Holidayexpress
-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Holidayexpress
Macie może jakiś pomysł na wyciągnięcie zwrotu kaski od złodziejskiej firmy holidayexpress ??????
Kufa jakoś tak nas omotali , że kupiliśmy woutcher na wakacje .
Bardzo chcieliśmy , żeby to była prawda .
Przez noc ochłoneliśmy i dotarło do nas , że nie tego oczekujemy od wakacyjnego wyjazdu i że jest to grubą nitką szyte .
.
Firma z Warszawy , więc po telefonicznym uzgodnieniu wysłaliśmy kurierem wszystkie papiery z informacją , że rezygnujemy .
Papiery dotarły , wszystko pięknie , zwrócą kaskę ale ....
księgowa jest chora , w banku , nie ma szefa , przelew wysłali , złe konto , znowu wysłali ....
Teraz chorują ... szef za granicą itd. Teraz już odkładają słuchawke jak mnie słyszą .....
Kufa jakoś tak nas omotali , że kupiliśmy woutcher na wakacje .
Bardzo chcieliśmy , żeby to była prawda .
Przez noc ochłoneliśmy i dotarło do nas , że nie tego oczekujemy od wakacyjnego wyjazdu i że jest to grubą nitką szyte .
.
Firma z Warszawy , więc po telefonicznym uzgodnieniu wysłaliśmy kurierem wszystkie papiery z informacją , że rezygnujemy .
Papiery dotarły , wszystko pięknie , zwrócą kaskę ale ....
księgowa jest chora , w banku , nie ma szefa , przelew wysłali , złe konto , znowu wysłali ....
Teraz chorują ... szef za granicą itd. Teraz już odkładają słuchawke jak mnie słyszą .....
-
- pisarz
Re: Holidayexpress
Wie ktoś może jaki jest pagagraf na rezygnację z zakupu dokonanego poza siedzibą firmy przed upływem 10 dni ??
Musze ruszyć temat a pojęcia nie mam ...... policjant przyjmujący zgłoszenie również ......
Musze ruszyć temat a pojęcia nie mam ...... policjant przyjmujący zgłoszenie również ......

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
USTAWA
z dnia 2 marca 2000 r.
o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny
Art. 2. 1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
3. W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
z dnia 2 marca 2000 r.
o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny
Art. 2. 1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
3. W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- pisarz
Dzięki Lukaszny - wg tego co przytoczyłeś - powinni zwrócić kaskę w 14 dni a nie płacą od połowy lutego
Po niedzieli ide na policje i niech działają

Po niedzieli ide na policje i niech działają
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
I jak sprawa ?
-
- pisarz
Ano bez efektu ...
Teraz już nie chcą rozmawiać , bo chcą mi odpisać na pismo które dostali miesiąc temu ........
Tylko nie pisza odpowiedzi .
Zbieram wszystko do kupy , wysyłam ostatnie wezwanie do zapłaty .... i na policyje
Teraz już nie chcą rozmawiać , bo chcą mi odpisać na pismo które dostali miesiąc temu ........
Tylko nie pisza odpowiedzi .
Zbieram wszystko do kupy , wysyłam ostatnie wezwanie do zapłaty .... i na policyje

- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
a zgłosić sie do Rzecznika Praw Konsumenta?
-
- pisarz
Zgłaszałem -
wysłali pismo z prośbą o wyjaśnienie - zostali olani ...
Podobnie jak UOKIK I Inspekcja Handlowa .
Ogólnie te instytucje moga im skoczyć .
Pozostała Policyja i sprawa w sądzie
wysłali pismo z prośbą o wyjaśnienie - zostali olani ...
Podobnie jak UOKIK I Inspekcja Handlowa .
Ogólnie te instytucje moga im skoczyć .
Pozostała Policyja i sprawa w sądzie
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Takie rzeczy tylko w Polsce.