Regulator napięcia vfr 750 rc-24
- rekin_750
- Imię: Piotr
- województwo: łódzkie
Regulator napięcia vfr 750 rc-24
Witam! Przeszukiwałem forum oraz internet i nie mogę nic sensownego znaleźć a mianowicie padł mi regulator napięcia w mojej vfr 750 1988r rc24. I osobiście nie umiem znaleźć żadnego regulatora do niej w sensownej cenie może podpowiecie gdzie kupić jak rozpoznać czy będzie właściwy? Czy wystarczy kupić obojętnie jaki byle było 7 przewodów czy on musi mieć jakieś konkretne parametry?? Dzwoniłem do Rzeszowa do naszego polskiego wytwórcy ale on odradził mi regulator powiedział że testował i nie może zagwarantować jego sprawności. Może wiecie od czego będzie pasował?? Pomóżcie! motocykl jest stary ale jeszcze nic się nie zepsuło w nim nigdy więc szkoda żeby stał w garażu. Pozdrawiam
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
Re: Regulator napięcia vfr 750 rc-24
co robił ????testował????ten kuta....lata sprzedawał ludzia do vfr to gówno i na wyzszych obrotach paliło kompy aku bezpieczniki przekaźniki itd tak jak u mnie .............a ten se powie ze testował............ no zeby mu sie córka ze szczurem puściła 

- rekin_750
No widocznie odradził mi ten regiel. bo nie chciał kolejnego wku****nego klienta 

- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
no ale co se sianka nachapal przez lata to jego prawie karzda vfr w polsce jest po co najmniej 1 wymianie reglera to sobie policz co gostek za biznes zrobił.mało tego na necia dalej ma napisane ze jego regl pasuja do vfr/
- rekin_750
Panowie ten polski regiel odpada ;/ Trochę szukałem ,dzwoniłem i nic...lipa straszna nie mogę się dowiedzieć nic konkretnego...z tego co czytałem dobre są regulatory firmy Tourmax lub Electrosport. Chciałbym taki zakupić tylko że nawet nie wiem jaki to ma być model tego electrosportu czy tourmaxa do mojej rc-24 i gdzie jest jakiś sklep z tymi regulatorami ewentualnie hurtownia... no nic nie ma jak internet wielki to znalazłem jakieś regulatory na Amerykańskich stronach a tak to nic...
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Jak miałem RC 24 z 89' to kumpel na motobazarze regulator kupił mi od CBR 1000 RR.Ładnie polutował i działało jak trza.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- rekin_750
Oo nareszcie jakaś opcja zamiennika...polutował? tzn że kostki nie pasowały? U mnie to bez znaczenia i tak muszę od nowa to połączyć bo się kostka łącząca przewody z alternatora spaliła ;/ Dzięki za odpowiedź jutro sobie podzwonię popytam może coś spasuje... 

- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
dziś do 36ll kupowałem w larssonie...do twojej sprawdziłem nie ma...no ale może wyatarczy kupi ci polutować...tourmax 250pln...
- kiki
- ostry klepacz
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
jeśli pomoże- wsadź jakikolwiek regler aby miał tyle przewodów i podobną moc altka. Ja na zapas wożę regler od 1100XX 

- rekin_750
Panowie zamówiłem jednak Electrosport-a ESR530 podobno kierowany do mojego modelu i rocznika ...zobaczymy czy się sprawdzi
A do tego mam roczną gwarancje,więc nie widzę sensu oszczędzać na używanym czy robionym w Polsce kwestia 70-80zł czy jest warto?...ciekawe czy będzie wszystko chodzić jak należy...zobaczymy...
A może ktoś miał regulator tej firmy?? Jest wart zakupu???