benito pisze:Możesz przeplatać logotypy sponsorów, lub wrzucic ich na poczatek, lub koniec filmu.
Fjanie gdyby udalo Ci sie stworzyc jakis kilkuminutowy teledysk z imprezy, do publikacji w necie na YT i stronach sponsorów.
DROGI BENITO, pozwolę sobie umieścić w tym miejscu kopię mojego listu:
WITAJ
Dzięki za dostęp. Prawdę powiedziawszy – sporo mi to ułatwi, jeżeli dostanę konkretne pliki. Przez ftp muszę przeglądać i pobierać każdy plik, a to i czasochłonne i dość trudne jak się przez komórkę łączy z www (czytaj drogie bo pochłania limity)
Mój pomysł na film relację jest następujący:
Cofnięcie się wstecz i opisanie skąd się wzięło VFR-OC: np., to co znalazłem na stronie
O Stowarzyszeniu: Jesteśmy motocyklistami zrzeszonymi wokół Klubu Motocyklistów VFR Owners Club Poland stworzonego na ….......................
Oprócz zamiłowania do motocykli łączy nas także pasja do ….................................
Obecnie Klub posiada ponad 3000 członków …................................
Członkowie klubu spośród siebie w ilości ponad 150 powołali V4Assistance, …...........................
Stowarzyszenie działa w wielu kierunkach, między innymi:
Na rzecz ….................................
Potem zdjęcia folderów reklamowych i po 3-5 zdjęć z wcześniejszych akcji 2007 – 2011 , plus lista kto wspierał do tej pory. Czyli potrzebuję jpg folderu reklamowego z każdego roku, referencji , zdjęcie grupowe i jakieś ze dwa trzy inne zdjęcia dla każdej akcji w każdym roku. Wy wiecie co się działo, i co jest wartosciowe i co warto pokazać po raz kolejny
I przejście do materiału który osobiście nagrałem, poprzedzonego listą obecnych sponsorów – jak dostanę jpg, to ze zdjęć można wszystko zrobić w ramach widowiska. - potrzebuję loga w jpg
Oczywiście loga VFR, folderów, zaproszeń, podziękowań itp. do ostatniej akcji również mile widziane.
Ja nagrywałem relację ogólną – unikałem kadrowań, twarze są ujęte w szerokim kadrze więc jest to rodzaj relacji ogólnej. Oczywiście pojawiają się tam dzieci i przybyli rodzice, ale tego nie jestem w stanie przy godzinnej płycie DVD zamazać – robienie takiego filmu trwało by z pół roku. Można tak zrobić ale dla 2 minutowego newsa na stronę
DRUGI POMYSŁ: Dla każdego sponsora jestem w stanie przygotować skrót z indywidualnymi podziękowaniami i np. z umieszczeniem w kadrze informacji, że …. np. VFR-OC dziękuję firmie... za pomoc w organizacji CZD . Możecie dać im to – każdy będzie miał swoją płytę z krótszym materiałem np. 15 min.
TRZECIA PROPOZYCJA: z powierzonych materiałów filmów, zdjęć osób trzecich mogę zrobić płytę DVD skleić zdjęcia, filmy od różnych ludzi w jedną całość. To już tylko dla ovnersów – bez sponsorów, same prywatne filmy zdjęcia.
Oczywiście można ten oficjalny materiał połączyć z prywatnym ale to po wskazaniu mi – np. Pawle, tu jest relacja ze spotkania z prezesem daj ją do filmu dla tego sponsora.
O ziksie i "tantiemach" pamiętam, muzyka tylko z plików dołączonych do pinnacla - no chyba, że ktoś wie jak zdobyć muzykę zgodnie z prawem - jakiś zaprzyjaźniony zespół, stacja radiowa, itp.
Jutro zadzwonię do Ciebie