Pytanie do tych, którzy doświadczyli kilku modeli VFR
- Tosik
- bywalec
- Imię: Adam
- województwo: dolnośląskie
Pytanie do tych, którzy doświadczyli kilku modeli VFR
Witam,
swoje pytanie kieruję do tych użytkowników, którzy w swojej karierze mieli przynajmniej dwa modele VFR. Szczególnie zależy mi na opiniach kolegów, którzy przesiedli się z RC36II na RC46 lub V-Tec'a tudzież, przebrnęli przez wszystkie te modele.
Do rzeczy- ostatni sezon przejeździłem RC36II z 95r. Wspaniały sprzęt ale miał prawdopodobnie bogatą historię dlatego zdecydowałem się go sprzedać. Chciałbym nadal pozostać przy VFR i tutaj pojawia się dylemat- RC46 czy V-Tec. V-Tec podoba mi się zdecydowanie bardziej i skłaniam się w jego stronę, jednak wiele źródeł podaje, że ostatnim prawdziwym VFR był model RC46 chociażby ze względu na rozrząd na kołach zębatych.
Chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych w tej kwestii kolegów jakie mieliście zastrzeżenia wobec konkretnych modeli, jakie te sprzęty miały zalety w stosunku np do RC36II itp.
Będę wdzięczny za wszelkie opinie i porównania.
Z góry dzięki! LWG!
swoje pytanie kieruję do tych użytkowników, którzy w swojej karierze mieli przynajmniej dwa modele VFR. Szczególnie zależy mi na opiniach kolegów, którzy przesiedli się z RC36II na RC46 lub V-Tec'a tudzież, przebrnęli przez wszystkie te modele.
Do rzeczy- ostatni sezon przejeździłem RC36II z 95r. Wspaniały sprzęt ale miał prawdopodobnie bogatą historię dlatego zdecydowałem się go sprzedać. Chciałbym nadal pozostać przy VFR i tutaj pojawia się dylemat- RC46 czy V-Tec. V-Tec podoba mi się zdecydowanie bardziej i skłaniam się w jego stronę, jednak wiele źródeł podaje, że ostatnim prawdziwym VFR był model RC46 chociażby ze względu na rozrząd na kołach zębatych.
Chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych w tej kwestii kolegów jakie mieliście zastrzeżenia wobec konkretnych modeli, jakie te sprzęty miały zalety w stosunku np do RC36II itp.
Będę wdzięczny za wszelkie opinie i porównania.
Z góry dzięki! LWG!
http://motocyklemtuitam.blogspot.com/
"Bo serce ułana gdy położysz je na dłoń – na pierwszym miejscu panna…przed panną tylko koń"
"Bo serce ułana gdy położysz je na dłoń – na pierwszym miejscu panna…przed panną tylko koń"
-
- pisarz
- Imię: Karol
- województwo: mazowieckie
Re: Pytanie do tych, którzy doświadczyli kilku modeli VFR
Tutaj była dyskusja na temat Vitkacego 
http://vfr-oc.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=16682
a tutaj o jego udoskonalaniu
http://vfr-oc.pl/forum/viewtopic.php?f= ... ilit=power

http://vfr-oc.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=16682
a tutaj o jego udoskonalaniu
http://vfr-oc.pl/forum/viewtopic.php?f= ... ilit=power
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
- Higga
- teksciarz
- Imię: Szczepan
- województwo: podkarpackie
To bedzie opinia na podstawie "chwale bo moje" 95% odpowiedzi nie bedzie obiektywna. Idz w ta strone ktora bardziej Ci sie podoba,vfr to vfr
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
czyli FIHigga pisze:To bedzie opinia na podstawie "chwale bo moje" 95% odpowiedzi nie bedzie obiektywna. Idz w ta strone ktora bardziej Ci sie podoba,vfr to vfr

