Co myślicie o tych butach?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Czaro vfr RC36
teksciarz
teksciarz
Imię: Czarek
województwo: warmińsko-mazurskie

Co myślicie o tych butach?

Post autor: Czaro vfr RC36 » ndz 30 gru 2012, 21:39

Jak w temacie co o nich myślicie. Ma z Was ktoś taki model? Pytam bo mam zamiar zakupić.http://moto.allegro.pl/wyprzedaz-buty-a ... 88542.html
Czarek

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil
województwo: mazowieckie

Re: Co myślicie o tych butach?

Post autor: emils » ndz 30 gru 2012, 21:57

Ja mam takie buty. Coś zajebistego!
Naprawde kupuj, ja szczerze polecam. Przelatałem cały sezon i są po prostu genialne za tą cene.

W kweitniu częstochowa-łaziliśmy po zamkach i ogólnie zwiedzaliśmy jurę. Zero jakiejkolwiek niewygody. Chodziło mi sie jak w normalnych butach, chociaż naprawde sie nałaziliśmy. W powrocie miałem deszcz-fakt, w końcu troche przemokły (skarpetki lekko mokre) ale nie wylewałem z nich wody. Po prostu były lekko mokre w środku i tyle.

Pomijając, że sezon był gorący a stopa mało się w nich pociła (chociaż moje mają tendencję do pocenia), to w październiku byłem w bieszczadach. Na powrocie również deszcz, ale i tym razem dały rade. Skarpetki lekko mokre, ale naprawde lekko.

W chłodne dni (bo sezon skończyłem dosłownie jak spadł śnieg) jest idealnie. W gorące jak już mówiłem noga poci się, ale troche. Ja jestem bardzo zadowolony z nich i naprawde polecam.

p.s.
warto dodać, że po całym sezonie nic sie z nimi nie stało. Pomimo jazdy w deszczu nic nie odchodzi, nie prują się szwy itd. Jedynym mankamentem może być fakt lekkiego skrzypienia (bardzo możliwe, że to przy kostce gdzie są ruchome elementy i jest szansa, że to od tej wody). Poza tym jak nówki.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Czaro vfr RC36
teksciarz
teksciarz

Post autor: Czaro vfr RC36 » pn 31 gru 2012, 09:22

Właśnie kolega zachwalał ten model ale ja wolę zasięgnąć porad w szerszym gronie więc zachęcam Was do dalszych opisów tego modelu.
Czarek

Awatar użytkownika
DeVeDe
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: DeVeDe » czw 03 sty 2013, 21:34

Mam podobne z napisem METRO.. i odrobne starsze ;) Cena podobna. Przejezdzilem w nich 3 sezony... 4 juz nie dadza rady. Pierwsze 2 lata zero problemow... jak kolega pisze wyzej, zaczely skrzypiec. w 3 roku popekala skora na zalamaniach na gorze palcow. Oddalem do szewca... za 60 zl zakleil i nakleil oraz przyszyl naturalna skore na obu butach. Jakos wytrzymuje to. Pod koniec tego sezonu natomiast podeszwy juz tak popekaly ze nie ma co kleic hehe. W lewym bucie dziure w podeszwie zrobil mi podnozek... ale tak ze powyrywal mi gume i nie ma co przykleic :P W prawym natomiast po raz trzeci podeszwa mi sie odkleila na polowie buta :P Jak za takie pieniadze moze i warto.... bo nie sa to buty za 1700 zl ;)

Awatar użytkownika
grover88
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
województwo: lubelskie

Post autor: grover88 » czw 03 sty 2013, 23:59

Spróbuj poszukać Diadory Eagle Fx ja za swoje nowe dałem 250zł mega wygodne i nie przemakają
VFR800 RC46 Fi - poszła w UA
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...

piotreksdz
bywalec
bywalec
Imię: Lisu
województwo: łódzkie

Post autor: piotreksdz » ndz 06 sty 2013, 22:45

Witam Kolegę, ja ostatnio skorzystałem z okazji Świąt i w prezencie dostałem takie oto buty http://allegro.pl/buty-buse-sport-gdans ... 89179.html. Nie miałem okazji w nich jeździć jeszcze ale powiem, że jakość wykonania ok :D udało mi się je kupić w promocji za 350 złotych także myślę, że mogą być konkurencją na tych ADRENALINE.

