jak to z tym spalaniem ?
- kazayoshi
- bywalec
- Imię: Kamil
- województwo: śląskie
Re: jak to z tym spalaniem ?
U mnie przy mieszanym cyklu ze znaczna przewaga trasy (4km w miescie, 15km na S1 ze srednia kolo -130km/h) wychodzi spalanie okolo 4.7l/100km. Jak ruszam to staram sie uzywac tylko 1-2 i wrzucam odrazu na 5-6 zeby sie "toczyc" 70km/h na 3-4k rpm, przynajmniej po miescie, w trasie obroty ida troche wyzej. Jak na dojazdy do pracy + wycieczki po robocie to jestem zachwycony spalaniem. Zobaczymy czy zejde jeszcze nizej w dotychczasowym trybie emeryt style ;p
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
U mnie jest tak że jak naleję pod korek zawsze jakoś wypala do rezerwy a potem znowu nalewam pod korek
. Raz na baku przejechałem 235 mil tj. około 375 km.

- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Tak czytam o waszym spalaniu i nie wiem co wy macie za sprzęty ale ja jeżdżąc 120 - 160 i głównie trasa to wychodzi mie 6,5 litra
raz udało mi się zejść do 6,4
ale to była tylko trasa (RC46 98r.)
Trzeba mojej sztuce jakiejś regulacji czy coś?
Nadmieniam, że olej filtry zawsze na czas.

LWL 74HN
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Pewnie nie trzeba. Wiedz, że jedni jeżdżą "inaczej"Zając pisze:...
...

Adam
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
no i masz spalanie w normie jestes bardziej ,,aktywny,, to spalanie kreci sie wokół 6 7 litrow pilnujesz sie zejdziesz do 5 z grosikiem.........ale po co 

- zalew
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: zachodniopomorskie
Zając pisze:Tak czytam o waszym spalaniu i nie wiem co wy macie za sprzęty ale ja jeżdżąc 120 - 160 i głównie trasa to wychodzi mie 6,5 litraraz udało mi się zejść do 6,4
ale to była tylko trasa (RC46 98r.)
Kolega_PL pisze:Pewnie nie trzeba. Wiedz, że jedni jeżdżą "inaczej"Zając pisze:...
...
Ja pierdzielę..dzieki chłopaki-ulżyło mi.Czytam,czytam,ostatnio też w innym wątku i już po prostu głupieję.kubatron2 pisze:no i masz spalanie w normie jestes bardziej ,,aktywny,, to spalanie kreci sie wokół 6 7 litrow pilnujesz sie zejdziesz do 5 z grosikiem.........ale po co
Naprawdę już powoli zacząłem się zastanawiać czy aby z moim motorem jest wszystko w porządku

- kazayoshi
- bywalec
- Imię: Kamil
- województwo: śląskie
Spokojnie, nie masz sie co wkrecac, wszystko gra. U mnie jak jezdze "normalnie" to tez mi pali 6-7l. 

- cinekban87
- zadomowiony
- Imię: Marcin
- województwo: lubelskie
vfr rc 46 98 rok, miasto 60% tor 40% spalanie 6,7 litra na 100 km wiec nie jest zle
- mobiand
- teksciarz
- Imię: Andrzej
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
ja jeżdżę niestety niedużo (praca poza domem
) Tak więc jak już siądę to lubie pozapierdalać 
Oczywiście w granicach rozsądku, ale spalanie w mojej rc36II z 96r. wypada wtedy raczej blado
ale kto by to liczył.
Podsumowując jak odkręce to weźmie coś koło dychy. Przy spokojnej jeździe między pięć a sześć.

Oczywiście w granicach rozsądku, ale spalanie w mojej rc36II z 96r. wypada wtedy raczej blado

Podsumowując jak odkręce to weźmie coś koło dychy. Przy spokojnej jeździe między pięć a sześć.
była VFR 750f rc36II 1996 a jest 1100xx, WFM M06 1962, WSK125 1979, Jawa 50
- brutoos
- pisarz
- Imię: Jacek
- województwo: mazowieckie
a ja kiedyś po 3 sesjach po 30-35 km na lotnisku Ryki/Nowodwór zatankowałem 19 litrów
ale manetka praktycznie w jednej pozycji

ale manetka praktycznie w jednej pozycji

- KOWAL ziom
- bywalec
- województwo: mazowieckie
u mnie standardem jest trasa, moto full obciążone (2os, plecak, tankbag, kufer 48), 140-180, spalanie między 6,4-6,7. Jak żona leci na swoim moto, czyli jedziemy bardzo spokojnie ok 100 to spalanie potrafi zejść poniżej 5. I to jest moment kiedy na stacji jest mi wesoło, bo okazuje się, że vfr pali mniej niż gs500 

Krzyki krzepną w zastygłej perle, gdy on powstaje z bolesnego uśpienia...
-
- pisarz
Z ostatniego (wczorajszego) tankowania fi z '98, z jazdy tylko po warszawie wyszło mi spalanie równo 6,4.
Okupione jednak to było nieznacznym kręceniem manetką obrotami max 4500 czasem 5000 i v-max 80-100km/h.
Nigdy tego nie sprawdzałem więc postanowiłem sprawdzić. Przy normalnej (nie ekstremalnej) jeździe po mieście z litr/100 więcej. W moim przypadku największy wpływ na zużycie paliwa miała wymiana filtra powietrza. Od ręki 1L/100km mniej.
Okupione jednak to było nieznacznym kręceniem manetką obrotami max 4500 czasem 5000 i v-max 80-100km/h.
Nigdy tego nie sprawdzałem więc postanowiłem sprawdzić. Przy normalnej (nie ekstremalnej) jeździe po mieście z litr/100 więcej. W moim przypadku największy wpływ na zużycie paliwa miała wymiana filtra powietrza. Od ręki 1L/100km mniej.
-
- bywalec
- województwo: wielkopolskie
Moje ostatnie minimalne spalanie na trasie 800km- jazda przepisowa, w porywach sporadycznie 120/130, teren zabudowany 60-70,obroty max 5000 - 5,2... jechało kilka sprzętów i mój był najlepszy w stawce, tak więc da się...
ogólnie nikt nie miał parcia na szybką jazdę, a u mnie wyjątkowo w tym sezonie 0 punktów i mam nadzieję tak już zostanie 

-
- bywalec
- województwo: wielkopolskie
czas już skończyć z corocznym odrabianiem 6 punktów : 

- slimak
- klepacz
trasa porta westfalica kołobrzeg 650km prędkość od 170- 210 po drodze 2 korki spalanie 6,4 wydech mig przelotowy i filtr kn
ZKL