- Tosik
- bywalec
Fallen, dzięki za podesłanie linków do tych tematów.
Higga, jasne, to jest podstawowe podejście jednak chciałbym poznać opinie np.: co w FI w stosunku do RC36 irytuje, co w V-Tec'u fajniej się sprawdza niż w RC36 itp. Wiem, że opinie będą subiektywne i o to chodzi. Jednak zależy mi na tym, żeby były to opinie oparte na doświadczeniach związanych z dwoma modelami.
Higga, jasne, to jest podstawowe podejście jednak chciałbym poznać opinie np.: co w FI w stosunku do RC36 irytuje, co w V-Tec'u fajniej się sprawdza niż w RC36 itp. Wiem, że opinie będą subiektywne i o to chodzi. Jednak zależy mi na tym, żeby były to opinie oparte na doświadczeniach związanych z dwoma modelami.
- Higga
- teksciarz
- Imię: Szczepan
Nie ludz sie na obiektywna odpowiedz-podchodz do sprawy z dystansem, to tak jakbys sie zapytal ktory kolor motocykla ladniejszy czerwony czy czarny-beda podzielone zdania a co najlepsze Ci co jezdza czerwonym,i beda mowic,ze czerwony bo nim jezdza tak samo z typem motocykla
ja bym raczej szukal odppowiedzi na pytanie tu: jak Ci sie jezdzi Twoim motocyklem,wowczas otrzymasz ODCZUCIA jezdzca typu motocykla i sam zdecydujesz
By nie odstawac od innych napisze vtec lepszy
Ale tak na serio, kieruj sie swoim gustem bo ludzie Ci doradza zalozmy Fi a bedzie Ci sie bardziej podobac Vtec o zawsze bedziesz myslec o tym ujezdzajac motocykl ktory Ci sie nie podoba np. Przez wyglad (oraz vice versa)
sorry Panowie Le piwo dziala na mnie bardzo wylewajaco

By nie odstawac od innych napisze vtec lepszy

Ale tak na serio, kieruj sie swoim gustem bo ludzie Ci doradza zalozmy Fi a bedzie Ci sie bardziej podobac Vtec o zawsze bedziesz myslec o tym ujezdzajac motocykl ktory Ci sie nie podoba np. Przez wyglad (oraz vice versa)
sorry Panowie Le piwo dziala na mnie bardzo wylewajaco

- Tosik
- bywalec
Higga, że tak sam siebie zacytuję

Tosik pisze:Wiem, że opinie będą subiektywne i o to chodzi. Jednak zależy mi na tym, żeby były to opinie oparte na doświadczeniach związanych z dwoma modelami.
- xclukasz
- Imię: Łukasz
A co ci sie bardziej z wyglądu podoba?? Bo ja kupiłem za wygląd 

- adi610
- klepacz
- Kontakt:
bierz 1200; nie musisz wymieniać napędu 

- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
Fi fajnie wyje
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Jeśli masz kasę i bardziej Ci się podoba to bierz V-Teca. Mi osobiście też Vitek się bardziej podoba ale z silnikiem z FI. 

- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Vitam,miałem dwie VFR 750 jedna z 1990 a druga z 1996 roku,teraz mam 800FI,co do różnicy między tymi dwoma modelami to.hmm,w 800 za dużo elektroniki,wtryski i inne pierdodły
,ja wole gażnik ,na dzień dobry muszę wymienić regulator napięcia,ale juz kupiłem z uszkodzonym i mój błąd że nie sprawdziłem przy zakupie,800 przy niższych obrotach lepiej ciągnie,ma też lepsze hamulce oraz światła,tu jest spora różnica na korzyść 800FI,co do pozycji to w sumie jak dla mnie to jest podobna i sam nie wiem która wygodniejsza.Co do kwestii wyglądu to co komu się bardziej podoba.O V-tecu nie powiem nic poza tym że ma fajny wygląd.

Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- Tosik
- bywalec
Buła dzięki, za odpowiedź. Dokładnie o tego typu opinie mi chodzi 

- Wojtek86
- klepacz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
To jak w tę stronę, to stanowczo polecam K1300Sadi610 pisze:bierz 1200; nie musisz wymieniać napędu