: :twisted:

ODPOWIEDZ