Motul-podróba

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Motul-podróba

Post autor: Diego » pn 04 cze 2012, 00:24

Co prawda jest to olej do auta ale i do moto pewnie można spotkać jako fake.
Chinole wszystko skopiują.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam

Re: Motul-podróba

Post autor: Łysolek » pn 04 cze 2012, 06:51

pozdrawiam Wszytskich Tych , co kupują na Allegro :mrgreen: a jak słyszą moją cenę to mówią : TAK DROGO ? na Allegro mam taniej :P

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » pn 04 cze 2012, 07:39

Ja leje orlen moto do DLa i chyba oryginalny jest :)

Awatar użytkownika
adrian76
pisarz
pisarz
Imię: Adrian
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: adrian76 » pn 04 cze 2012, 11:29

Na allegro jest taniej jak w hurtowniach, więc już coś jest podejrzane. Ja osobiście kupuję od pewnych sprzedawców również i z naszego forum:)
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pn 04 cze 2012, 13:35

Z innego forum:
od 22 lat po otwarciu granic sprowadzamy z zachodu chemie tylko od zródła czyli z fabryk lub przyfabrycznych hurtowni
te linki które Pan podesłał to manipulacja ludzi którzy do niedawna mieli na wyłacznosc na Motula w Polsce
Motul specific 505.01 w cenie 99 zł nie moze pochodzic z oficjalnego zródła poniewaz po opłaceniu akcyzy,recyclingu, polskich opisów i smioesznych polskich atestów itp całej biuroktratyczno -patologicznej polskiej dystrybucji. musialby kosztowac okolo 135-140 zl
Motul Francuski ma piekny bursztynowy kolor ,tak jak niemiecki castrol motul rozlewany w innych rafineriach w europie rózni sie kolorem w zaleznosci od zastosowanej ,,bazy,, która w 100 % pochodzi z rodzimych rafineri czy to w polsce na wegrzech czy słowacji..
to talk samo jak z polskim 4 litrowym castrole , polski parszywej jakoscoi z Gdanskiej rafineri jest na lotosowskiej bazie z domieszka tylko castrolowskich komponentow i uszlachetniaczy , jest bardzo bladego jasnego koloru , od niemieckiego juz na ,,dzien dobry rózni sie zapachem i kolorem,, podobnie jest z Motulem DO KIEDY RAFINERIA FRANSUKA BYŁA WYDOLNA TO JAKOSC MOTULA W EUROPIE BYŁA JEDAKOWA I MIALA JDEN KOLOR I TEN SAM SPECYFICZNY ZAPACH od kiedy nastapił wielki BUM na ten olej i rafineria ozkazła sie niewydolna to olej ten stał sie tzw ,.,masówka,, jak castrol ,mobil,total czy shell , MOTUL zleca go teraz róznym rafineria w zaleznosco od koniunktury i czynnik ekonomiczy odgrywa tu decydujaca role , nikt nie trasportyuje bazy olejowej bo jest to nieoplacalne baza pochodzi z rodzimych rafinerii , i ja na takie oleje mowie ,,zalegalizowane podróby,, bo tak naprawde nikt oleju nie podrabia z jedymy wyjatkiem przez 22 ;lata mojego importu sie spotkalam ( turcy pod berlinem podrabiali mobila 5w50 i zasypali nim cala europe swego czasu i mobil wstrzymnał produkcjie i ,,czyscili rynek,,) ja nie handluje olejami rozlewanymi we wschodniej europie przez 22 lata zdobywałam marke ktrej nie chce sobie spaprac , zaparszam do sczecina na mierzynska 39 , na moich ma=gazynachg nie znajdzie Pan towaru na ktorym byłoby chociazby jedno zdanie po polsku, 80 % naszych odbiorców to ROSJA BIAŁORUS UKRAINA LITWA ŁOWTA ITP , nich zza wsgodniej granicy nie kupi towaru na którym sa polskie opisy , wszytsko musi byc geramnskie ,holenderskie ,szwjcarskie albo francuskie ,
prosze zeryfikowac chociazby to jedno z wielu moich kont na aallegro na ktorym Pan kupil olej, jest tam przez 6 lat 22 tys , pozyywnych kom , ludzie na moim oleju zrobili juz miliony km, i nwszyscy sa zachwyceni , na mierzynskiej 39 w sczecinie robimy tez okolo 200-300 wymian oleju miesiecznie , wymieniamy olej elitom w tym miescie bo mamy najlepsza marke a przy tym jestesmy najtansi z robozcizna bo zarabiamy dobrze na samym oleju a glownie na zwrocie francuskiego i niemieckioego podatku
reasumujac olej który Pan u mnie kupił ma w sobie wiecej ,,orginalnosci,, od kazdego innego rozlewanego poza francja na którym sa dodatkowo opisy w jezekach wschodnio eurpejscich , , no na logike jezeli ktos by sie silił na podróke to najtrudniejsze w tym wszystkim byłyby najbardziej skomplikowane bańki motula z unikalnym lejkiem , a z samym kolorem oleju czy dodatkowa etykieta raczej podrabiajacy by problemu nie miał ....to tak na marginesie
zamiast pisac takie dyrdymały wystarczy chwile liogicznie pomyslec i zwryfikowac sprzedajacego chociazby przez komentarez albo zadac grezczne pytanko a nie pisaac o prokuraturze...
ale jezeli Pana nie pzrekonalam to oczywiscie ma Pan prawo do zwrotu towaru ale koszty wysyłki to juz niestety ale Pan pokrywa i to jest oczywista oczywistosc chyba nie musz sie rozpisywac w tym temacie....
A tak od siebie. Wchodcie sobie na http://www.motul.com/pl/pl/ Tam macie Arkusz danych technicznych i Karta charakterystyki. Jest tam podany między innymi kolor. Przykładowo 300V ma kolor żółty przechodzący w zieleń. Jeśli wasz olej ma taką barwę to możecie mieć przynajmniej częściową pewność, że nie kupujecie fake.

