a moze by tak drugi wiatrak/?
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
a moze by tak drugi wiatrak/?
z raqcji tego ze vfr w korkach mieście itd lubia podgrzać otoczenie nie myslał ktoś nad założeniem drugiego wentylatora na prawej chłodnicy???ciekawe czy by sie to powiodlo (od takie moje przemyślenia w sobotni dżysty poranek)
- juhass
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: śląskie
Re: a moze by tak drugi wiatrak/?
Pomysł może i nie głupi, lecz trzeba by wybadać czy na prawej chłodnicy jest wogóle miejsce na to, założyć plastikową "kierownicę" powietrza, jak na lewej itp. Poza tym drugi włącznik wentylatora, albo wymiana obecnego na wcześniej załączający wentylatory, bo na obecnym uzyskasz tylko szybsze schladzanie, ale dalej od tych 103 stopni...
Moim zdaniem nie warto, tym bardziej że fabryczne schładzanie dobrze daje radę. A że ciepło w jajka? Na v-ce musi być ciepło.
Moim zdaniem nie warto, tym bardziej że fabryczne schładzanie dobrze daje radę. A że ciepło w jajka? Na v-ce musi być ciepło.

-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Pomysł co najmniej bezsensowny... VFR, gdy jest sprawna, spokojnie daje radę w przeokrutnych korkach. Warunek - musi mieć sprawny układ chłodzenia. A jak się nie dba, albo kupi badziew, albo nie wie co zrobić to szuka się dziury w całym i innych wentylatorówkubatron2 pisze:z raqcji tego ze vfr w korkach mieście itd lubia podgrzać otoczenie nie myslał ktoś nad założeniem drugiego wentylatora na prawej chłodnicy???ciekawe czy by sie to powiodlo (od takie moje przemyślenia w sobotni dżysty poranek)

Adam
- kubatron2
- klepacz
te kolega przyhamu troche
-
- pisarz
- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
ale ma racje 

-
- pisarz
Kuba, zaproś dziewczynę na kolacje, albo oddaj mechanikowi swoją niunie. Każda z tych rzeczy będzie lepsza od zakładania jakiegoś nowego k..a wentylatora. No proszę Cię, co Ty chcesz zrobić wiatropęd czy co?kubatron2 pisze:te kolega przyhamu troche
Masz zajebisty motocykl, zamiast doszukując się problemów i poprawiając fabrykę korzystaj z tego co masz.

Adam
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
koniec pierdzielenia...
Kolega_PL ma racje. sztab najlepszych inżynierów japońskich dbał o to aby VFR 800 pozostał, kontynuował tradycję najlepszego motocykla sportowo-turystycznego i się to im udało. Nie ma co ich poprawiać
Oczywiście można dowalić dodatkowy wiatrak ale on używany powinien być przy katowaniu rodem ze stuntu....
Pamiętajcie że rc 46FI wprowadzano w czasach gdy jeszcze testowano motocykle przed wprowadzeniem na rynek- tzn musiał być sprawny w każdym detalu
Kolega_PL ma racje. sztab najlepszych inżynierów japońskich dbał o to aby VFR 800 pozostał, kontynuował tradycję najlepszego motocykla sportowo-turystycznego i się to im udało. Nie ma co ich poprawiać

Oczywiście można dowalić dodatkowy wiatrak ale on używany powinien być przy katowaniu rodem ze stuntu....
Pamiętajcie że rc 46FI wprowadzano w czasach gdy jeszcze testowano motocykle przed wprowadzeniem na rynek- tzn musiał być sprawny w każdym detalu

- Rychu
- pisarz
moja vfr serwisowana jest regularnie a kiedys w paradze pogrzebowej przegrzala sie i wywalilo litr plynu lacznie , fakt ze temperatura otoczenia byla jakos 30 stopni a predkosci 20 - 30 km/h max ale na postoju wentylator nie wyrabial.
- kubatron2
- klepacz
(od takie moje przemyślenia w sobotni dżysty poranek)........... to powinniście najpierw przeczytac chciałem nawiązać luzna dyskusje a ;nie ze stałem w garażu juz z laptopem i wyrwanym skąśik wentylatorem.a tak to rychu ma tu racje w podbramkowych sytuacjach robi sie nieciekawe.a co do tego PRZYHAMUJ..........to miałem na myśli nazywanie w jakimkolwiek kontekście kogoś motocykla badziewiem .....tak nie wygląda badziew......
http://www.fotosik.pl/u/kubatron2/album ... .......ale ok wszystko juz myślę ze wyjasnione.
http://www.fotosik.pl/u/kubatron2/album ... .......ale ok wszystko juz myślę ze wyjasnione.
-
- pisarz
To, że ładnie wygląda nie jest tożsame z tym, że jest sprawny !!!kubatron2 pisze: .....tak nie wygląda badziew......
Adam
- kubatron2
- klepacz
człowieku o co ci chodzi szukasz dziury w cały.nie mam zamiaru sie z toba przegadywac kłócic ja tu pytam o wentylator.a ty mi próbujesz uswiadomic jaka to mam .j.b.n. motor.wylewaj swoje frustracje moze w domowym zaciszu .prosze admina o zamknięcie tego tematu
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
- województwo: mazowieckie
śmiać mi się chce z tego co czytam...pójdzcie chłopaki na browar etc. i wyluzujcie.
Kolega kubatron napisał na luzie, że coś tam mu wpadło do głowy, takich wątków było i jest mnóstwo na forum i większość traktuje takie czy inne wątki na luzie,ot ktoś coś tam odpisze że ok albo nie ok dany pomysł jest. A nie delikatnie sobie wrzuca każdy na każdego bo ten czy ktoś inny odebrał to w taki czy inny sposób.
Wyluzujcie wszyscy, bo śmiesznie się takie dyskusje czyta;)
Pogoda zajebista, więc na moto koledzy i zapier...ć!:)
Kolega kubatron napisał na luzie, że coś tam mu wpadło do głowy, takich wątków było i jest mnóstwo na forum i większość traktuje takie czy inne wątki na luzie,ot ktoś coś tam odpisze że ok albo nie ok dany pomysł jest. A nie delikatnie sobie wrzuca każdy na każdego bo ten czy ktoś inny odebrał to w taki czy inny sposób.
Wyluzujcie wszyscy, bo śmiesznie się takie dyskusje czyta;)
Pogoda zajebista, więc na moto koledzy i zapier...ć!:)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
- kubatron2
- klepacz
dixon .....
...........ide na moto....

-
- pisarz
Wytknąłem Twoje błędy, a Ty się obruszyłeś.kubatron2 pisze:człowieku o co ci chodzi ...
Ale przyznaje racje, raczej nie powinienem zabierać dyskusji w tym temacie, zbyt poważnie podchodzę do takich tematów.
Ale weź pod uwagę, że jakbym nie podjął dyskusji to może byś właśnie wiatrak montował zamiast śmigać na moto

Dobra, już kończę

Pozdrawiam i bez urazy

Adam
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Masz pomysł, jest okkubatron2 pisze:z raqcji tego ze vfr w korkach mieście itd lubia podgrzać otoczenie nie myslał ktoś nad założeniem drugiego wentylatora na prawej chłodnicy???ciekawe czy by sie to powiodlo (od takie moje przemyślenia w sobotni dżysty poranek)

Zamontuj, przetestuj, podziel się spostrzeżeniami

Być może inni użytkownicy pójdą w Twoje ślady

Będzie to zapewne więcej warte niż kolejna dyskusja akademicka na tym forum

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.