Tudzież na początku jest euforia i odkręcanie manety gdzie się daKudlaty pisze:Przeglądając teraz motostat zauważyłem ciekawą rzecz. Zobaczcie na wykresy. Większość ludzi ma tak że po pierwszych dwóch tankowaniach mają spalanie dużo ponad średnią, a później to spada i się ustatkowuje. Wychodzi na to że przez ok 500km każdy uczy się jeździć i wyczuwa motocykl, a później jeździ tak jak się jeździć powinno.
jak to z tym spalaniem ?
-
marlin
- zadomowiony

- Imię: Marek
- województwo: dolnośląskie
Re: jak to z tym spalaniem ?
- zalew
- pisarz

- Imię: Andrzej
- województwo: zachodniopomorskie
Po niedawnej zmianie tłumika z oryginału na MIGa i zatankowaniu pod korek zuważyłem jakby wzrost spalania i to dość znaczący.Wedle pierwszych póki co obliczeń wychodzi mi ponad 7l/100km,średnio w granicach litra więcej na stówkę niz wcześniej.Pomiary swieże i póki co z pełnego baku jedyne.Niemniej jednak wcale mnie to nie cieszy
Stylu jazdy jakoś nie zmieniłem,jedyne co na pewno to komin.Czort wie,wyjdzie w dalszych,bardziej miarodajnych testach.Moto może tez trochę wolniej teraz łapało temperaturę pracy itp itd.Jedno co najbardziej w tym wszystkim boli to cena benzyny
Ostatnie moje tankowanie do pełnego baku 5.82/l -po prostu porażka
- Zając
- klepacz

- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Coś w tym jest, moja spalała od 6.7 do 7.3 z tym że te 7.3 to raz się darzyło a w tym nowo rozpoczętym sezonie drugie tankowanie obliczam a tu wynik pokazuje 7.6. Fakt raz no może dwa na krótkim dystansie pognałem pająki z tłumikaKudlaty pisze:Przeglądając teraz motostat zauważyłem ciekawą rzecz. Zobaczcie na wykresy. Większość ludzi ma tak że po pierwszych dwóch tankowaniach mają spalanie dużo ponad średnią, a później to spada i się ustatkowuje. Wychodzi na to że przez ok 500km każdy uczy się jeździć i wyczuwa motocykl, a później jeździ tak jak się jeździć powinno
LWL 74HN
- 8Bodzio8
- pisarz

- Imię: Tomek
Spalanie będzie większe bo to Polska i ostatnio mówili że nie dość że ceny paliw poszły w górę to teraz kontrole stacji wykazały więcej oszustw na paliwie.
Masakra k....wa jakaś
Masakra k....wa jakaś
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. 
- poscig
- klepacz

- województwo: pomorskie
- Kontakt:
tzn.że dużo????zalew pisze:Ostatnie moje tankowanie do pełnego baku 5.82/l -po prostu porażka
moja na migu i mojej leciutkiej dłoni spalała od 6l do 10l, gdzie wynik ten drugi był częsty.a wynik 6l był jak smigałem ze swoja druga polową zostawiając dziecko paromiesięczne w domu.
-
marlin
- zadomowiony

Koledze zalew chodziło raczej o cenę za litr 
-
Brisek
- zadomowiony

a ja sie pochwale
Trasa 1070 km ilosc paliwa = 59 litrow
wiec wychodzi 5.51 tylko troskze jeszcze paliwa zostalo w baku ( zapomnailem sprawdzic ile )
wiec jestme mega zadowolony
Ps za katowicami byly remonty wiec peirwsze 100km trasy zajelo mi 3 godziny to napewno zawyzylo moja srednia
Trasa 1070 km ilosc paliwa = 59 litrow
wiec wychodzi 5.51 tylko troskze jeszcze paliwa zostalo w baku ( zapomnailem sprawdzic ile )
wiec jestme mega zadowolony
Ps za katowicami byly remonty wiec peirwsze 100km trasy zajelo mi 3 godziny to napewno zawyzylo moja srednia
- Fakir
- klepacz

- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
5.5 Litra na 100km
Z "plecakiem" i wysokim tankbagiem, jazda dynamiczna - predkosci ok 120-160kmh
Ja wiem ze nowe swieczki i filtr powietrza, oraz regulacja gaznikow wplywa na spalanie, ale zeby az tak
Z "plecakiem" i wysokim tankbagiem, jazda dynamiczna - predkosci ok 120-160kmh
Ja wiem ze nowe swieczki i filtr powietrza, oraz regulacja gaznikow wplywa na spalanie, ale zeby az tak
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- cinekban87
- zadomowiony

- Imię: Marcin
vfr 800 99 rok, jazda 100-140km/h czasem pod 200 trasa lublin rzeszów sandomierz spalanie kolejno 5,8 i 5,75 wiec calkiem nie zle mysle ze w miescie przy 7 sie zmieszcze
-
marlin
- zadomowiony

U mnie po generalnym serwisie pozakupowym (zawory, płyny, filtry, itp) wyszło na razie tak:
1. Turystycznie (w miarę płynnie, < 120 kmh) z plecakiem i kufrem po polsko-czeskich górach: 5,4 l.
2. Turystycznie solo z kufrem po płaskich terenach: 4,8 l.
Jestem mile zaskoczony
1. Turystycznie (w miarę płynnie, < 120 kmh) z plecakiem i kufrem po polsko-czeskich górach: 5,4 l.
2. Turystycznie solo z kufrem po płaskich terenach: 4,8 l.
Jestem mile zaskoczony
- Revolut
- pisarz

- Imię: Grzegorz
- województwo: podkarpackie
Zrobiłem sobie trasę, solo, tankbag, sakwy boczne, spokojne prędkości, założony przelot Arrowa i wyszło mi 4.8
Ale dzień wcześniej, zabawa, jazda po mieście i okolicach, głównie niskie biegi i wyszło 5.9-6.0l 
Po zrobieniu 2k km, mam średnie 5.5l/100km
Czyli VFR wypije tyle na ile się jej pozwoli
Po zrobieniu 2k km, mam średnie 5.5l/100km
Czyli VFR wypije tyle na ile się jej pozwoli
- DeVeDe
- pisarz

- Kontakt:
Ostatnio po raz pierwszy w życiu weszło mi wachy za 110 zl
aalee zmieniłem na początek sezonu filtr powietrza... I co? Przy mojej normalnej jeździe po mieście miałem problem zeby zejść poniżej 7l... Teraz spalanie mam w granicy 6 litrów. Co smieszne... W trasie przy prędkościach rzędu 140-160 spalanie też mi wychodziło w granicy 6 l:)
- cinekban87
- zadomowiony

- Imię: Marcin
troche trasy głownie miasto i troche toru wyszło 6,5 litra czyli nie jest zle nowy olej filtry
- figaro
- ostry klepacz

- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Dojazdy do pracy i z powrotem, czyli trochę obwodnicy + miasto i wyszło 274 km na 15 litrach, co daje w sumie spalanie na poziomie: 15 : 2,74 = 5,47 l/100 km 
Wszystko w rozsądnych granicach, czyli obroty w mieście do: 6000 do 7000 max, natomiast na odwodnicy nieco więcej /ale za to na krótko/
Ale wszyscy wiedzą, że figaro jeździ... jak emeryt
Wszystko w rozsądnych granicach, czyli obroty w mieście do: 6000 do 7000 max, natomiast na odwodnicy nieco więcej /ale za to na krótko/
Ale wszyscy wiedzą, że figaro jeździ... jak emeryt
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.