Drętwiejąca dłoń
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
Re: Drętwiejąca dłoń
Może to ma związek z rozmiarami kierowcy, że może wyższemu drętwieje a niższemu nie ?
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
- województwo: wielkopolskie
Przyszedł do mnie ten mały plasticzek nazywany tempomatem. Jestem po pierwszych 200km przejechanych dziś z nim i powiem Wam , że mi pomaga. Lepiej się czułem i nie dręczyło mnie mrowienie dłoni. Mówię sam za siebie, ktoś inny może mieć inne odczucia, bo z innego powodu mogą mu drętwieć dłonie. Do końca sezonu jeszcze trochę km się zrobi, okaże się czy pierwsze wrażenie nie było mylne.
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
a skolko takie cudo? bo mi tez dretwiejebintom pisze:Przyszedł do mnie ten mały plasticzek nazywany tempomatem

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Gregor ma na stanie to cudo i też powiem śmiało że mi spasowało jak nigdy.bintom pisze:Przyszedł do mnie ten mały plasticzek nazywany tempomatem. Jestem po pierwszych 200km przejechanych dziś z nim i powiem Wam , że mi pomaga. Lepiej się czułem i nie dręczyło mnie mrowienie dłoni. Mówię sam za siebie, ktoś inny może mieć inne odczucia, bo z innego powodu mogą mu drętwieć dłonie. Do końca sezonu jeszcze trochę km się zrobi, okaże się czy pierwsze wrażenie nie było mylne.
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
allegrokamil grudziadz pisze:a skolko takie cudo? bo mi tez dretwiejebintom pisze:Przyszedł do mnie ten mały plasticzek nazywany tempomatem

http://allegro.pl/tempomat-motocyklowy- ... 57802.html
Dokładnie ten

- Stuwka
- klepacz
- Kontakt:
Nie wiem czy Gregor nie ma taniej ale no cóż ..... 

- Damo 88
- klepacz
Mnie sama myśl przeraża blokowanie manetki w motocyklu i to jeszcze o takiej mocy 

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
Blokowanie manetki to raczej kiepski pomysł.
Wydaje mi sie że duzo lepszym rozwiązaniem są te "motylki". Kolega sporo jeździ na rowerze (po kilka tys km) i ma coś bardzo podobnego w rowerze. Twierdzi, że różnica jest kolosalna i dłonie wogóle się nie męczą.
Z ciekawości (i taniego rozwiązania) zakupie takowego "motylka" może jeszcze w tym sezonie i sprawdze jak to działa.
Wydaje mi sie że duzo lepszym rozwiązaniem są te "motylki". Kolega sporo jeździ na rowerze (po kilka tys km) i ma coś bardzo podobnego w rowerze. Twierdzi, że różnica jest kolosalna i dłonie wogóle się nie męczą.
Z ciekawości (i taniego rozwiązania) zakupie takowego "motylka" może jeszcze w tym sezonie i sprawdze jak to działa.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
ja akurat zanabyłem dziś u gregora tą ,,łopatke,, o wrażeniach napisze jak cos wiecej polatam.wrażenia z wizyty u ,,dalekich kolegów,,
jak najbardziej pozytywne dzieki za kawe i wesołe przedpołudnie

- david939
- zadomowiony
- Imię: Dawid
po zmianie moto z xj na vfr też odczułem drętwienie nadgarstków, przy trasie 3kkm doszedłem to wniosku, że to przez wygięcie dłoni w górę, powodujące niedokrwienie - po kiciolu został mi tempomat i po odpowiednim ustawieniu (wysoko, tak żeby przy odkręceniu manetki dłoń była w linii prostej z przedramieniem - jest to możliwe jedynie na drogach ekspresowych/autostradach, w mieście jest to niebezpiecznie, ponieważ poprzez przypadkowe ześlizgnięcie dłoni nastąpi mocne odkręcenie manetki - a to już wiadomo czym może się skończyć) pomaga na tę dolegliwość
bolało mnie też lewe kolano, jak wcześniej ktoś wspominał, ale na to nie znalazłem sposobu..

bolało mnie też lewe kolano, jak wcześniej ktoś wspominał, ale na to nie znalazłem sposobu..
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
ale ten patent z oringiem jest całkiem spoko bo w każdej chwili możemy zmienić położenie przepustnicy bez ściągania blokady 

Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
- Stuwka
- klepacz
- Kontakt:
Zawsze do usługkubatron2 pisze:ja akurat zanabyłem dziś u gregora tą ,,łopatke,, o wrażeniach napisze jak cos wiecej polatam.wrażenia z wizyty u ,,dalekich kolegów,,jak najbardziej pozytywne dzieki za kawe i wesołe przedpołudnie
![]()