ACTA NIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

ACTA NIE

Post autor: Damo 88 » wt 24 sty 2012, 00:56

ACTA :shock:

Chcą kontrolować Wszystko i wszystkich .

Znalazłem coś takiego w internecie ale tego jest sporo ..

http://tnttorrent.info/
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
zalew
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej
województwo: zachodniopomorskie

Re: ACTA NIE

Post autor: zalew » wt 24 sty 2012, 08:28

Naprawdę coraz mniej zabawnie zaczyna dziać się w naszym radosnym kraju,mam nadzieję ze jednak dzięki protestom coś dotrze do tych zadufanych łbów polityków i jednak nie podpiszą tego diabelstwa :confused .Choć marne szanse,jak zwykle zresztą

Awatar użytkownika
Kudlaty
teksciarz
teksciarz
Imię: Kamil
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Kudlaty » wt 24 sty 2012, 09:53

Mnie się wydaje, że protesty nic nie dadzą i ACTA będzie podpisane (ale jak najbardziej popieram protesty). Od dłuższego czasu da się zauważyć, że nasze (i nie tylko) państwo chce ogłupić obywateli, bo głupimi ludźmi łatwiej się "steruje". Aktualnie studiuję i mam kontakt z wykształconymi ludźmi tego kraju. Sami mówią, że teraz studia to nie to co kiedyś. Kiedyś ktoś z inż przed nazwiskiem coś znaczył, był szanowany, dużo zarabiał, umiał wszystko. Teraz inżynier jest normalnym człowiekiem a papier ze studiów jest mu potrzebny do tego żeby znaleźć pracę za 2000zł zamiast 1500... Tak samo jak zablokuą internet to po pierwsze nie będzie dostępu do informacji i wiedzy bo zakazane będzie tworzenie choćby wikipedii. Po drugie ludzie przez internet mogą zbyt łatwo się kontaktować. Prostym przykładem są organizowane teraz w Polsce protesty przeciwko cenom paliwa. Jak internet będzie ocenzurowany, to żadnych takich akcji nie będzie, bo wiadomości tego typu będą usuwane. Nie chcę krakać, ale to wszystko prowadzi do jakiejś wojny europejskiej, albo światowej, bo ludzie coraz bardziej się buntują i zaczynają wychodzić na ulicę. Źle się dzieje...
Obrazek

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » wt 24 sty 2012, 10:42

Kudlaty pisze:Mnie się wydaje, że protesty nic nie dadzą i ACTA będzie podpisane (ale jak najbardziej popieram protesty). Od dłuższego czasu da się zauważyć, że nasze (i nie tylko) państwo chce ogłupić obywateli, bo głupimi ludźmi łatwiej się "steruje". Aktualnie studiuję i mam kontakt z wykształconymi ludźmi tego kraju. Sami mówią, że teraz studia to nie to co kiedyś. Kiedyś ktoś z inż przed nazwiskiem coś znaczył, był szanowany, dużo zarabiał, umiał wszystko. Teraz inżynier jest normalnym człowiekiem a papier ze studiów jest mu potrzebny do tego żeby znaleźć pracę za 2000zł zamiast 1500... Tak samo jak zablokuą internet to po pierwsze nie będzie dostępu do informacji i wiedzy bo zakazane będzie tworzenie choćby wikipedii. Po drugie ludzie przez internet mogą zbyt łatwo się kontaktować. Prostym przykładem są organizowane teraz w Polsce protesty przeciwko cenom paliwa. Jak internet będzie ocenzurowany, to żadnych takich akcji nie będzie, bo wiadomości tego typu będą usuwane. Nie chcę krakać, ale to wszystko prowadzi do jakiejś wojny europejskiej, albo światowej, bo ludzie coraz bardziej się buntują i zaczynają wychodzić na ulicę. Źle się dzieje...
Dobrze chłopie gadasz!!
Kiedyś pracownik po zawodówce wiedział więcej niż teraz mgr.inż. Płaciło się wtedy za doświadczenie. A teraz wymaga się żeby do pracownik był młody ok 22-25lat ( najlepiej żeby była to jego pierwsza praco to łatwiej się da nim sterować i robi za grosze), ze stażem pracy w zawodzie co najmniej 10lat, znający język angielski na poziomie komunikatywnym. A będzie dymał na przysłowiowej łopacie.

