Klocki hamulcowe,problem z wyjeciem
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Re: Klocki hamulcowe,problem z wyjeciem
w rc36II to jest korek a pod nim sruba na imbus, ale ten śrubokręt musi byc dobrze dopasowany bo nie puści. Polej naftą, puknij młotkiem lekko, dobrze doszlifuj śrubokręt i pójdzie.
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
No wlasnie juz nie mam pomyslow... srubokret sobie dorobilem na szlifierce zeby idealnie pasowal do sruby.. i pupa. Popukalem, wd40 wypsikalem, znowu wypukalem, znowu popsikalem. Probowalem krotkim plaskim kluczem na grzechotce, krotkim srubokretem.. i nic. Zaraz mi sie lepek skonczy i tyle ze tego bedzie. Jak bede mial oznaczenie sruby to podjade gdzies i kupie.. a te w cholere rozwierce.
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
jak nie chce iśc to weź mały przecinak, młotek i nimi okręcasz- śrubę opitolisz ale odkręcisz. Też tak musiałem zrobić niestety 

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Ta zaślepka szpilki kosztuje w sewisie 17 PLN.
Ostatnio sam dokupywałem, bo poprzednik dokręcił zbyt dużym momentem.
Przy wkręcaniu nowej, gwint pociągnij z lekka smarem miedzianym. Przy ponownym odkręcaniu nie będzie problemu.
http://czescihonda.motorista.pl/konto/koszyk
Ostatnio sam dokupywałem, bo poprzednik dokręcił zbyt dużym momentem.

Przy wkręcaniu nowej, gwint pociągnij z lekka smarem miedzianym. Przy ponownym odkręcaniu nie będzie problemu.

http://czescihonda.motorista.pl/konto/koszyk
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
śrubokręt udarowy i tyle w temacie
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
albo to.
ale ja mam śrubokręt, na który włazi klucz 14 bodajże
siła razy gwałt i też pójdzie
i pukaj w ten śrubokręt tylko z czuciem. WD albo nafta, musi ruszyć.
Zacisk masz oczywiście dokręcony do goleni? jak nie to dokręć i niech ktoś blokuje kierownice i trzyma moto/lagi, żeby sie nic nie ruszało.
ale ja mam śrubokręt, na który włazi klucz 14 bodajże

Zacisk masz oczywiście dokręcony do goleni? jak nie to dokręć i niech ktoś blokuje kierownice i trzyma moto/lagi, żeby sie nic nie ruszało.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
zamiast trzymania kierownicy dokręcania mocno zacisku do goleni to może skończyć sie urwaniem uszu mocujących zacisk, proponuje podłożyć coś pod zacisk z drugiej strony np młotek tyle żeby był sporo cięższy od tego którym uderzamy
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
śrubokręt udarowy to raz...a dwa na początek spróbuj wlać na śrubę i wokół NAFTY !! Najlepiej penetruje !! bez kitu !! Nawet zostaw na parę godzin w nafcie ...serio...stary dobry sposób.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
-
- pisarz
- Imię: Adam
ja miałem gorszą wersję bo nie chciała się odkręcić ta , która jest pod tą zaślepką
najlepiej odkręć zacisk i połóż go na jakimś drewnianym pieńku na płask i wtedy z góry jakiś przecinak a w najgorszym razie rozwiert i tylko flaszka w plecy
ja u siebie z przodem sobie poradziłem a teraz czeka mnie walka z tym trzpieniem pod zaślepką na tylnym zacisku a tam nie jest już tak prosto z rozwiertem więc z uśmiechem wykręcaj dekiel bo nie wiadomo co pod nim
najlepiej odkręć zacisk i połóż go na jakimś drewnianym pieńku na płask i wtedy z góry jakiś przecinak a w najgorszym razie rozwiert i tylko flaszka w plecy
ja u siebie z przodem sobie poradziłem a teraz czeka mnie walka z tym trzpieniem pod zaślepką na tylnym zacisku a tam nie jest już tak prosto z rozwiertem więc z uśmiechem wykręcaj dekiel bo nie wiadomo co pod nim
Adam
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
Eeee.. to to jest tylko zaslepka? a pod tym jest dopiero sruba "wlasciwa" tzw: szpilka? :
To jaki lepek ma szpilka? Sztuka widze w motoriscie ponad 30 zl...
Widze ze kolejny ciezki dzien mnie czeka... znowu bede sie uczyl nowych przeklenstw pod nosem...

Widze ze kolejny ciezki dzien mnie czeka... znowu bede sie uczyl nowych przeklenstw pod nosem...
-
- pisarz
- Imię: Adam
podaj mi linka do motoristy bo to co ja kiedyś miałem to nie działa a rok temu na Malowniczej zapłaciłem za to 69 złDeVeDe pisze:Eeee.. to to jest tylko zaslepka? a pod tym jest dopiero sruba "wlasciwa" tzw: szpilka? :![]()
Adam
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
właściwy trzpień który trzyma klocki jest na klucz imbusowy, a to z wierzchu to tylko taka zaślepka wkręcana.DeVeDe pisze:To jaki lepek ma szpilka?
ja natomiast miałem problem z odkręceniem trzpienia, szlifierka kątowa w ruch i po sprawie

nowy komplet zaślepka + trzpień ok. 40 ziko w larssonie
pozdr

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
http://czescihonda.motorista.pl/szukaj/ ... R),ED,R157adam.ada pisze:podaj mi linka do motoristy bo to co ja kiedyś miałem to nie działa a rok temu na Malowniczej zapłaciłem za to 69 złDeVeDe pisze:Eeee.. to to jest tylko zaslepka? a pod tym jest dopiero sruba "wlasciwa" tzw: szpilka? :![]()
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
to jest to rozumiem nie?Fakir pisze:właściwy trzpień który trzyma klocki jest na klucz imbusowy, a to z wierzchu to tylko taka zaślepka wkręcana.DeVeDe pisze:To jaki lepek ma szpilka?
ja natomiast miałem problem z odkręceniem trzpienia, szlifierka kątowa w ruch i po sprawie![]()
nowy komplet zaślepka + trzpień ok. 40 ziko w larssonie
pozdr
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... =trzpie%F1
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
nie widzę aby był do rc46 (800fi) ale podjechać i przymierzyć stary trzpień/zaślepkę nie zaszkodzi.DeVeDe pisze: to jest to rozumiem nie?
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... =trzpie%F1
ta z linka jest do rc30, po za tym wiele motocykli Honda ma takie same zaciski jak vfr, m.in trasalp, varadero, cbr600f itp
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré