no i bardzo dobrze, sam muszę to zrobić tzn rozebrać piastę bo jest luz na zabieraku.dixon pisze: i wrzucę dla potomnych do działu zrób to sam;)
gumy zabieraka miałeś na wierzchu?
no i bardzo dobrze, sam muszę to zrobić tzn rozebrać piastę bo jest luz na zabieraku.dixon pisze: i wrzucę dla potomnych do działu zrób to sam;)
są ale w astronomicznych pieniądzach...dixon pisze:Fakir, gumy są, bynajmniej w rc46 tak jest, w środku tj.jak zdemontuje się tą obudowę to w jej środku, pod deklem od wewnątrz piasty, są te gumy. W manualu dość dobrze jest to wszystko pokazane. Gumy mam w b.dobrym stanie, tak jak i łożysko itd. więc pozostaje mi tylko pomalować tą obudowę.
Nie wiem tylko czy dostaniesz gdzieś te gumy w zamienniku, trzeba by było poszukac gdzieś w larssonie, olek motocykle etc.
o widzisz, a myślałem że sporo więcej będą kosztowaćkubatron2 pisze:http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... my+vfr+800 to raczej nie sa az tak duze pieniądze do wyboru do koloru
Dobry patent powiadasz?dixon pisze:Peter, w końcu ruszyli po rozum do głowy i nie ma takiego problemu jak we wcześniejszych modelach. Dobry patent z tymi gumkami - zabezpieczeniami od odpowietrzników!;)
Temat piasty uważam za zamknięty. Jak pomaluje to wrzucę foty, a jak będzie mi się bardzo nudzić to zrobię tutorial na temat tylnej piasty - demontaż, malowanie, montaż itd. i wrzucę dla potomnych do działu zrób to sam;)
dixon pisze:Johann, nie przesadzaj i wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem, m.in. to co napisał kolega Peter, ja i pozostali koledzy w tym temacie. Bo odbieram to jako zarzucanie mnie osobiście, bądź innym tutaj wypowiadającym się kolegom z forum, druciarstwa itp.
[...]
Osobiście co do gum wybieraka napisałem jasno co i jak i moja metoda jest taka (jak zresztą w wielu innych przypadkach), że poszukałbym oryginału używanego w dobrym stanie (choć w przypadku tego elementu jest to raczej mało prawdopodobne),
ew. zakupił zamiennik, bądź ostatecznie nie mając wyboru z różnych powodów, próbował to w jakiś sposób naprawić/uratować.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 233 gości