Problem z ustawieniem gaźników w Bandicie 400
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Problem z ustawieniem gaźników w Bandicie 400
Cześć.
Głowię się już nad motorkiem z 3 dni i nie umiem z nim dojść do ładu. Gaźniki wyczyszczone, ustawiona mieszanka, ustawiony poziom paliwa w komorach pływakowych, zrobione synchro, kompresja prawidłowa i za cholerę nie umiem dziada ustawić. Ma świetny dół, but że aż miło ale obroty się w połowie skali kończą. Jak wyciągnę airbox to wtedy od spodu jest dziura a w górnym zakresie obrotów elegancko znów hula. Motorek to taka trochę padlinka, chłopak kupił sobie na pierwsze moto. Kopci trochę na biało z delikatnym błękitem. Ma też tak że jak się puści manetkę to obroty spadną do powiedzmy 2 000 obr i później dopiero po chwili spadną na obroty jałowe. Może gdzieś coś jest zatkane? Czy można coś więcej wyregulować? Już mnie denerwuje ten motocykl.
AAA ma trochę zużyte iglice, są poobcierane. Czy może przez to leci paliwo wtedy kiedy nie powinno i świruje?
Głowię się już nad motorkiem z 3 dni i nie umiem z nim dojść do ładu. Gaźniki wyczyszczone, ustawiona mieszanka, ustawiony poziom paliwa w komorach pływakowych, zrobione synchro, kompresja prawidłowa i za cholerę nie umiem dziada ustawić. Ma świetny dół, but że aż miło ale obroty się w połowie skali kończą. Jak wyciągnę airbox to wtedy od spodu jest dziura a w górnym zakresie obrotów elegancko znów hula. Motorek to taka trochę padlinka, chłopak kupił sobie na pierwsze moto. Kopci trochę na biało z delikatnym błękitem. Ma też tak że jak się puści manetkę to obroty spadną do powiedzmy 2 000 obr i później dopiero po chwili spadną na obroty jałowe. Może gdzieś coś jest zatkane? Czy można coś więcej wyregulować? Już mnie denerwuje ten motocykl.
AAA ma trochę zużyte iglice, są poobcierane. Czy może przez to leci paliwo wtedy kiedy nie powinno i świruje?
-
- teksciarz
Re: Problem z ustawieniem gaźników w Bandicie 400
Ustawiona tak jak pisze serwisówka, czy ustawiona przez Ciebie ? Przy wiekowych sprzętach to co piszą na temat składu mieszanki w serwisówce nie ma się wogóle do rzeczywistośći. Może gdzieś łapie lewe powietrze delikatnie ?Arnold pisze:ustawiona mieszanka
Prawdziwy motocyklista brudnych rąk się nie boi...
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Wiem o co chodzi. Niestety tak jak pisze serwisówka. Nie mam sprzętu do tego. 

- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
no to bida a z tego co piszesz to rzeczywiście jakby jakieś lewe powietrze ,z wolnymi to wkręcaj śruby składu mieszanki o 1/4 obrotu i sprawdzaj jak schodzi z obrotów , co do dziury w średnich na poczatek zasłoń połowę wlotu powietrza do filtra=airboxu i sprawdźArnold pisze: Nie mam sprzętu do tego.

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Będę się musiał zaopatrzyć w świecę diagnostyczną. Za chwilę obadam samostartem czy nie ciągnie powietrza gdzieś.
-
- teksciarz
Chyba wykręcaj.PETER pisze:wkręcaj śruby składu mieszanki o 1/4 obrotu i sprawdzaj jak schodzi z obrotów

Prawdziwy motocyklista brudnych rąk się nie boi...
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
wkręcać az dojdziesz do momentu kiedy spada szybko do obrotów biegu jałowego
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"