Awatar użytkownika
Kudlaty
teksciarz
teksciarz
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Kudlaty » wt 24 sty 2012, 11:42

Czasem przeglądam oferty pracy i płakać się chce. np. Operator wózka widłowego z 2 letnim doświadczeniem za 1100zł brutto. Logistyk ze znajomością języka angielskiego i niemieckiego na bardzo dobrym poziomie na umowę o prace za 1500zł. Najgorsze jest to, że znajdą się chętni na taką pracę, bo pracy coraz mniej jest a jeść trzeba więc lepsza taka praca niż żadna.
Obrazek

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » wt 24 sty 2012, 17:04

Mnie najbardziej boli że prawo jest uchwalane tylnymi drzwiami:
Rzecznik prasowy Stowarzyszenia Wikimedia Polska Paweł Zienowicz podkreśla, że największe zastrzeżenia budzi tryb negocjacji porozumienia.

- Ustalenia trwały od 2007 r., ale były tajne. Nie było żadnych konsultacji społecznych. Decyzja o podpisaniu umowy została ogłoszona na 40 stronie komunikatu prasowego, dotyczącego rolnictwa i rybołówstwa. To świadczy o tym, jak politycy nas szanują. Prawo, które ma mieć wpływ na życie wszystkich ludzi na kuli ziemskiej nie może być uchwalane w sekrecie – powiedział

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » wt 24 sty 2012, 17:06

Damo 88 pisze:Znalazłem coś takiego w internecie ..
O stronka już nie chodzi!
Cenzura działa!

Awatar użytkownika
kamil grudziadz
klepacz
klepacz
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: kamil grudziadz » wt 24 sty 2012, 17:16

Damo 88 pisze:ACTA :shock:

Chcą kontrolować Wszystko i wszystkich .

Znalazłem coś takiego w internecie ale tego jest sporo ..

http://tnttorrent.info/
Obrazek

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » wt 24 sty 2012, 19:36

..na 40 stronie komunikatu prasowego, dotyczącego rolnictwa i rybołówstwa.

Jak dzieci Włoży kartkówkę w środek innych może ze wszystkimi przejdzie :P

Awatar użytkownika
SpiNacZ
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jarek
województwo: łódzkie

Post autor: SpiNacZ » wt 24 sty 2012, 19:54

Zaczynam już myśleć, że G. Orwell miał jednak rację.

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mrf » śr 25 sty 2012, 01:31

Wikipedia sie wyniesie na serwery rosyjskie czy tam inne gdzie nie ma acta/sopa/pipa tak jak wiekszosc uploaderow.

ja chyba zaczne sobie szukac jakis wirtualny serwer w rosji gdzie na spokojnie bedzie mozna przegladac internet :P
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » śr 25 sty 2012, 06:10

NWO małymi kroczkami nadchodzi :evil:
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam

Post autor: Łysolek » śr 25 sty 2012, 10:47

Wojciech Cejrowski o ACTA :
Na temat ACTA myślę tak: ZAGROŻENIE.

Należy zwalczać ten akt prawny, należy zwalczać władze, które chcą ACTA wprowadzać.
Zwalczać... mało powiedziane! Władze, które wpadają na takie pomysły są niebezpieczne i należy je obalić, bo nawet jeśli dziś powstrzyma się ACTA, to jutro oni wymyślą coś następnego.
Już teraz pełno jest kamer w miastach, pełno śledzenia obywatela w internecie, w sklepie, w zbliżeniowej karcie kredytowej, w komórce, w odciskach palców na granicy, w skanerach całego ciała przed wejściem do samolotu, w tych numerach pesel i NIP, które nam nadają, w kolczykowaniu każdej krowy na Twoim polu, w numerowaniu jajek w sklepie, znacznikowaniu każdego telewizora i komputera w fabryce, w montowanych na stale GPSach, które śledzą ruchy Twojego auta zawsze, chcesz, czy nie, w czytnikach do oka, które mają zastępować klucze do drzwi, w identyfikatorach głosu, które mają być "ułatwieniem dla Ciebie", do obsługi "wyłącznie Twojego sprzętu"... Tęczówka, siatkówka, fale muzgowe, odciski palców, pomiary izometryczne głowy, kod kreskowy przypisany do obywatela... ZAGROŻENIE.

A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa.

