KTO POMOŻE W WYBORZE MOTORU?!

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Miedziany
województwo: wielkopolskie

KTO POMOŻE W WYBORZE MOTORU?!

Post autor: Miedziany » ndz 07 paź 2012, 20:24

HEJKA!OBECNIE ŚMIGAM CBF 600, ZMIENIŁEM WYDECH NA BOSA, WSZYSTKO OK . ALE W PRZYSZŁYM ROKU CHCIAŁBYM PRZESIĄŚĆ SIE NA VFR 800 LUB CBF1000 .MAM 188 CM WZROSTU I 70KG WAGI STĄD PYTANIE CZY TO NIE JEST ZA MASYWNY SPRZĘT JAK DLA MNIE. JEŚLI KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC W TYM TEMACIE BĘDĘ WDZIĘCZNY..POZDR

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Re: KTO POMOŻE W WYBORZE MOTORU?!

Post autor: puzon » ndz 07 paź 2012, 21:24

Kumpel z pracy ma CBF 1000, wysoki raczej nie jest bo jakieś 173cm ale ogarnia sprzęt bez żadnego problemu. O jeździe nie powiem bo jakoś nie lubię na cudzych sprzętach jeździć ale Ty latając na 600 powinieneś wiedzieć czego można się spodziewać po litrze. Ogólnie wagowo to jest praktycznie to samo siodło na tej samej wysokości pozycja na CBF chyba bardziej wyprostowana ale czy lepsza nie wiem. W tym przypadku to już chyba kwestia gustu znaczy który się bardziej podoba wizualnie, silnik V czy R itp. Więc myślę że jak już 600 Ci nie wystarcza to z masywniejszym moto nie powinieneś mieć żadnych problemów a zima idzie to i masy nabierzesz :mrgreen:.

PS
Modem nie jestem jak by co tylko lubię jak "wszystko" jest na swoim miejscu :twisted:

Dodam że za plecami kumpla (a czasem prosto w twarz) mówimy że jeździ "damskim lytrem" :twisted:

Awatar użytkownika
Piotrek82
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotrek82 » ndz 07 paź 2012, 22:40

Miedziany pisze:MAM 188 CM WZROSTU I 70KG WAGI STĄD PYTANIE CZY TO NIE JEST ZA MASYWNY SPRZĘT JAK DLA MNIE. JEŚLI KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC W TYM TEMACIE BĘDĘ WDZIĘCZNY..POZDR
To raczej pytanie do motocyklisty który Cie zna i potrafi ocenić twoją technikę jazdy, bo o to przecież chodzi.
Pozdrawiam.

Fallen
pisarz
pisarz
Imię: Karol
województwo: mazowieckie

Post autor: Fallen » pn 08 paź 2012, 18:27

Myślę, że to zależy od tego co masz pod swoim deklem :P bez urazy wszystko zależy od Ciebie i techniki jazdy jaką dysponujesz. Są ludzie znacznie niżsi i lżejsi od Ciebie, a z 800 radzą sobie wyśmienicie :wink: Co do CBF-a to napisz do Rudej i Piotra. W szczególności pogadaj z Piotrem on jeździł jednym i drugim i jeszcze paroma innymi powinien dać Ci porządne sprawozdanie :)
Powodzenia w szukaniu nowego cacka i "lewa w dziurę"... czy jakoś tak :D
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Er­ra­re hu­manum est

Awatar użytkownika
lukszy
bywalec
bywalec
Imię: Łukasz
województwo: mazowieckie

Post autor: lukszy » wt 23 paź 2012, 21:37

hej mogę ci troszkę podpowiedzieć bo mam 186cm tylko ze waga większa bo 90kg i przed VFR800 jeździłem na CBF500 (wiec podobnie :)) jak przesiadłęm sie na VFR przez pierwsze 200km musiałem sie do niej przyzwyczaić - głównie do sportowej kierownicy. Przy jeździe po miesćie nie odczuwam wielkich różnic (gabarytowych) jedynie jeśli trzeba moto wypchnąć lub gdy na nim siedzisz chcesz wycofać to wtedy czuć mase, ale ogólnie to jest git i polecam :)

Awatar użytkownika
Hefajstos
klepacz
klepacz
Imię: Maciej

Post autor: Hefajstos » śr 24 paź 2012, 08:30

Powiem krótko: moja Żonka 170 cm wzrostu i ponizej 60 kg, jeżdziła moja VFR 800 i dawała radę. Wszystko zależy od tego co pod czaszką jest i chęci oraz samozaparcia.

ODPOWIEDZ