Obszycie siedziska / kanapy
- Higga
- teksciarz
- Imię: Szczepan
- województwo: podkarpackie
Re: Obszycie siedziska / kanapy
ona (pasazerka)
A mnie interesuje, czy ktoś z Was rozważał wypełnienie żelem zamiast pianką a także żelem lub pianką z instalacją podgrzewającą kanapę?
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
- województwo: mazowieckie
I ewentualnie jaki jest wtedy koszt, bo to ciekawe rozwiązanieSt@ry pisze:A mnie interesuje, czy ktoś z Was rozważał wypełnienie żelem zamiast pianką a także żelem lub pianką z instalacją podgrzewającą kanapę?
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
-
- pisarz
- Imię: Adam
ale ja to dopiero w styczniu bo teraz "zarobiony" jestem właśnie wróciłem z południa a rano lecę na wybrzeże , ale dzięki za propozycjękargulo pisze:jak chcesz to daj znaka ja z PETEREM bedziemy nasze wieźć do obszycia niedługo, gdzieś pod warszawąadam.ada pisze:podbijam napisz coś więcej bo ja też w styczniu planuję przeróbkę
Adam
-
- pisarz
Dixon odezwij się co z tego wyszło ????????dixon pisze:Fajne te siedzenia, tylko czasem koszt według mnie w paru przypadkach dość zawyżony.
Od siebie dorzucę kilka słów i pewien wydaje mi się dobry temat odnośnie przerobienia siedzenia.Byłem ostatnio u znajomego tapicera, który profesjonalnie od lat zajmuje się szeroko pojętym tematem "tapicerowania", zagadałem go o przerobienie siedzenia do fifki, bo chodzi mi to po głowie od jakiegoś czasu. Chwila nawijki i bardzo miłe zaskoczenie. Zero problemu z przerobieniem siedzenia (możliwość wyboru materiału, koloru, przeszyć, grubości i twardości gąbki, zmian i dopasowania odpowiedniej gąbki po przerobieniu itd.) w cenie...150zł;) Człowiek mieści się 2km od grójca gdzie mieszkam. Jak wpadnie mi trochę kasy za jakiś czas, to przerobię swoje siedzisko i wrzucę foto;)
Ja też bym wolał podjechać do Grójca , wybrać sobie co mi się podoba , a jeszcze za taką cenę .
Adam
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
Dobrze adam, że odkopałeś ten post. Ja też szczerze mówiąc chętnie bym sie tam wybrał, zobaczył to na żywo przede wszystkim. Chętnych pewnie będzie więcej, można zbiorowo to zrobić.
W kazdym razie bardzo fajna alternatywa, bo blisko i tanio. Zresztą nawet jakby chciał 400 to wole zobaczyć na żywo i mieć pewność
pzdr
W kazdym razie bardzo fajna alternatywa, bo blisko i tanio. Zresztą nawet jakby chciał 400 to wole zobaczyć na żywo i mieć pewność

pzdr
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja dałem dla pasażera wkładkę żelową. Małżonka zadowolona. Podobno lepiej amortyzuje i lepiej dopasowuje się do tyłka.St@ry pisze:A mnie interesuje, czy ktoś z Was rozważał wypełnienie żelem zamiast pianką a także żelem lub pianką z instalacją podgrzewającą kanapę?
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
Dzięki Łukaszu. Na razie mamy inne wydatki na głowie,ale w przyszłości trzeba będzie spróbować całościowo podejść do tematu.
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
W styczniu też zamierzam obszyć swoją kanapę, więc będę śledził temat.
LWL 74HN
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Widzę że temat się ruszył i bardzo dobrze 

Ty też byś się ruszył i podleciał do WWy. 

-
- pisarz
podsumowując i porównując oferty Wijalisa i Getano proszę o opinię tych , którzy widzieli obydwie roboty , niestety w/g zdjęć dużo nie widać . W ofercie Wijalisa znalazłem coś w stylu carbonu , czy ktoś to dotykał i widział w realu ?
proszę o opinie
proszę o opinie
Adam
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
Adam.ada masz wszystko na pw;)
Emils, zawsze można podjechać, pogadać itd.
Ja osobiście widziałem jego robotę na żywo i jak dla mnie i kilku kumpli motocyklistów jak i puszkarzy, którzy robili u tego typa różne rzeczy związane z tapicerką, jest naprawdę ok i do tego niedrogo.
Za niedługo będę się zajmował wymianą alcantary na siedzeniach w civicu, u tego typa, więc dam znać jak wyszło, ile kosztowało i wstawie foty;)
Emils, zawsze można podjechać, pogadać itd.
Ja osobiście widziałem jego robotę na żywo i jak dla mnie i kilku kumpli motocyklistów jak i puszkarzy, którzy robili u tego typa różne rzeczy związane z tapicerką, jest naprawdę ok i do tego niedrogo.
Za niedługo będę się zajmował wymianą alcantary na siedzeniach w civicu, u tego typa, więc dam znać jak wyszło, ile kosztowało i wstawie foty;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
-
- pisarz
Dixon dzięki za namiary na tego tapicera , gość jest naprawdę OK , byłem wcześniej , pogadałem , ponieważ kolega chciał też robić siedzenie do Fazera to dał mi próbki materiałów , żeby mógł sobie wybrać .
Dziś zawiozłem obydwie kanapy , po feriach mam odebrać to wkleję fotki i opiszę jak wyszło bo w założeniu ma być wygodnie i bez folkloru .
Dziś zawiozłem obydwie kanapy , po feriach mam odebrać to wkleję fotki i opiszę jak wyszło bo w założeniu ma być wygodnie i bez folkloru .
Adam
- Paweł_RSL
- teksciarz
- Imię: Paweł
- województwo: śląskie
Tez zastanawiam sie nad przerobka kanapy a dokladnie u Wijalisa, tylko kontakt z gosciem mam zerowy. Na maile nie odpisuje a telefon od kilku dni ma wylaczony, chyba ze mam nieaktualny.
W ofercie ma wlasnie jakis material carbon, czy ktos cos o tym wie, jak to wyglada na zywo i w dotyku ?
W ofercie ma wlasnie jakis material carbon, czy ktos cos o tym wie, jak to wyglada na zywo i w dotyku ?