A piractwo w sieci?
Z piractwem się nie wygrywa zakazami - z piractwem należy walczyć poprzez wyprzedzanie piratów na zakrętach.
Steve Jobs - ten od firmy Apple - wyprzedził piratów, gdy zaczął sprzedawać legalnie piosenki po 99 centów za sztukę. Skończyło się nielegalne kopiowanie , bo większość ludzi woli za dolara kupić sobie porządny plik z piosenką, okładką, opisem, niż niepewny od pirata za... no właśnie - za ile piratowi się opłaca, w sytuacji, gdy legalnie można kupić za 99 centów?

W podobny sposób należy zwalczać piractwo we wszystkich miejscach - to znaczy, należy legalny towar oferować tanio w dobrej jakości.
Pirackiej płyty DVD w USA się już nie kupi.
Dlaczego?
Bo nie ma klientów. Nie ma chętnych na pirackie kopie.
A nie ma dlatego, że można sobie za 9 dolarów miesięcznie wykupić usługę NETFLIX, podłączyć internet do telewizora i oglądać wszystkie filmy świata w ramach tych 9 dolarów miesięcznie. Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa, jestem w Meksyku - działa, a teraz jestem w USA na prerii, i też działa - odpalam laptopa, podłączam kabelek do telewizora i oglądam na co mi akurat przyjdzie chęć. Stare programy telewizyjne, stare filmy czarno-białe, najnowsze filmy z kina, wczorajszy mecz futbolowy... co tylko mi się podoba.

ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy.
Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest.

I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie.
I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno.
A ponieważ władza raczej nie zrezygnuje sama, to trzeba jej pomóc - OBALIĆ.

Nawet lewacy zaczynają się orientować, że Tuski to zagrożenie. Nawet lewacy zaczynają się orientować, że wrogiem nie jesteśmy my katole, narodowcy, homofoby, tylko władza. Z lewakiem mogę żyć na jednym osiedlu; nie lubię go, nie cenię jego poglądów ani stylu życia i tu się kończy konflikt. Wojna między nami zaczyna się dopiero wtedy, gdy ponad nami pojawia się władza. To władza napuszcza ludzi na siebie. To władza jest inżynierem konfliktów. To władza wydaje zezwolenia na dwie manify na tej samej ulicy o tej samej porze. To władza jednym wydaje licencję na nadawanie, a innym nie daje. To władza ustawia starych ludzi w kolejkach do aptek. To władza zabrania Ci zatrudniać tanią ukraińską sprzątaczkę. To władza każe Ci zapłacić cło za komputer, który chcesz sobie sprowadzić z USA. To władza za twoje pieniądze zamawia autostradę u Chińczyków, ale jednocześnie ta sama władza nigdy w życiu nie kupiłaby swojej własnej córce chińskiego samochodu, ani chińskiej liny alpinistycznej, ani niczego, od czego zależy bezpieczeństwo i zdrowie. To władza produkuje dziesiątki tysięcy magistrów i zapewnia im zero miejsc pracy. To władza obiecuje Ci konkretne rzeczy w exposee premiera, a potem nigdy nie rozlicza się z ich wykonania.

Obudziłeś się lewaku, lemingu, czy kim tam chcesz być?
Widzisz już, gdzie jest Twój wróg?
To nie ja, nie Jarosław, nie Dyrektor - my mamy po prostu radykalnie odmienne poglądy w większości spraw. A wrogiem Twoim, moim, naszym jest ta władza.
I nawet nie proszę Cię byś mi ją pomógł obalić - po prostu obalaj ją sam ze swojej strony, a ja z mojej.
Będę wdzięczny, jeśli ktoś popchnie tę władzę w tym samym czasie, gdy ja popycham.
Zacznie się kiwać, raz w lewo, raz w prawo i w końcu runie w cholerę.

wc

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » śr 25 sty 2012, 19:11

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/prote ... omosc.html

Nie możecie zobaczyć zawartości ustawy bo jest tajna ale przyjmujecie bez poprawek tak No tak :shock:

Ciekawa wypowiedz , zwłaszcza nad pomnienie na samym końcu .

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » pt 27 sty 2012, 14:15

jest nadzieja
Europejski Trybunał Sprawiedliwości orzekł, że nie można zmusić dostawców internetu do zainstalowania systemu zapobiegającego nielegalnemu pobieraniu plików. Stanowiłoby to bowiem naruszenie Karty Praw Podstawowych UE - poinformował portal EuropeanVoice.
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Eur ... omosc.html

ODPOWIEDZ