Pierwsze prawdziwe moto. 750 vs 800
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Re: Pierwsze prawdziwe moto. 750 vs 800
ja na 2 moto,a pierwsze bylo nie gorsze suzuki vx 800> v2,wal kardana itd.dalem rade i mysle ze Pawel tez da rade.sam musi ocenic jak czul by sie na motocyklu z silnikiem v4 lub r4.jesli nie bardzo to zamiast vfr lub horneta cb 500 bedzie wg mnie najlepszym pomyslem 

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
dużo wiem o motocyklach ale doświadczenia w jeździe sporego nie mam. zdaję sobie sprawę z zagrożeń. jednak chłopaki odradzili v4 na pierwszy motor. z tego co zrozumiałem mówisz, że jak nie VFR to CB500 bo od horneta do VFR to już nie tak daleko? Właśnie dużo się zastanawiałem i jednak CB500 zdaje się być troszkę za mała...
-
- zadomowiony
- Imię: Marek
- województwo: dolnośląskie
To może Yamaha XJ600? Moje pierwsze moto 
Rozmiarowo jest większa od CB500 i nada się i do miasta i na trasę. Prosty ale trudny do zajechania motocykl, więc nie zniechęcisz się kosztami utrzymania.

Rozmiarowo jest większa od CB500 i nada się i do miasta i na trasę. Prosty ale trudny do zajechania motocykl, więc nie zniechęcisz się kosztami utrzymania.
To kup Horneta
Nie polecam VFR na pierwsze moto. Ja wiem że niektórzy kupili na pierwsze moto i żyją.
Odczujesz większą przyjemność gdy będziesz się przesiadał z np Horneta na VFR. Vfrka jest ciężka, jeżdżąc po winklach masa da znać o sobie no i ma kopa od najniższych obrotów więc możesz kiedyś się zdziwić
Nie polecam VFR na pierwsze moto. Ja wiem że niektórzy kupili na pierwsze moto i żyją.
Odczujesz większą przyjemność gdy będziesz się przesiadał z np Horneta na VFR. Vfrka jest ciężka, jeżdżąc po winklach masa da znać o sobie no i ma kopa od najniższych obrotów więc możesz kiedyś się zdziwić
- Poldek13
- pisarz
- Imię: Robert
Hornet lub xj600, też tak radzę. Ja na 1 w zyciu motocykl kupiłem gsxf 600 i na początku w pierwszych tygodniach nie wiedziałem czy sobie poradzę. Potem jeździłem 10 lat różnymi sportami, od 2 lat VFR, i wiesz co - nieraz przy starcie się zdziwiłem a jak widzisz doświadczenie jakieś mam. Po 1-2 sezonach juz bez stresu przeskoczysz na VFR-) bo to najlepsze moto na świecie-))))
Poldek
- galki210
- bywalec
- Imię: Jan
- województwo: mazowieckie
ja jeżdzę drugi sezon na VFR, pierwszy moto to Hornet , powiem szczerze że nie wyobrażam sobie jako pierwszy moto VFR, natomiast Hornet super sprawa. Lekki, zwinny i moim zdaniem bardzo łatwy do opanowania - natomiast VFR wręcz odwrotnie ...