Szkocja 2007

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » czw 31 maja 2007, 08:32

a ja tak kumam, ze Sowa nie o wyjazd zaaaaazdrosnyyyy :lol maj w pełni to ptactwo stroszy upierzenie, wije gniazda i jakies cuda z jajkami wyprawia.

MadziX - mamy następnego/ą chętnego/ą. Poniewaz zgłosił/a sie na pw więc też nie podaję jego/jej personaliów. Niech się sam/a ujawni.
Oj coś czuję w kościach, ze może niezłą ekipą zadepczemy tę Szkocje. Tylko zeby im whisky w gorzelniach starczyło
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 31 maja 2007, 11:17

mors pisze:jakies cuda z jajkami wyprawia.
powiało mi Wielkanocą hahahahahaha :mrgreen:

co do wypadu- o kurcze niezła brygada się kroi..ta parka,którą znam to mysle ze na 99 % jedzie...ale chyba się zgracie i razem wyruszycie z gd ? dam namiary oczywiście..
Obrazek

Awatar użytkownika
Hydro
pisarz
pisarz
Imię: Marek
Kontakt:

Post autor: Hydro » sob 02 cze 2007, 22:53

Jak juz jestem na tym forum (a dołączyłem, bo znalazłem ten wątek), to chcialbym się dowiedzieć jaki macie osteteczny termin wyjazdu i w ile osób chcecie jechać. Mój plan o ile się zrealizuje, to raczej Irlandia, ale Wyspy małe, więc nigdy nie wiadomo gdzie oczy poniosą.
I tak powiem...

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 06 cze 2007, 00:04

hello Hydro !
ja mam do dyspozycji 2 tyg . - ostatni tydz czerwca i 1 tydzien lipca, ale z tego co wiem nie za bardzo ten termin jest atrakcyjny dla osób planujących tu przyjechac..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

mam pytanie - jako ze zostało juz 2 tyg. do początku mojego urlopu -czy plany Wasze się jakos wyklarowały..?rozumiem,że przybywacie ? :roll: :biggrin :mrgreen:
pytam bo najwyższy czas dla mnie coś zaplanować..jeśli nie przyjedziecie to zmykam stąd najprawdopodobniej nad morze śródziemne..samej to mi się tu nie chce snuć.. :nausea :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hydro
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Hydro » śr 06 cze 2007, 00:09

Dzieki za odpowiedz Madzix :) Ja jak najbardziej bylbym chętny o ile jakas ekipa sie zbierze. Wiekszy problem z moto - ktorego znaleźć nie moge :( ... wszystkie albo na drugim koncu PL albo jakies wadliwe :/
I tak powiem...

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 06 cze 2007, 10:40

Jestem po rozmowach z:
GaBaSem - bardzo chętny, ale termin koniec czerwca początek lipca nierealny
Staśkiem z jego lepsza połową Marzenką - baaardzo chętni ale na sierpień
Andrzejem (mój kumpel z 3miasta) - sierpień realny
morsem - to ja :lol tez raczej sierpień z podanych wczesniej powodów czerwiec /lipec nierealny

decyduj MadziX - ustawiamy się na konkretny termin w sierpniu? nieodwołalny i bezapelacyjny i twardy jak :tts ?
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 06 cze 2007, 12:05

słuchajcie - ja niestety tyle urlopu nie dostanę, moim mogę manipulowac ,ale mój chłopak nie moze przesunac swojego...więc u mnie pozostaje ten termin, który podałam.
Natomiast w sierpniu mam dość napięty grafik ,bo 10-13 ślub znajomych, 26 - wybywam do polski .

po prostu jak Wasz wyjazd zahaczy o weekend ,w którym będziemy w domu to się podłączymy do Was na dwa dni i oczywiście jak przyjedziecie i jak będziecie wracać to macie u nas spanko i browarek i garaż na motorki. także przynajmniej dwa dni spędzimy razem,piwka się napijemy i obrobimy d...anglikom :mrgreen:

także tak to wygląda z mojej strony...
Obrazek

Awatar użytkownika
Hydro
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Hydro » śr 06 cze 2007, 13:25

Oj ekipa sie kruszy a moj plan podboju wysp pozostaje bez zmian i chyba bedzie to w tym sezonie na Deauville, bo mam pewniaka z PL salonu od znajomego mechanika za przystępną cenę. Tak więc panie i panowie dajcie znac czy ktos z waszych znajomych sie wybiera - im szybciej tym lepiej. Pozdrawiam.
I tak powiem...

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 13 cze 2007, 17:37

Wypraszam sobie słowa "kruszy się".

