Podpisuje się pod tym dwoma rękoma. Też mam gaz w accordzie, żadne gniazda mi się nie wypalają (bo reguluję zawory co 10-15 tys km), ani razu mi nie zgasł (25 tys km najechane), nie mam założonej instalacji z wyższej półki bo jest nią Lovato Smart (w zeszłym roku kosztowała 2,4 tys zł).dixon pisze:Profanacja, profanacją, ale gaz się zakłada nie dla własnego widzi mi się, ale z oszczędności. Mam civica z gazem, drugiego już, i dojeżdżam 70km dziennie do pracy, gdybym miał jeździć na benzynie, zrezygnowałbym z pracy, tak to wygląda;)
Wiele moich znajomych miało i ma accordy i inne hondy z gazem i nikomu nic się nie dzieje. Nie wypalają się żadne gniazda itp.Nie mają żadnych problemów. Jest tylko jedno "ale", tak jak i ze wszystkim w życiu, jak ma być ok, to trzeba założyć odpowiednią (wcale nie znaczy to że musi być najdroższa z najwyższej półki) i przez odpowiednich ludzi zamontowaną, instalacje lpg i dbać o serwis - świece, filtry itp. na czas.A nie montować badziew, jeździć jak wielu to robi, do momentu gdy zaczyna się coś ostro dziać, a potem mówi że lpg do samochodu się nie nadaje i problemy tylko są.
Miałem kilka aut w życiu z gazem, m.in. 2 mercedesy kilka lat temu, 190-tki, z gazem. Wszyscy wokoło, łącznie z ludźmi mającymi stacje lpg, robili ogromne oczy, że zamontowałem do 190 gaz, że przecież mercedes w życiu na gazie nie będzie jeździł itp. śmieszne jak dla mnie twierdzenia. Jeździłem jednym i drugim bez żadnych dosłownie problemów, żadnych. Podstawa to dobrzy fachowcy, odpowiednia instalacja i pilnowanie przeglądów, regulacji i serwisu.
Ale zakładałem instalację w zakładzie polecanym na forum accordklubpolska, instalacja została odpowiednio dobrana do auta.
Grunt to nie zakładać gazu u druciaży, najpierw trzeba troszkę się wysilić i poczytać co, gdzie i jak.
Aha na przytoczonym forum są accordy które na gazie mają zrobione +150 tys km i nic się z nimi nie dzieje.
A co do wypowiedzi
to nie chce mi się na ten temat wypowiadać.Piternevada pisze:gaz w Hondzie to profanacja
Ja jestem zadowolony i cieszę się że pieniążki, które zostaną z jazdy na gazie mogę przeznaczyć na coś bardziej przyjemnego niż budżet Państwa... (66 % ceny PB to podatki - 33%-akcyza
18%-VAT
13%-marża na stacji paliw
2%-opłata paliwowa).