dieta 2013

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Re: dieta 2013

Post autor: Fred » pn 07 sty 2013, 14:49

Kurde to mogliśmy wrzucić fotki z ważenia i zrobić jakiś konkurs

SadłoDevastator 2013 :mrgreen:

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » pn 07 sty 2013, 19:55

ze tak nieskromnie zapytam Kiki a ile kg miales robiac to zdjecie ktore jest w avatarze ?? 113 kawał masy do zgubienia...na poczatek spróbuj 2 3 dni przeglodzic sie i daj bebechom odpoczac :) tzw detox poswiateczny..... sama woda minelarna niegazowana i 4 jajka gotowane przez caly dzien plus dwa kiwi i caly dzien woda do picia...nastepnie dodawaj wiecej jedzenia ale tego zdrowego typu surówki na oliwie z oliwek, ryby owoce....bez podjadania....jak masz dobry obiad to podziel go na czesci i do miseczek i do np pracy zabieraj....a w domu jak masz mniejsze talerzyki to zacznij w nich jesc....duzo kobiet zapelnia duze talerze po brzeg i potem je czyscimy jedzac , takie psychologiczne podejscie.....:) na wszystko jest sposób , powodzenia
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » wt 08 sty 2013, 10:23

zaba80r pisze:ze tak nieskromnie zapytam Kiki a ile kg miales robiac to zdjecie ktore jest w avatarze ??
ok 105 kg

zaba80r spróbuje wypróbować Twoje rady ale takie wielkie całodzienne głodówki to średnio widzę bo niestety musze coś zjeść czasami. Na razie wywalam FF z życia i zaczyn mniej jeść (alko też musze mocno ograniczyć).

Fred pisze:Kurde to mogliśmy wrzucić fotki z ważenia i zrobić jakiś konkurs

SadłoDevastator 2013 :mrgreen:

To by było dobre :)-a nagrodą będzie jakiś dobrze upieczony prosiaczek :mrgreen:

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 09 sty 2013, 00:02

głodówką dojedziesz wątrobę. masz jeść po prostu zdrowiej, odstawić alk. Ja z 114 zjechałem już na 109. biorę wyciag z rzodkwi i karczocha i dostałem kolejne łajno do picia rano i wieczorem...bylo by lepiej ale chory jestem i nei ćwiczę ... nei łącz węglowodanów z mięsem czyli ziemniaki odstaw...razowe kromki rano ... potem tylko warzywa gotowane i mięcho białe lub ryba. zrób taki miesiąc, odstaw alk. zobaczysz .... i pij co najniej 1,5 litra wody mineralnej malo słodowej. np cisowianka. ale to musi być twardo .... a nie ... warto do napoju raz dziennie lub co drugi dzień dać blonnik ( kupisz w aptece) uwierz w Siebie i dasz radę, woda z wycisnieta cytryną ... dodawaj do sałatek jakiś tylko tluszcze w postaci oliwy z oliwek !! zero tłuszczy nasyconych jak masło i margaryny, ew zbijający cholesterol np Benecol

sniadanie 9 10:30 owoc lub wyciskany sok, obiad 13 kolacja 17 owoc 19 i koniec pomiedzy posilkami woda !!!!! nigdy w czasie, zamulasz wtedy metabolizm
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » śr 09 sty 2013, 00:46

hmmm u mnie przeglodzic sie to znaczy zeby byly te 4 gotowane jajka przez caly dzien plus owoce... nie to zeby nie jeść :shock: przez 2-3 dni spokojnie take it easy :)
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » śr 09 sty 2013, 09:34

Przemo ale czym zastąpić masło ? Jakoś tak nie potrafię zjeść kanapki bez masła - ciężko mi idzie :biggrin