Ekipa jest concret-na
1. GaBaS
2. Stasiek +1
3. Andrzej +1 (kolega morsa)
4. osoba in blanco (mors wie kto)
5. mors

ewnetualnie Hydro - jak nie będzie siał defektyzmu :lol możesz jechac na Deauville ni ma sprawy

Jedziemy w sierpniu - jeszcze nie wiemy którego - ustalamy jak Stasiek wróci z Dunii

Hej ho hej ho
do Szkocji (MadziXa) by się... szło? tfu gnało :hooray

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 13 cze 2007, 23:22

no to ja jadę w takim razie wygrzac swe gnaty do Portugalii ,a w sierpniu czekam na Was z browarem w piwnicy :lol wszystko gra i buczy... :motolove
ps.orientacyjnie planujecie już jakiś termin i plan podrozy po szkocji ??( pomijam plan picia piwa bo to oczywiste :lol: ) motoride:
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 14 cze 2007, 09:11

Jak wspomniałem - czekamy na Staśka i jego przepiękną połowę, aż wrócą z audiencji u Hamleta i konkretyzujemy konkretny dzień wyjazdu w sierpniu.
Rezerwujemy bilety na ferkę, wacha pod korek i wio wszystkie 109 koników (kto ma Viteca oczywiśnie)

Plan jest następujący:

1. jedziemy bez planu :lol

a teraz wery syrius:

Zaczniemy od zwiedzenia okolicy Njukastela i samego miasta (jak wspomniałem ja już tam byłem więc chłopaki będą nawijać okoliczny asfalt, a my połojimy browca :lol ) żart - oczywisnie - liczymy, ze pokażesz nam same intjeresnoje plejsy.
Ja chętnie bym zobaczył Holy Island - bo widziałem tylko fale Morza Północnego nad asfaltem i na horyzoncie zarys wyspy.
Na pewno Edynburg - raczej 1 dzień, (pod Edynburgiem jest tani Hotel z gatunku Etap z którego korzystałem pięć lat temu - więć tam pewnie moglibysmy kimnąć - chyba ze portierka mnie jeszcze pamięta :lol to kiszka)

Z Edynburga nijak nie wypada inaczej jak zamek Stirling i wiązanka biało-czerwonych goździków pod pomnikiem Williama Wallace'a :biggrin
a potem do góry - czyli jak na Vikingów przystało na północ.

Przyznam, ze poprzednim razem pojechałem prosto na północ i wracałem zachodnim wybrzeżem Loch Ness , Fort Williams itp pomijająć wschód. Nie wiem czy warto tym razem zahaczyć o Aberdeen, Dundee, Peterhead? Liczę na Twoją podpowiedź

Spróbujemy zaliczyc Cape Wrath. Mam fajowską książkę - album o Szkocji (Wainwright in Scotland z fotografiami Derry Brabbsa cudo!) więc ciekawych miejsc raczej nie zabraknie, ale mocno liczymy na Ciebie.

Jest propozycja kolegów, aby zabrać namioty i nocować na łonie - ja będąc poprzednim razem widziałem, ze Szkocja jest pogrodzona płotami i prawie wszystko sprywatyzowane więc raczej stawiałbym na B&B i Hostele. 6 lat temu przed sezonem za B&B płaciliśmy około 12-15 funciaków od łba. Bylibyśmy wdzięczni gdybyś mogła to jakoś sprawdzić czy ceny mocno się zmieniły. Musimy to uwzględnić w budżecie.
Po Szkocji snuć się będziemy około 9-10 dni najchętniej w Twoim towarzystwie :biggrin a potem Njukastel - ferka i do domu.

Cieszysz się, ze jedziemy do Ciebie? :lol

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 14 cze 2007, 11:43

pewnie ,że się cieszę ,że jedziecie do mnie :) :hooray :hooray motoride: motoride:
przygotuję parę ważnych informacji...
co do wschodniej szkocji słyszałam,że wschodnie nabrzeże jest nieciekawe ( zresztą tak jak w uk - warto zobaczyć Holy Island i np Bamburgh Castle ,ale potem lepiej zawinąć się na zachód )
Tak jak pisałam - będę miała do dyspozycji weekend więc możemy pojechać z Wami w parę fajnych miejsc znajdujących się niedaleko naszego miejsca zamieszkania - Lake District, trasa w Alston,objazdówka po new castle itd z bazą wypadową u nas - np. zjedziecie ze szkocji do nas w pt, sobota, niedziela jeżdzimy wracamy do nas (my mieszkamy w miejscowości pod new castle )- to wstępna propozycja oczywiście.

będzie termin to ustalimy konkterty :biggrin :hooray :hooray motoride: motoride:
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 14 cze 2007, 12:12

Super - dziękx i jeszcze przy okazji te ceny hosteli i B&B w Skotlandii

to wschód sobie darujemy - tak mniemałem

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 14 cze 2007, 12:15

jasne nie ma sprawy - ceny sprawdzę , obawiam się ,ze już trochę poszły w górę ;/
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 14 cze 2007, 12:34

jak to w Szkocji... góry... i góry.... i góry... o! jezioro!

[ Dodano: 2007-06-14, 12:53 ]
oooo! i dziewczyna w górach. Zupełnie jak z Polski - trochę do MadziXa podobna :lol

ODPOWIEDZ