Ktory lapek
- lukmajster
- teksciarz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ktory lapek
No wiec mam dylemat nie znam sie bardzo na tym a tu moze ktos obeznany bedzie. Mam 2000zl do przeznaczenia na lapka, ma byc użytkowany do wszytskiego.
Znalazlem 2 laptopy ktore jakos do mnie przemowiły, ale mimo wszytsko nie jestem pewny. Prosze o rady! Moze macie inne typy, opinie o tych, propozycje.
1) http://www.x-kom.pl/p/75804-notebook-la ... 7hp64.html#
2) http://www.x-kom.pl/p/72304-notebook-la ... vd-rw.html#
z góry dzieki!
Znalazlem 2 laptopy ktore jakos do mnie przemowiły, ale mimo wszytsko nie jestem pewny. Prosze o rady! Moze macie inne typy, opinie o tych, propozycje.
1) http://www.x-kom.pl/p/75804-notebook-la ... 7hp64.html#
2) http://www.x-kom.pl/p/72304-notebook-la ... vd-rw.html#
z góry dzieki!
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Re: Ktory lapek
Samsung - szybszy procek, 6komorowa bateria.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- Lukaszny
- pisarz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Z tych dwóch zdecydowanie Samsung. Ja już osobiście więcej nie kupie żadnego Asusa - miałem tą "przyjemność" kupić zwalony model XJ52 i wiem jak podchodzą do obsługi serwisowej (seria z wadliwą płytą główną/problemem z zasilaniem - a naprawa serwisowa polegała na dolutowaniu kabelka metodą garażową).
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
a Ja mam Lenovo i uważam, że są naprawdę dobre. bezawaryjność głównie.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- KOdi
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Kolczyk dobrze prawi. Lenovo to dobre sprzęty
mogę załatwić w cenie około 2100,00 brutto taki model
Lenovo IdeaPad G570 i3-2350M 4GB 15,6" LED HD 500 DVD AMD6370 (1GB) W7H 59-325771
lub całkiem ładna Toshiba która sie ostatnio mocno z jakością poprawiła
TOSHIBA C660-2MM i3-2350M [2,3 GHz] RAM[6GB] 750GB[ 15,6 Intel HD Graphics 3000 Win7 Home Premium
mogę załatwić w cenie około 2100,00 brutto taki model
Lenovo IdeaPad G570 i3-2350M 4GB 15,6" LED HD 500 DVD AMD6370 (1GB) W7H 59-325771
lub całkiem ładna Toshiba która sie ostatnio mocno z jakością poprawiła
TOSHIBA C660-2MM i3-2350M [2,3 GHz] RAM[6GB] 750GB[ 15,6 Intel HD Graphics 3000 Win7 Home Premium
- lukmajster
- teksciarz
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Dzieki chłopaki za informacje!
Niestety ostatnie dobre dni sprawiły ze opona w moto poszla mi z dymem , tak wiec laptop musi poczekac ale gora miesiac:)
Co do toshiby nie slyszalem o tej marce dobrych opini, ale tylko slyszalem sam sie na tym ine znam wiec zdanie wyrabiam opinia innych.
znalazlem jeszcze takowy leptop
http://allegro.pl/asus-x53sd-x53sc-i3-2 ... 60440.html
i chyba mnie przekonał:)
co wy na to.
Niestety ostatnie dobre dni sprawiły ze opona w moto poszla mi z dymem , tak wiec laptop musi poczekac ale gora miesiac:)
Co do toshiby nie slyszalem o tej marce dobrych opini, ale tylko slyszalem sam sie na tym ine znam wiec zdanie wyrabiam opinia innych.
znalazlem jeszcze takowy leptop
http://allegro.pl/asus-x53sd-x53sc-i3-2 ... 60440.html
i chyba mnie przekonał:)
co wy na to.
- KOdi
- zadomowiony
- Kontakt:
Bardzo dobry sprzęt.
Odezwij się jak będziesz kupował to z 50 pln zaoszczedzisz jeszcze.
Zwróc uwagę, że ten model nie ma systemu. Nie wiem czy CI na tym zależy ale tak na wszelki wypadek pisze
Odezwij się jak będziesz kupował to z 50 pln zaoszczedzisz jeszcze.
Zwróc uwagę, że ten model nie ma systemu. Nie wiem czy CI na tym zależy ale tak na wszelki wypadek pisze
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
a ja mam asusa x50z od 4 lat i nigdy mnie nie zawiodl.nawet system mam wgrany raz i do tej pory dziala bez zarzutow.ile ludzi tyle opinii,ja polecam asusa,moj nawet zalanie piwem wytrzymal,a okruchow pod klawiatura mam ze dwa kilo(moj 2 letni syn pomoglLukaszny pisze: Ja już osobiście więcej nie kupie żadnego Asusa

