Lusterka
- mitny
- zadomowiony
- Imię: Michał
- województwo: pomorskie
Lusterka
Witam,
W mojej VFR mam niestandardowe lusterka. Niestety niedawno w jednym potłukłem szkło. Czy ktoś z was wie może od czego są te lusterka i gdzie takie dostanę?
W mojej VFR mam niestandardowe lusterka. Niestety niedawno w jednym potłukłem szkło. Czy ktoś z was wie może od czego są te lusterka i gdzie takie dostanę?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Zgadza sie, u nas jest z nimi ogromny klopot niestety.mitny pisze:Tak zgadza się - dopiero niedawno dowiedziałem się, że są standardowe - wcześniej wprowadzano mnie w błąd.
Niestety nigdzie u nas nie można dostać takich oprócz serwisu - gdzie cenią sobie ponad 330zł za jedno.
Będę zmuszony ściągnąć sobie z anglii.
Niedawno ktos zamawial w www.dwa-kola.pl i chyba za oba placil 420pln po uwzglednieniu rabatu dla VFR-OC.
Zerknij w temat:
viewtopic.php?t=4969&postdays=0&postorder=asc&start=15
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Już kiedyś tłumaczyłem jak się to robi.
W LARSSON ( http://www.larsson.pl ) kupuje się lusterka do CBR 600 F4 i demontuje się jarzmo zostawiając ramię z lustrem. I takie montuje się w jarzmie z poprzedniego uszkodzonego lusterka.
Koszt jednego lusterka to jakieś 160 - 180 zł.
Natomiast jak masz zbite tylko szkło to idziesz do szklarza który robi też lusterka samochodowe i za 15 - 30 zł dorabia ci sferyczne i oprawia (na ciepło) w obudowie.
Jarzmo z rozstawem 40mm wyrzucasz albo dajesz koledze co ma VTECa.
No chyba że jesteś artystą i udało ci się uszkodzić jarzmo lusterka.

W LARSSON ( http://www.larsson.pl ) kupuje się lusterka do CBR 600 F4 i demontuje się jarzmo zostawiając ramię z lustrem. I takie montuje się w jarzmie z poprzedniego uszkodzonego lusterka.
Koszt jednego lusterka to jakieś 160 - 180 zł.
Natomiast jak masz zbite tylko szkło to idziesz do szklarza który robi też lusterka samochodowe i za 15 - 30 zł dorabia ci sferyczne i oprawia (na ciepło) w obudowie.
Jarzmo z rozstawem 40mm wyrzucasz albo dajesz koledze co ma VTECa.
No chyba że jesteś artystą i udało ci się uszkodzić jarzmo lusterka.

- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Przepraszam pomyliłem się
cena jednego jest poniżej 100 zł
komplet tyle kosztuje co ww.
http://www.sklep1.larsson.pl/Towar.aspx ... View=Multi
cena jednego jest poniżej 100 zł
komplet tyle kosztuje co ww.
http://www.sklep1.larsson.pl/Towar.aspx ... View=Multi
- mitny
- zadomowiony
- Imię: Michał
Dzięki za odpowiedzi - już sobie poradziłem
Najlepsza opcja to dorobienie u szklarza.
A co do lusterka od CBR F4 to czy ramię ma identyczne wymiary i kąt zgięcia przy mocowaniu jak to od VFR? Jakiś czas temu rozmawiałem z jednym sprzedawcą który twierdził, że CBR ma inny kąt i ramię lusterka będzie inaczej stało w porównaniu do ramienia od VFR.
Być może jednak tylko wciskał kit.

A co do lusterka od CBR F4 to czy ramię ma identyczne wymiary i kąt zgięcia przy mocowaniu jak to od VFR? Jakiś czas temu rozmawiałem z jednym sprzedawcą który twierdził, że CBR ma inny kąt i ramię lusterka będzie inaczej stało w porównaniu do ramienia od VFR.
Być może jednak tylko wciskał kit.
- cienek01
- Imię: Maciej
- województwo: lubelskie
Re: Lusterka
A ja mam pytanie właśnie co do lusterek. Mam VFRke z 2003r. poprzedni właściciel założył lusterka od cbr 600 f4. I pytanie jest moje takie ile cm ma oryginalne lusterko. chodzi mi o samo te ramie. zastanawiałem się nad kupnem jakichś lusterek akcesoryjnych, ponieważ te co sprzedają na allegro to są kosmicznie drogie:( czy ktoś może z Was ma założone takie akcesoryjne lusterka by móc mi polecić jakie najlepiej kupić? Wyczytałem że te "podróbki" lubią się składać przy wyższych prędkościach. Wiem że jaka cena takie wykonanie.No ale ponad 2 stówki za 2 lusterka to chyba za dużo? 

powyżej 7 tys obr/min zaczyna się jazda:)
- Damo 88
- klepacz
200 zł to nie dużo a masz pewność że będzie wszystko grało , akcesoryjne wiadomo jak to bywa 

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
-
- bywalec
- Imię: MICHAŁ
Zastanów się nad ori, dobra rada. Kumpel miał połamane jedno w R1 i kupił akcesoryjne. Po miesiącu powrócił do ori 

"Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."