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 09 sty 2013, 14:16

twarożek odchudzony pakowany w płaskich paczkach PRESIDENT np ze szczypiorkiem, naprawdę smaczny :) mleko max 2% do kawy, właśnie....jeśli lubisz kawę to rano jedną możesz machnąć bez cukru z domieszką mleka. chude serki, chude twarogi. widocznie wątróbka Ci nie domaga i za dużo jesz na raz. no i wtedy ładnie tyjemy. Dziś wlazłem na łajbę i już widzę, że przecholowałem z obiadem, a wcale nie zjadłem mega dużo. Udko z kurczaka, sałatę posiekaną, sałatka z selera i trochę buraczków. odstaw słodkie napoje, gazowane i generalnie przekąski słodki w międzyczasie. jak Cię najdzie na słodkie to zjedz, ale bez przeżerania się. od czasu do czasu gdy organizm się będzie domagać.

może wygląda to trochę na białkową dietę ...ale tak nie jest, Ja się nie stosuję na 100% i jadę na dół bez ćwiczeń. Warto dużo spacerować, jak nie możesz np biegać. ruch to podstawa. nie smaż na oliwie z oliwek bo i tak to nie będzie odżywcze. oliwa z oliwek na zimno w jakimś daniu daje tłuszcze. wiadomo ... ze wpierniczy człowiek coś z tłuszczem....byle to był tłuszcz np roślinny, ale lepiej gotować lub piec niż smażyć i bez panierek !! .

jeśli musisz mieć posmak masła to wal BENECOL, kosztuje 10zł zamiast 5 masło np ale zawiera te dobre tłuszcze i spala zły cholesterol.

z ryb podstawowych jedz Dorsza, na wieczór np tuńczyka, z tłustych jedynie tuńczyk dozwolony.....łososia np nie polecają. zero serdelek w sosach czy innych ryb w sosach pakowane w puszkach....a ja je tak lubię w sosie pomidorowym ;/

Awatar użytkownika
Sprinter
bywalec
bywalec
Imię: Damian

Post autor: Sprinter » pt 11 sty 2013, 15:15

No panowie dziś po ważeniu 93,4kg a więc 2,1kg zrzucone :) . Generalnie żadnej diety tylko po prostu mniej jem (o żadnej coli,sokach i słodkościach nie ma mowy). Chleb zamieniony na graham. Kolacja nie występuje a jeśli już to koło godzinki 19. No i troche więcej się ruszam. Jak tak dalej pójdzie to może się zmieszcze w ubrania na moto na wiosnę :) a jak u was rezultaty?

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » pt 11 sty 2013, 20:57

No mnie też ok 1kg mniej :)
Dużo mniej jem, bo nie mam czasu.
Dodatkowo mam rehabilitację, ale to tylko nogi pracują a więc nie wiem czy to coś daje :)

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » pt 11 sty 2013, 23:36

ivan pisze:No mnie też ok 1kg mniej :)
Biegunka :?:

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: puzon » pt 11 sty 2013, 23:41

kiki pisze:Przemo ale czym zastąpić masło ?
Ja zastępuję czymś takim tylko że jestem wychowany na białych serach i twarogach więc nie mam problemów "ze lubieniem" a naprawdę polecam.
Twarog-sernikowy-mielony-55854-big.jpg
Nie jest rzadki idealny do smarowania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » sob 12 sty 2013, 08:14

a ten twaróg nie ma za dużo kalorii ? :)- bo przecież sernikowy jest :mrgreen:

W poniedziałek ważenie- zobaczymy co wyjdzie :)

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: puzon » sob 12 sty 2013, 10:23

kiki pisze:a ten twaróg nie ma za dużo kalorii ? :)- bo przecież sernikowy jest :mrgreen:
100g to 175kcal a wiaderko 1kg wystarcza mi na ok 10 dni z tym że często jem kanapkę z samym serem bo jest pyszny :tts

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » sob 12 sty 2013, 10:30

kiki to patrz na rezultaty po 2 tyg co najmniej :P kg na tydzień to zdrowe chudnięcie :)

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: puzon » sob 12 sty 2013, 10:43

Nikt nie napisał że na początku może być odwrotny efekt tzn. zaczynasz zabierać organizmowi dostawę energii on gupi nie jest i zaczyna ją magazynować w trosce o przyszłość co może powodować wolniejszy spadek wagi a nawet lekką zwyżkę ale to kilkudniowy efekt.

ODPOWIEDZ