Awatar użytkownika
luki-j1
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz

Post autor: luki-j1 » wt 08 sty 2013, 22:58

piotreksdz pisze:Witam Kolegę, ja ostatnio skorzystałem z okazji Świąt i w prezencie dostałem takie oto buty http://allegro.pl/buty-buse-sport-gdans ... 89179.html. Nie miałem okazji w nich jeździć jeszcze ale powiem, że jakość wykonania ok :D udało mi się je kupić w promocji za 350 złotych także myślę, że mogą być konkurencją na tych ADRENALINE.
Popieram
Mam identyczne filce przelatałem już trzy sezony i brak śladów zużycia a do tego są bardzo wygodne nawet jak trzeba przejść dłuższą drogę :)
Koszt (jak dobrze pamiętam) 400zł

Awatar użytkownika
Zając
klepacz
klepacz
Imię: Dariusz

Post autor: Zając » śr 09 sty 2013, 20:41

W tamtym roku pytałem o opinię na temat tych butów i też uzyskałem dobrą, postanowiłem kupić, sprzedawca wysłał mi numer taki jak zamawiałem i były mocno za ciasne (owszem na nogę weszły) więc musiałem odesłać a że większych nie miał kupiłem inne. Proponuję przy zakupie przymierzyć dwa numery i wybrać ten większy o jeden, niech może się wypowiedzą użytkownicy tych butów jakie rozmiary noszą.
LWL 74HN

Awatar użytkownika
Lukmack
bywalec
bywalec
Imię: Łukasz
województwo: mazowieckie

Post autor: Lukmack » ndz 13 sty 2013, 01:12

kumpel śmigał przez 3 sezony w tych adrenalinach, naprawdę sprawdziły się znakomicie. W tym budżecie trudno o lepszą propozycję. Brać!

sajmon
pisarz
pisarz

Post autor: sajmon » ndz 13 sty 2013, 11:09

ja od 3 lat używam tych http://allegro.pl/buty-tcx-oxtar-tcs-ev ... 02252.html

i po tym czasie jedyne wady z jakimi się zetknąłem - na początku skrzypiały w okolicach protektora achillesa.

Buty po wypastowaniu wyglądają jak nówki, żadnych pęknięć skóry itp.

Awatar użytkownika
Czaro vfr RC36
teksciarz
teksciarz

Post autor: Czaro vfr RC36 » ndz 13 sty 2013, 11:48

Na razie decyzji nie zmieniłem i pozostaję przy adrenalinach. Macie jeszcze jakieś propozycje za podobne pieniądze
Czarek

Awatar użytkownika
pawel_316
teksciarz
teksciarz

Post autor: pawel_316 » wt 15 sty 2013, 00:54

sajmon pisze:ja od 3 lat używam tych http://allegro.pl/buty-tcx-oxtar-tcs-ev ... 02252.html

i po tym czasie jedyne wady z jakimi się zetknąłem - na początku skrzypiały w okolicach protektora achillesa.

Buty po wypastowaniu wyglądają jak nówki, żadnych pęknięć skóry itp.
Ja też mam oxtar-y tylko troche inny model i jestem z nich zadowolony - uratowały mi już raz kości - motorek przewrócił mi sie na nogę i dały radę, przechodziłem w nich też troche kilometrów i są także wygodne mimo swojej sztywności, też skrzypią to fakt, ale coś za coś - ja znalazłem okazję i wyłapałem swoje za 350zł ( cena sklepowa ok 700) ale zawsze możesz troche poczekać, dorzucić i kupić np te http://4bikes.pl/alpinestars-smx-2013-p-3365.html
... Bezpieczeństwo ma Pierwszeństwo ...

Awatar użytkownika
DeVeDe
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: DeVeDe » pn 11 lut 2013, 14:07

A moze jakas opinia o SECA Razor? Bo google nic nie chce wypluc :)
http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/but ... -9977.html

Awatar użytkownika
Zając
klepacz
klepacz
Imię: Dariusz

Post autor: Zając » wt 12 lut 2013, 18:05

DeVeDe pisze:A moze jakas opinia o SECA Razor? Bo google nic nie chce wypluc :)
http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/but ... -9977.html
Kumpel ma takie buty, już wolał bym adrenaline CRX.
LWL 74HN

Awatar użytkownika
BLICHARVFR
teksciarz
teksciarz
Imię: Adrian
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: BLICHARVFR » wt 12 lut 2013, 20:20

SBR-y to już bym zrozumiał ale CRX-y.Zając co czyni SECA Razor takim szajsem że tak je oceniasz ? czy mógł byś napisać coś więcej bo osobiście rozglądam się za tymi Razorami :?

ODPOWIEDZ