Łysolek pisze:Lukaszny pisze:Z tych dwóch zdecydowanie Samsung. Ja już osobiście więcej nie kupie żadnego Asusa - miałem tą "przyjemność" kupić zwalony model XJ52 i wiem jak podchodzą do obsługi serwisowej (seria z wadliwą płytą główną/problemem z zasilaniem - a naprawa serwisowa polegała na dolutowaniu kabelka metodą garażową).
mam tego samego

narazie wyminili mi baterie płyty głównej poza tym nawet hasa , a mam go już ponad 1,5 roku

aczkolwiek chyba wszystko jednak zalezy od konkretnego modelu , bo generalnie Asus ma dobra renomę i od lat robi Lapki , Samsung ma dobre telewizory i tego sie trzymajmy

Dokładnie tak jak mówisz. Każdy producent ma swoje mocne i słabe konstrukcje. Siostra od roku ma ASUSa N53 i jest on bardzo dobrym laptopem bo wszędzie z nim jeździ(studia,praca), w domu praktycznie nie jest wyłączany i nawet śladów użytkowania nie widać. Tyle, że ta seria była o 200 zeta droższa od np K z tymi samymi podzespołami. Konstrukcja jak najbardziej wydarzona (obudowa w całości metalowa, mocne zawiasy no i świetne głośniki) niestety już nie produkowana i nigdzie nie można dostać nowego( nawet Dzo-Dzo chciał go kupić)

. Co do innych to kolega miał Lenovo z przedziału 2-2,5k i nie wytrzymał roku(poszedł dysk). Później był toshiba i też już coś w nim buczy(0,5 roku) przy normalnym domowym użytkowaniu. Zdarza się, wiem- mówię tylko o moich osobistych doświadczeniach, bo jeśli chodzi o statystyki to wygląda to całkiem odwrotnie np.
http://naprawalaptopow.com.pl/statystyk ... i-laptopow
Tyle tylko, że są to oczywiście "niezależne" badania i ile firm ich wykonujących tyle samo różnych wyników.
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est