Witam wszystkich
Nie wiem czy do dobry dział ale w sumie jak o wszystkim to o wszystkim
Zimą kupiłem kask AGV STEALTH w dobrej cenie i jestem z niego zadowolony ogólnie, ale niedawno zauważyłem problemy z szybką, ponieważ jak kiedyś tzn na początku sezonu nie było problemów z wizjerem, tak teraz są, Chodzi mianowicie o to że przy lekkim domykaniu szybki potrafi mi się otworzyć, dopiero gdy mocniej ją docisnę do kasu wtedy trzyma się jak należy. Zauważyłem że nie ma na niej napisu AGV jak np u mojego kolegi w kasku. Napisane jest na niej IMAG i jakiś numer. Podejrzewam wiec że może jest to nieoryginalna szybka i stąd mogę być z nią takie problemy. Może ktoś ma taki kask i jak ewentualnie u niego jest oznaczona szybka? Śledzę alledrogo ale cena wizjerów a bynajmniej do AGV powala na kolana:(
Szukam wiec jakiejś lustrzanki w rozsądnej cenie
Pozdrawiam
(nie) oryginalna szybka do AGV
-
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: mazowieckie
(nie) oryginalna szybka do AGV
...tak dużo za nami, a jeszcze przed nami tyle...
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Re: (nie) oryginalna szybka do AGV
Sam mam już 2-gi AGV Stealth i szybka w nich jest ogólnie badziewiasta. Rysuje się od wszystkiego co tylko możliwe. Jak wrócę do domu to sprawdzę jak u mnie ta szybka wygląda i dam znać. Kiedyś rozglądałem się też za nowym wizjerem i nie widziałem żeby ktoś robił jakieś "podróbki" ale oczywiście małe żółte rączki zrobią wszystko na czym można zarobić. Chociaż z tego co pamiętam to chyba cały kask jest Made in China
-
- zadomowiony
dzieki ivan, byłbym bardzo wdzięczny, też nie mogłem nigdzie znaleźć podróbki, a o oryginałach równiez czytałem że są badziewne i trzeba uważać jak chol....era przy czyszczeniu
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
No ja też mam nad lewym okiem napis IMAG i jakiś nr
No i jeszcze E ileś tam w kółeczku.
O ile przy czyszczeniu można uważać to podczas jazdy w deszczu jak leci jakiś syf spod kół, przecierasz palcem i masz piękne rysy
Ogólnie te szybki to się chyba rysują nawet od dup komarów
No i jeszcze E ileś tam w kółeczku.
O ile przy czyszczeniu można uważać to podczas jazdy w deszczu jak leci jakiś syf spod kół, przecierasz palcem i masz piękne rysy

Ogólnie te szybki to się chyba rysują nawet od dup komarów

-
- zadomowiony
wiec widzę że również mam taką samą, ale myślę cały czas czy nie kupić jakiejś lustrzanki, bo ta niedość że się nie domyka to jeszcze jak trafnie Ivan zauważyłeś rysuje się chyba newet od dupy komara
- G O F E R
- pisarz
- Imię: Rafał
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Widzę, że wątek nieco leciwy, ale...
Na jakość szybek AGV wszyscy narzekają nawet Italiańcy.
Ale jest dosyć prosta rada na samoistne otwieranie. Większość Agiefałów, a na pewno Stealth, ma regulacje. Jak wyjmiesz szybę to po każdej stronie masz dwie śruby regulacyjne. U mnie się sprawdziło.
UWAGA, dopasuj dobrze wkrętak, bo śruby są parszywej jakości i łatwo je "zaokrąglić"
Na jakość szybek AGV wszyscy narzekają nawet Italiańcy.
Ale jest dosyć prosta rada na samoistne otwieranie. Większość Agiefałów, a na pewno Stealth, ma regulacje. Jak wyjmiesz szybę to po każdej stronie masz dwie śruby regulacyjne. U mnie się sprawdziło.
UWAGA, dopasuj dobrze wkrętak, bo śruby są parszywej jakości i łatwo je "zaokrąglić"