topol
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: topol » pn 04 cze 2012, 14:10

Wojtek86 pisze:Z innego forum:
na moich ma=gazynachg nie znajdzie Pan towaru na ktorym byłoby chociazby jedno zdanie po polsku, 80 % naszych odbiorców to ROSJA BIAŁORUS UKRAINA LITWA ŁOWTA ITP , nich zza wsgodniej granicy nie kupi towaru na którym sa polskie opisy , wszytsko musi byc geramnskie ,holenderskie ,szwjcarskie albo francuskie ,
Ale u nas chyba każdy sprzedawany produkt musi mieć opis w języku polskim, więc jeżeli tego nie ma to sprzedawcy można dowalić karę.
Ja kupuje motula 505.01 do pompowtrysków po 120zł za 4-litrową bańkę w stacjonarnym sklepie puh filtry w Gdańsku i jakoś mi się wierzyć nie chce, że to podróba, chociaż może jestem naiwny. Na bańce jest opis po polsku.

Kolega_PL
pisarz
pisarz
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Kolega_PL » pn 04 cze 2012, 21:49

Wojtek86 pisze: A tak od siebie. Wchodcie sobie na http://www.motul.com/pl/pl/ Tam macie Arkusz danych technicznych i Karta charakterystyki. Jest tam podany między innymi kolor. Przykładowo 300V ma kolor żółty przechodzący w zieleń. Jeśli wasz olej ma taką barwę to możecie mieć przynajmniej częściową pewność, że nie kupujecie fake.
Dziwne, bo w karcie 300V, 7100 i 5100 jest napisane, że kolor bursztynowy
np 300V:
"SEKCJA 9 : WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE
9.1. Informacje na temat podstawowych właściwości fizycznych i chemicznych
Informacje ogólne
Stan fizyczny : płynna ciecz
Barwa: bursztynowa