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- sensi
- klepacz
- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
a ja z kolei polecam toshibe- mam juz czwartego laptopa tej firmy i wszystkie cechuje duza solidnosc wykonania i stabilnosc systemu. mialem 2 X serie tecra, 1 x portege i 1 satelite i dla moich potrzeb tecra jest idealna. z innych marek stawialbym na thinkpada ibm/lenovo. wszystko tak naprawde zalezy do czego potrzebujesz kompa- nie ma sprzetu do wszystkiego. albo zastepujesz pc i kupujesz solidna karte graficzna z duzym monitorem, a moze szukasz lekkiego, przenosnego sprzetu ktory zmiesci sie do plecaka albo chcesz dodatkowego kompa jako uzupelnienie stacjonarnej maszyny. zrob liste priorytetow do czego maszyna ma sluzyc i wtedy wybierz model jaki potrzebujesz
Samsung jak najbardziej, Toshiba bez szału, Asus - nie mam doświadczenia, Lenovo - dramat siostrze płyta padła 2 miesiące po końcu gwarancji.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- kiler80
- teksciarz
- województwo: małopolskie
każdy ma swoje raczej wizualne preferencjeorzyl pisze:Samsung - szybszy procek, 6komorowa bateria.

- Lisu
- zadomowiony
- Imię: Maciej
Co do lapków - jak możesz to znajdź i kup IBM. Miałem IBM R40 przez chyba 6 lat i pomimo tego, że był 1982 razy zalany to chodził bez zająknięcia. Z tych dwóch niestety nie wziąłbym żadnego. Asus ma kiepskie podzespoły i kiepski serwis, Samsung jest po prostu słabym producentem laptopów. Tak jak koledzy piszą - poszukaj Lenovo lub jeśli możesz rozejrzyj się za IBM lub HP.
- kiler80
- teksciarz
- województwo: małopolskie
lenovo to chyba ibmLisu pisze:... poszukaj Lenovo lub jeśli możesz rozejrzyj się za IBM lub HP.

- Lisu
- zadomowiony
- Imię: Maciej
Niestety nie
Lenovo to plastik, IBM jest klasę lepszy. Niby Lenovo przejęło IBM (chyba), ale są to 2 różne jakości produkcji i wykonania.

- KOdi
- zadomowiony
- Kontakt:
IBM nie produkuje notebooków od jakis 4-5 lat.Niestety nie Lenovo to plastik, IBM jest klasę lepszy. Niby Lenovo przejęło IBM (chyba), ale są to 2 różne jakości produkcji i wykonania.
Firma ta skupiła sie na produkcji serwerów, klastrów, macierzy oraz sprzedaży i wdrazaniu orpogramowania
Lenovo przejęło schede po IBM i produkuje notebooki pod swoją marką.
Nieprawda, że firma straciła na jakości. Radze spojrzeć na całą serie notków dla "biznesu". Seria T
Seria IdeaPad która jest rozwiązaniem typowo "pod strzechy" trąci plastikiem ale czego sie spodziewać jeśli za notka opartegio na prockach i5 z grafikami zew. zapłacimy w granicach 2-2,5k