ISLAM , CO O TYM MYŚLEĆ??????????
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
ISLAM , CO O TYM MYŚLEĆ??????????
co o tym myśleć w czasach gdzie cały czas rozrabiają w krajach islamu?
http://www.youtube.com/watch?v=sg72rIfL ... re=related[/url]
http://www.youtube.com/watch?v=ijRHfx9T ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=sg72rIfL ... re=related[/url]
http://www.youtube.com/watch?v=ijRHfx9T ... r_embedded
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Łysolek
- Shrek
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Re: ISLAM , CO O TYM MYŚLEĆ??????????
niestety podobnie zaczyna się w Niemczech , już w kilku niemieckich miastach poprzez nacisk Turków powstały meczety 

- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
ze strony islamu to pokaz siły i ich wiary , a jeżeli rząd Francji będzie chciał zrobić z tym porządek to dopiero może się zacząć robić nie ciekawie 

Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
Nie poradzą sobie. Chcieli to zrobić na przedmieściach rok lub 2 lata temu i porządek zaprowadzili, ale jakim kosztem. Poza tym muzułmanie też się uczą i niestety radykalizują. O ile z Turkami nie ma większego powodu, to z muzułmanami z innych krajów jak np. Algieria już tak. Poza tym patrzymy poza granice a i u nas mamy już enklawy (patrz: Wólka Kosowska).
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- możej
- pisarz
- Imię: Piotr
Mam dosyć radykalne spojrzenie na ten "problem". Niestety Islam wykorzystuje nasz system, naszą otwartość oraz sztucznie napędzaną poprawność religijną i rasową. Jedyne co chroni nas póki co przed zalewem tej epidemii to słaby socjal. Wystarczy krótkie zetknięcie z wiadomościami ze Skandynawii, Francji itp. i można się bać. Ich fanatyczna wiara przeraża. Mam wrażenie, że Francja (ciepłe kluchy) niestety ma już pozamiatane.
- PETER
- stary wyjadacz
polemizując wychodzi na to że to my jesteśmy słabi ze swoją tolerancją i otwarciem na innych czyli że islam trzymający się swoich reguł prędzej czy później zwycięży i to bez zbrojnej walki
- możej
- pisarz
Niestety tak.PETER pisze:polemizując wychodzi na to że to my jesteśmy słabi ze swoją tolerancją i otwarciem na innych czyli że islam trzymający się swoich reguł prędzej czy później zwycięży i to bez zbrojnej walki

- PETER
- stary wyjadacz
i może tu tkwi nasz problem przestajemy sie utożsamiać ż czymkolwiek brak autorytetów brak religii --nie zależy nammożej pisze: bo sam nie utożsamiam się z żadną,
- możej
- pisarz
Szczerze mówiąc trudno jest mi sobie wyobrazić jakiś sposób na organizację/ruch tak spójny i zdeterminowany, którego nie nazwalibyśmy jednocześnie w naszych realiach "radykalnym". Niestety u nas sytuacja wygląda w ten sposób, że albo ma się uniwersalne i pospolite poglądy i nie wykrzykuje swojego NIE, albo jest się "radykalnym" i siedzi w obozie ONR, NOP itp. Niestety... ta naszą przekichana europejska poprawność. Teraz dbamy o poprawność i tolerancję, a za dekadę będziemy się z nimi chować po piwnicach w obawie o karę. Można oczywiście powiedzieć, że jest w tym dużo przesady, a wizja przyszłości jest przekontrastowana, ale umówmy się, czy ktoś z Nas mógł przewidzieć jak będzie wyglądała dzisiejsza Anglia czy Francja 10 lat temu?PETER pisze:i może tu tkwi nasz problem przestajemy sie utożsamiać ż czymkolwiek brak autorytetów brak religii --nie zależy nammożej pisze: bo sam nie utożsamiam się z żadną,
Jeśli chodzi o mnie Peter, to nie potrzebuje rybki na aucie, żeby być dobrym człowiekiem idącym przez życie w zgodzie z własnym sumieniem, nie krzywdząc nikogo napotkanego. Mam autorytety, a drogowskazów życiowych szukam w buddyźmie, filozofii i pochodnych co w zupełności mi wystarcza

Może to i lepiej, że na świecie jesteśmy postrzegani jako mało tolerancyjni

- PETER
- stary wyjadacz
do wódki to raczej nie bo się można zapić na śmierć albo i przejść na islam .Warto czerpać wiedzę z różnych źródeł ale wychodzi na to że nie warto być poprawnie tolerancyjnym bo grozi to podporządkowaniem sie tym innym mniej tolerancyjnym,choć historia uczy że tak czy siak po jakimś czasie następują podziały ,był Cezar ,był Dżingischan ,był Hitler i mimo stworzenia jedności poddanych ,ich imperia się rozpadły
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
jedzac danonki zabijasz palestyńskie dzieci
- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
Dziś takie sceny na Polskich ulicach są nie do pomyślenia,a gdyby muslini zaczęli się wypinać ostentacyjnie na chodniku,to znalazłoby się kilku chłopa aby te dupy skopać.Tak jesteśmy nie tolerancyjni i co z tego....nie mamy takich kłopotów jak Francyzi,czy Niemcy.
Zapraszamy w gości,czym chata bogata ale.....
Zapraszamy w gości,czym chata bogata ale.....
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- Piotrek82
- teksciarz
Problem polega tylko na tym, że jak dalej będzie taki ujemny przyrost naturalny to jak będziesz dziadkiem to oni Ci skopią dupęDiego pisze:znalazłoby się kilku chłopa aby te dupy skopać.