Ważne informacje dotyczące zdrowia, bezpieczeństwa i środowiska :
pH : nie odnosi się.
Przedział temperatury zapłonu : nie odnosi się.
Temperatura zapłonu : 238.00 °C.
Ciśnienie pary : Poniżej 110kPa (1,10 bar).
Gęstość : 0.863 ŕ 20°C
Rozpuszczalność w wodzie : nierozpuszczalny.
Lepkość : 82.3 mm˛/s ŕ 40°C
9.2. Inne informacje
Temperatura krzepniecia ASTM D97
-42°C"
cytat z karty produktu
Adam

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pn 04 cze 2012, 21:53

Faktycznie dziwne bo w ang. jest Colour Visual Yellow/Green Fluo - co mogę potwierdzić ma swoim 300V

Patrzcie na arkusz danych technicznych. Tam dla 300V (żółto zieleń) i 7100 (czerwień) dane się zgadzają.
Ostatnio zmieniony pn 04 cze 2012, 21:57 przez Wojtek86, łącznie zmieniany 1 raz.

Kolega_PL
pisarz
pisarz
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Kolega_PL » pn 04 cze 2012, 22:04

Wojtek86 pisze:Faktycznie dziwne bo w ang. jest Colour Visual Yellow/Green Fluo - co mogę potwierdzić ma swoim 300V

Patrzcie na arkusz danych technicznych. Tam dla 300V (żółto zieleń) i 7100 (czerwień) dane się zgadzają.
Mogę być ślepy, ale tutaj znów koloru nie podają (7100 MA2) https://docs.google.com/viewer?url=http ... 1316105300
W poprzedniku 7100 napisali RED

Ja zalewam 7100 MA2 i kolor jest miodowy, bursztynowy, no coś w ten deseń :D
7100 MA był na pewno czerwony.
Adam

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pn 04 cze 2012, 23:43

W moto Mam Motula 300 v Kolor zielony . dodatkowo ma charakterystyczny zapach , Co nie którzy mówią że pachnie :wink:
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Gregory » pn 04 cze 2012, 23:47

Kolega_PL pisze:Ja zalewam 7100 MA2 i kolor jest miodowy, bursztynowy, no coś w ten deseń :D
7100 MA był na pewno czerwony.
To się zgadza.
MA2 jest koloru bursztynowego, a MA jest czerwony :wink:
Co do 300V to podchodzi w zieleń :wink:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Gregory » pn 04 cze 2012, 23:49

Ba, nawet dostało mi się płyn do lag Motula jeden ciemniejszy, a drugi jaśniejszy :shock: - tylko który ma być?
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » wt 05 cze 2012, 00:07

Zapewne jaśniejszy , spory czas temu zakupiłem castrlola z najniższej pułki GTX 15w40m do auta , poprzednio był Magnatec i był jaśniejszego kolory ten GTX jest ciemniejszy większą woń jak by starszego przepracowanego oleju ( Porównanie ) . Jednak szybko spływa GTX i sekundę po dopaleniu stukają hydrauliczne popychacze . W magnatec tego nie było , Zastosowałem do GTX-a mały chwyt , Dodałem 50ml oleju motocyklowego Motul 300v i problem ustąpił :wink:

Trochę skręciłem z poprawnej drogi ale kierunek ten sam :biggrin
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr

Post autor: Piotr_Pan76 » wt 05 cze 2012, 09:08

Faceci na temat koloru się wypowiadają, przecież faceci nie mają pojęcia o kolorach ;) a tak serio, to mogę potwierdzić, że podróby olejów się pojawiają, w rozmowie z importerem powiedział mi, że firmy zewnętrzne były zainteresowane np. beczkami 200 litrów coby od nich odbierać puste :shock: , ciekawe po co im ....
Obrazek

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil

Post autor: emils » wt 05 cze 2012, 09:23

Piotr_Pan76 pisze:firmy zewnętrzne były zainteresowane np. beczkami 200 litrów coby od nich odbierać puste :shock: , ciekawe po co im ....
Tak samo jak bar lub klub kupuje beczke piwa i dolewa wody, żeby zysk był większy. Przy kilku beczkach zysk jest na pewno spory.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